Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Свети Иван Рилски Чудотворец

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 8 Anuncio

Свети Иван Рилски Чудотворец

  1. 1. Свети Иван Рилски Чудотворец
  2. 2. Живял някога човек на име Иван. Той бил още момче, когато родителите му починали. Иван имал добро сърце и много искал да помага на хората. Раздал всичкото си наследство на бедни и болни хора, но това не било достатъчно за него*. Той вярвал в Бог и искал да бъде по-близо до Него, за да го моли да помага на всички, които имат нужда от помощ. Какво направил свети Иван, за да сбъдне това свое желание?
  3. 3. Изкачил се високо, високо в планината Рила, намерил дълбока пещера, заселил се в нея и заживял там съвсем сам. По цял ден си говорел с Бога и много се сприятелил с Него. Бог му дал специални сили, за да се справя с всички трудности. Какви трудности успял да преодолее свети Иван с помощта на Бог?
  4. 4. • Не се боял да бъде сам; • Не се страхувал от тъмното, нито от студа; • Не се страхувал от глад и жажда - хранел се само с онова, което намирал в планината – корени, билки, горски плодове, мед и др.; • Не само, че не се боял от животните, но дори се сприятелил с тях – те усещали колко е добър и не бягали от него. Как постигнал всичко това?
  5. 5. Молел се на Бог денонощно, от все сърце и за всички хора. Скоро при него започнали да идват много хора и да го молят за помощ и той на никого не отказвал. Свети Иван се молел за хората така искрено, че Бог му дал специални способности – той можел да прави чудеса*. Затова го наричаме Чудотворец Какво е това чудо?
  6. 6. При свети Иван дошли хора, които станали негови ученици. Заедно с тях, той поставили началото на манастир*, който и до днес се нарича Рилски манастир. Свети Иван Чудотоворец обещал на учениците си и на всички хора, че ще продължава да се грижи за тях и след като умре. Можем ли да общуваме със свети Иван Рилски и днес и как?
  7. 7. Свети Иване, Рилски Чудотворецо, моля те, моли Бога за нас! Амин!
  8. 8. Презентацията изготви: Мария Спасова Илюстрации: Димитър Спасов, 11 год.

Notas del editor

  • {"5":"* Тук разказваме за някое от чудесата, които светеца е вършил.\n","6":"*Какво е манастир и какви хора живеят там?\n","2":"*Защо? Само с раздаване на предмети и пари ли можем да помагаме на хората?\n"}

×