Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Projekt Fizik - Magnetizmi

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Përdorimi ifushësmagnetike
Përdorimi ifushësmagnetike
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 22 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio

Projekt Fizik - Magnetizmi

 1. 1. Magnetizmi Marinela Abedini
 2. 2. Projekt Fizike 2013-2014 • Informacion rreth MAGNETIZMIT • Eksperiment – Magnetizmi
 3. 3. Fjalet kyce Magnet Induksioni elektromagnetik Fushe magnetike Forca Lencit Induksion I fushes magnetike Fluksi magnetik Rregulla e dores se djathte Autoinduksioni Forca Amperit Energjia e fushes magnetike
 4. 4. Magneti • Cfare eshte MAGNETI? • Magneti eshte cope metali qe ka force te terheq substanca te tjera. Hekuri dhe celiku jane te pershtatshem per te krijuar magnet. Magneti ka dy pole , polin verior dhe polin jugor. Keto dy pole terheqin njeri tjetrin. Polen e njejta refuzohen.
 5. 5. Magneti • Nga vjen emri MAGNETIZEM? • Perpara mendonin se guret e magnetit kane fuqi magjike. Greket e vjeter kete fuqi magjike e quajten magentizem , sipas emrit te nje qyteti ne Maqedoni ku gjenin guret magnetik.
 6. 6. Magneti • Nga ndryshon MAGENTIZMI nga ELEKTRICITETI? • Dallimi kryesor eshte se fuqia terheqese e dy objekteve magnetike nuk varet nga subsanca qe i ndan ata. Fuqia ne mes dy objekteve te ngarkuara me elektricitet varet nga substanca percuese qe gjendet mes tyre.
 7. 7. Magneti • Cfare ndodh nese e pergjysmojme nje MAGNET? • Kur pergjysmojme nje magnet fitojme nje magnet tjeter me te njejtat veti si magneti ame. Pra te dy copat e fituara kane polin verior dhe jugor.
 8. 8. Magneti • Cfare eshte INDUKSIONI MAGNETI? • Nga gozhdet e celiketa qe e pershtjellin nje shufer magneti mund te fitohet nje zinxhir magnetik . Gozhdet do te mbahen bashke nga induksioni i magnetit. Por sa te bie nje gozhde nga magneti do te bien dhe te tjerat.
 9. 9. Magneti • Si mund te krijojme nje MAGNET?
 10. 10. Fusha Magnetike • Cfare eshte Fusha MAGNETIKE?
 11. 11. Fusha Magnetike
 12. 12. Perdorimi i magnetit per te hequr qelizat kanceroza
 13. 13. Perdorimi i magnetit per te hequr qelizat kanceroza
 14. 14. Perdorimi I fushes magnetike ne industri
 15. 15. Ne forcimin e cimentos Duke perdorur fushen elektrike ne ujin e cimentos Duke perdorur ujin normal per perfitimin e cimentos
 16. 16. Grafiku I fortesimit te cimentos
 17. 17. Efekti I temperatur ne konstante qe eshte perdorur uje I trajtuar me fushe magnetike Efekti I temperatur ne konstante qe eshte perdorur uje
 18. 18. Makinat e rrymes se vazhduar
 19. 19. Tek trasfomatoret
 20. 20. Tek aparatet mates
 21. 21. Industria e transportit • Tranvaj • Trenat elektrik • Teleferiket • Makinat hibrid • Trenat magnetik , etj
 22. 22. Konkluzionet • Fusha magnetike eshte nje nder gjetjet me te medha te njerezimit , kjo sepse ajo ka ndihmuar ne krijimin e shume mjeteve te domosdoshme ne jeten tone. Magnetika gjithashtu na ka ndihmuar ne mjekesi , industri , teknologji , inxhinieri , etj. • Magnetizmi eshte prove e ecuris njerezore drejt prespektives shkenco-shoqerore per mireqenien perfekte.

×