Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Ilec 30minlectura
Ilec 30minlectura
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 29 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (18)

Anuncio

Land art (1)

 1. 1. LAND ART o ART DE LA TERRA
 2. 2. OBJECTIU general Desenvolupar la percepció i l’expressió estètica dels nens i de les nenes per poder comprendre el món artístic i cultural i participar-hi.
 3. 3. DEFINICIÓ  El Land Art és una tendència de l’art contemporani que utilitza el marc i els materials de la natura (fusta, terra, pedres, sorra, roques, foc, aigua…).  La seva finalitat és produir emocions plàstiques en l’espectador que s’enfronta a un paisatge determinat.
 4. 4. IDEES MARC  Món artístic versus món científic.  La petita part representa la totalitat.  «Aquest arbre proper al meu obrador, aquest és el meu mestre». Antoni Gaudí  Quan sortim a l’aire lliure gaudim de l’entorn: la mirada, el caminar atent, el joc... I cada cosa que descobrim es fa molt gran.  Les obres no es situen en el paisatge, el paisatge és el mitjà de la seva creació.  Es busca cridar l’atenció i transmetre un missatge.  Icona: l’espiral.
 5. 5.  Icona: l’espiral.
 6. 6. CONDICIONS  Acostumar-nos a estar espaiosos.  Ser molt ordenats.  Exposar els materials creats pels nens.  Observar el bosc per veure què podem aprofitar de les seves peculiaritats.
 7. 7. PARAULES CLAU
 8. 8.  4 elements:  Foc  Aire  Aigua  Terra  4 estacions:  Tardor  Hivern  Primavera  Estiu RECURSOS
 9. 9. INDISPENSABLE…  Fer propostes on tots/es hi puguem arribar.  Pensar propostes obertes i senzilles.  Assegurar-nos que les propostes funcionaran.  Pensar com resguardar els treballs: es tracta d’un art efímer.  Deixar de banda el fet d’aconseguir una gran obra d’art.  Saber a on volem arribar.  Tenir ganes de fer-ho!!!!
 10. 10. PROPOSTES
 11. 11. P1. Rostre (pla) A  10 objectes de casa escollits a l’atzar.  Afegim diversos elements de la natura.  Parelles. Farem una cara expressiva (6-7 minuts).  «Canvi» (varis) anem a la cara d’una altra parella.  Hem de transformar aquesta cara sense agafar cap element nou.  A partir del 4 canvi podem afegir 2 elements nous.  Hem d’anar fent fotografies per veure el procés.  Versions: gama de colors, lletres, fer una altra cosa que no siguin rostres...
 12. 12. P2. Rostre - personatge (3D)  Es pot començar amb un treball sensorial.  Personatges reals o imaginaris que podem trobar en un bosc.  Escultures estables o subjectes en un fil.  Amb diversos materials: fustes, closques, branques, llapis, capses de fruita...  Cal respectar les proporcions.  Consigna: es pot pintar amb un color.  Versions: vaixells, animals (ocells, gats, granotes, abelles...).
 13. 13. P3. Les móres  Anem a collir móres.  Dibuix d’observació de les móres en un paper.  Folrar un brick amb alguna cosa pesant amb un dibuix de móres.  Crear móres amb plastilina amb les seves tonalitats diferents i posar-les dins un motlle de magdalenes.  Fer espirals amb els sucs de les mores  Versions: fer-ho amb algun altre fruit.
 14. 14. P4. L’espiral  Porta fulles de tots els colors de la tardor.  Classificació de les fulles per colors.  Dibuixar al pati un espiral.  Resseguir l’espiral amb les fulles tot descrivint amb el trajecte una gama cromàtica.  Versions: fer-ho amb altres elements.
 15. 15. P5. El fang  Elaboració d’un bol de fang: els petits amb els dits i els grans amb un motlle.  Consigna: pintar o bé dins o bé a fora.  Dibuixar el bol resultant damunt d’un paper.  Es pot treballar: interior-exterior, llum, ombres, profunditat.  Versions: fer-ho amb motlles de diferents formes, a cada classe una gama de colors, planxes de fang...
 16. 16. P6. El gel  Andy Goldsworthy.  Eudald Alabau.  Antonio López: treballa amb paisatges gelats.  Objectes plens d’aigua del congelador abans de les 9h del matí.  Observació de les formes a partir del desgel.  Versions: espirals amb fots de iogurt glaçats
 17. 17. Altres propostes  Estris: parlar d’estris de la vida quotidiana amb elements de la natura: vímet, ceràmica…  Paraules: fer una col·lecció de paraules que comencin per la lletra N.  Muntatges: recollir elements de la natura d’una estació i fer un muntatge damunt una cartolina negra.  Artesania: parlar del treball artesanal i convidar alguna persona a l’aula.  Cossos geomètrics: amb fulles i pals.  Casetes per animals: amb branques i fustes.
 18. 18.  Reciclatge i natura: amb els papers dels regals de Nadal fer mosaics fred-càlid, composicions...  Poemes objecte: fer poemes visuals amb objectes a partir d’un tema donat.  Corones: fer corones amb elements de tardor i branques flexibles.  Abraçar l’arbre: amb branques grans pintades de color i gomes elàstiques.  Canvis: passar un quadre de 2 dimensions a 3.  Capsetes origami: amb tapes de catàlegs.  Incrustacions de gira-sols: amb fang.
 19. 19. TAULA LLIURE B  Espai comú de l’escola.  Cada setmana i ha una proposta per tal que els nens i les nenes hi participin.  Tasques: buscar informació, observar una fotografia, opinar sobre una obra d’art, deixar-hi coses de casa, deixar pistes, deixar-hi alguna cosa per fer alguna construcció...
 20. 20. TALLERS - RACONS C  Empremtes naturals amb fang.  Pals pintats amb pintura.  Estels amb llanes i dues branques.  Biblioteca.  Cares amb rajoles polides.
 21. 21. Imatges?  Tot el treball presentat ens arriba des de l’escola Doctor Robert de Camprodon.  http://blocs.xtec.cat/escoladrrobertcicleinicial/tag/visual-CICLE INICIAL  http://blocs.xtec.cat/escoladrrobertciclemitjasuperior/natura-CICLE MITJÀ I SUPERIOR
 22. 22. ARTISTES
 23. 23. «Els artistes ens acompanyaran en el nostre treball. Però els artistes ja van fer la seva obra. Hem de fer coses noves. Els artistes ens ajuden, però hem de buscar camins nous amb les nostres idees».
 24. 24.  L’art de la prehistòria  Giuseppe Arcimboldo: retrats amb natura, jocs òptics.  Yoyoi Kusama: instal·lacions amb punts.  Philip Hass: amb fibra de vidre.  Frida Calho: natura, sentiments i dolor.  Antoni Gaudí  Miquel Barceló
 25. 25.  Elisabeth Sabala: treball amb fusta.  Herman de Vries  Agustín Ibarrola: pintava boscos.  Christo: embolcall d’arbres – missatge ecològic.  Hanoch Riven: caricatures amb pocs elements.  Eudald Alabau  Art japonès i xinès
 26. 26. Petit exemple alpensí Amb Eudald Alabau
 27. 27. Molta empenta i energia! Montse Maestre i Casadesús ZER Alt Lluçanès 2012-2013

×