Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
3a Diapositiva: L’estudi geogràfic de la
comarca.
4a Diapositiva: Capital i llistat dels municipis
més poblats ( i poblaci...
SUPERFÍCIE:

498,57 km2
DENSITAT DE LA POBLACIÓ:

20 habitants per Km2.
[19,6 h/Km2]
FALSET
1. Albarca
2. Bellmunt del Priorat1
3. Cabacés.
4. Capçanes
5. Cornudella de Montsant
6. El Lloar
7. El Masroig
8. ...
Aquí el relleu és abrupte, amb
muntanyes, barrancs i cingleres que,
sovint,
conformen
un
paisatge
espectacular.
El relleu ...
El clima del Priorat és Mediterrani Prelitoral Nord, tot i que que l’extrem oest presenta
característiques del clima Medit...
Capital de Catalunya priorat- Socials
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Capital de Catalunya priorat- Socials

299 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Capital de Catalunya priorat- Socials

  1. 1. 3a Diapositiva: L’estudi geogràfic de la comarca. 4a Diapositiva: Capital i llistat dels municipis més poblats ( i població). 5a Diapositiva: El relleu i la hidrografia. 6a Diapositiva: El clima, la vegetació i la fauna. 7a Diapositiva: Altres aspectes físics destacables. 8a Diapositiva: El Mapa comarcal. 9a Diapositiva: La piràmide de població. 10a Diapositiva: L’ Artesania i gastronomia. 11a Diapositiva: Les fires, festes i celebracions. 12a Diapositiva: L’agricultura, la ramaderia i la pesca . 13a Diapositiva: L’explotació forestal i mineria. 14a Diapositiva: L'industria i el sector de la construcció. 15a Diapositiva: Comunicacions i Transports. 16a Diapositiva: Sector Terciari. 17a Diapositiva: Els Transports. 18a Diapositiva: Monument de la comarca. 19a Diapositiva: Altres aspectes culturals. 20a i 21a Diapositiva: Nom, poblaciçó actual, extenció, monuments...de la capital. 22a i 23a Diapositiva: Annexes 24a Diapositiva: Agraïments. 25a Diapositiva: Bibliografia
  2. 2. SUPERFÍCIE: 498,57 km2 DENSITAT DE LA POBLACIÓ: 20 habitants per Km2. [19,6 h/Km2]
  3. 3. FALSET 1. Albarca 2. Bellmunt del Priorat1 3. Cabacés. 4. Capçanes 5. Cornudella de Montsant 6. El Lloar 7. El Masroig 8. El Molar 9. Els Guiaments 10. Escaladei 11. Falset → 2.742 h 12. Gratallops 13. La bisbal de Falset 14. La Figuera 15. La morera de Montsant 16. La Vilella Alta 17. La Vilella Baixa 18. Marçà 19. Margalef de Montsant 20. Poboleda 21. Porrera 22. Pradell de la Teixeta 23. Siurana 24. Torre de Fontaubella 25. Torroja de Priorat 26. Ull de molins Els municipis són molt petits i amb molt poca població, ja que aproximadament la meitat tenen menys de 300 habitants i només dos tenen més de 1.000 habitants. El cap comarcal, Falset, és el municipi més poblat, amb 2.742 habitants.
  4. 4. Aquí el relleu és abrupte, amb muntanyes, barrancs i cingleres que, sovint, conformen un paisatge espectacular. El relleu complicat ha suposat un baix desenvolupament del poblament humà i, en algunes zones, un estat de conservació del patrimoni natural molt elevat. A la zona central de la comarca hi dominen les muntanyes baixes i de formes arrodonides, amb altures moderades. La xarxa hidrogràfica del Priorat és complexa, principalment per l’orografia de la meitat nord de la comarca. Hi ha tres rius principals, el més important el riu de Siurana que neix al nord-est del Priorat, en recollir les aigües de la part occidental de les muntanyes de Prades i la serra de la Mussara.
  5. 5. El clima del Priorat és Mediterrani Prelitoral Nord, tot i que que l’extrem oest presenta característiques del clima Mediterrani Continental Sec. El règim tèrmic a l’estiu és calorós. L’amplitud tèrmica anual és elevada. El mes de juliol destaca per la seva aridesa. El període lliure de glaçades comprèn els mesos de maig a octubre. La vegetació: El paisatge vegetal del priorat es compon d’una la vegetació mediterrània, amb una certa influència submediterrània i eurosiberiana. La vegetació potencial es reparteix entre els dominis de l’alzinar amb marfull i el carrascar. El de la roureda seca de roure de fulla petita que apareix als fondals més humits i als nivells superiors de la serra. La fauna: El Parc Natural de la Serra de Montsant té un dels poblaments faunístics més rics de Catalunya. La bona qualitat de les aigües del riu Montsant i els seus barrancs subsidiaris, han permès una gran riquesa de fauna aquàtica. Els mamífers més característics d’aquest ambient de ribera són la rata d’aigua i el turó.

×