Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
LES IMATGES 
Marina Martínez Pérez 
1r BAT B
Què entenem per imatges? 
 Una imatge és l’aparença 
visible d’un objecte imitada 
mitjançant qualsevol 
procediment que ...
Les imatges tecnològiques 
 Imatges fixes capturades de la 
realitat. 
 Imatges fixes generades 
directament a l’ordinad...
Tipus de suports 
Tipus de suport que generen i fan visibles les imatges. 
 Suports químics 
 Suports magnètics 
 Supor...
Pràctica 
 Ilse Bing, Autoretrat amb mirall, 1931. Aquest autoretrat és un joc d’imatges i de 
reflexos d’imatges. Aquest...
Les imatges en la societat actual 
 Les societats desenvolupades 
són cada dia més 
consumidores d’imatges. Les 
tecnolog...
Les imatges en la societat actual 
 Les imatges es poden 
convertir en un element 
clau en la configuració del 
seu bagat...
Sobre la fotografia 
 Al enseñarnos un nuevo 
código visual, las 
fotografías alteran y 
amplían nuestras nociones 
de qu...
Imatges i tractament de la informació 
 Les imatges permeten sintetitzar, fer imaginable i comprensible de 
manera concen...
Imatges i tractament de la informació 
 Molts mitjans informatius han 
optat per donar una gran 
importància a les imatge...
Fotoperiodisme 
 És el conjunt de fotografies que 
són directament produïdes o 
comprades, planificades i 
publicades per...
Fotoperiodisme 
 Està molt influït pel 
documentalisme. 
Aquest comparteix 
amb el fotoperiodisme 
el compromís amb la 
r...
Fotoil·lustració 
 La fotoil·lustració és associable a 
fenòmens tals com la 
suplementització creixent de la 
premsa, el...
Manipulació d’imatges 
 El control dels mitjans de comunicació per part de grans grups de 
poder econòmic és un dels elem...
Manipulació d’imatges 
Els elements que formen part de la 
manipulació són: 
 Retoc: comprèn una sèrie 
d’intervencions e...
Manipulació d’imatges 
 De la gran nebulosa que 
ens arriben a través de 
diferents productes i dels 
mitjans de comunica...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

LES IMATGES cultura audiovisual

297 visualizaciones

Publicado el

Aquesta es la meva presentació sobre les imatges de cultura audiovisual.

Publicado en: Arte y fotografía
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

LES IMATGES cultura audiovisual

 1. 1. LES IMATGES Marina Martínez Pérez 1r BAT B
 2. 2. Què entenem per imatges?  Una imatge és l’aparença visible d’un objecte imitada mitjançant qualsevol procediment que permeti generar formes i tonalitats a sobre d’un suport manipulant un determinat material.  Pot imitar tan el món real com quelcom completament inventat.
 3. 3. Les imatges tecnològiques  Imatges fixes capturades de la realitat.  Imatges fixes generades directament a l’ordinador.  Imatges en moviment enregistrades.  Imatges animades generades per ordinador o enregistrades.
 4. 4. Tipus de suports Tipus de suport que generen i fan visibles les imatges.  Suports químics  Suports magnètics  Suports digitals
 5. 5. Pràctica  Ilse Bing, Autoretrat amb mirall, 1931. Aquest autoretrat és un joc d’imatges i de reflexos d’imatges. Aquesta imatge ens ensenya els múltiples jocs, combinacions i enganys de les imatges i les seves possibilitats per a captar de diferents maneres la realitat.
 6. 6. Les imatges en la societat actual  Les societats desenvolupades són cada dia més consumidores d’imatges. Les tecnologies de producció d’imatges han permès produir-les i reproduir-les ràpidament. Aquestes s’han convertit en un element bàsic per la nostra percepció.
 7. 7. Les imatges en la societat actual  Les imatges es poden convertir en un element clau en la configuració del seu bagatge cultural, per això, podem parlar d’una cultura audiovisual. Aquesta és aquella que construeix i difon els seus significats a través d’imatges.
 8. 8. Sobre la fotografia  Al enseñarnos un nuevo código visual, las fotografías alteran y amplían nuestras nociones de qué vale la pena mirar y qué tenemos muchos derechos a observar. - SONTAG, Susan.
 9. 9. Imatges i tractament de la informació  Les imatges permeten sintetitzar, fer imaginable i comprensible de manera concentrada un els fets, una situació. Tot i que les imatges ens poden fer més comprensives les informacions i ens poden donar elements per imaginar-nos els fets, no les podem qualificar com a objectives.
 10. 10. Imatges i tractament de la informació  Molts mitjans informatius han optat per donar una gran importància a les imatges en detriment del text, fent que gran part dels continguts informatius siguin presentats a través de fotografies o d’altres elements visuals.
 11. 11. Fotoperiodisme  És el conjunt de fotografies que són directament produïdes o comprades, planificades i publicades per la premsa som a continguts propis, com a continguts que contribueixin a comunicar la informació que es vol difondre.
 12. 12. Fotoperiodisme  Està molt influït pel documentalisme. Aquest comparteix amb el fotoperiodisme el compromís amb la realitat, més atent a fenòmens estructurals que a la conjuntura d’allò que és notícia.
 13. 13. Fotoil·lustració  La fotoil·lustració és associable a fenòmens tals com la suplementització creixent de la premsa, el periodisme de serveis i el desenvolupament dels programes informàtics de composició visual i disseny de premsa.
 14. 14. Manipulació d’imatges  El control dels mitjans de comunicació per part de grans grups de poder econòmic és un dels elements que han marcat la pèrdua de credibilitat de les imatges.
 15. 15. Manipulació d’imatges Els elements que formen part de la manipulació són:  Retoc: comprèn una sèrie d’intervencions encaminades a modificar petits detalls.  Reenquadrament: és el tall o la delimitació de l’espai visual que donem a l’espectador.  Fotomuntatge: és una tècnica consistent en la unió de fotografies o parts de fotografies o productes impresos en un collage. Fotomuntatge de tres fotografies diferents.
 16. 16. Manipulació d’imatges  De la gran nebulosa que ens arriben a través de diferents productes i dels mitjans de comunicació, cada dia costa més distingir les de procedència virtual de les que han estat captades directament de la realitat. Aquesta confusió ens condueix a la hibridació de gèneres. Aquesta impera en les imatges intercanvi d’estils.

×