Publicidad

volim da vas jebem

24 de Jan de 2023
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad

volim da vas jebem

 1. TUTANKAMON
 2. Tutankamonov život o Rođen je u egiptu 1341. pre nove ere o Otac mu je bio Enhanton. Oženjen je Ankhesepaten, kći kraljice Nefretiti. Njegova majka je druga žena njegovog oca Enhatona; Kija. o Bio je faraon od 1333. do 1323. godine pre nove ere. o Njegovo prvo ime Tutankhaten znači „živa slika Atena“ boga Sunca. o Ime Tutankamon znači „živa slika Amuna“.
 3. Tutankamon i njegova žena Ankhesenpaten
 4. Tutankamonova smrt o Umro je u sumnjivim okolnostima sa 18 godina 1323. godine pre nove ere. o Uzrok smrti nije potvrđen. Govori se da je umro od udaraca u glavu zbog rentgenskih snimaka njegove lobanje. o Kad je umro, nije imao naslednika pa je na njegovo mesto došao njegov sveštenik AJ, koji je vladao 4 godine. Posle njega vladao je Tutankamonov vojni komandant.
 5. Tutankamonova grobnica o Grobnica je otkrivena 1922. Otkrio je Howard Carter. o U grobnici bilo je preko 5000 drevnih predmeta kojih sad drži Kairski muzej. o Grobnica je veliko arheološko otkriće. Tutankamonova grobnica je jedina grobnica koja nije otkrivena do skoro. Jedan vek je prošao od otkrića.
 6. Najpoznatija Tutankamonova blaga o Tutankamonova zlatna maska o Tutankamonov sarkofag o Tutankamonov zlatni krevet o Tutankamonov presto o Tutankamonov nakit o Tutankamonove zlatne sandale o Posuda za Tutankamonove organe
 7. Tutankamonov sarkofag i zlatna maska
 8. Tutankamonov prestol i kruna
 9. Tutankamonov nakit i sandale
 10. Tutankamonov mumija
 11. HVALA NA PAŽNJI
Publicidad