Narcís Oller
3. Resum de l’argument de la novel·la LA PAPALLONA
La papallona és una novel·la considerada naturalista, però en què
predo...
3. Resum de l’argument de la novel·la l’Escanyapobres.
L'Oleguer deixa l'ofici de traginer i s'instal·la a Pratbell per
fe...
3. Resum de l’argument de la novel·la Pilar
Prim
De gestació llarga i laboriosa, l'última novel·la
de Narcís Oller, Pilar ...
Narcís oller 1
Narcís oller 1
Narcís oller 1
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Narcís oller 1

3.552 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
3.552
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2.862
Acciones
Compartido
0
Descargas
4
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Narcís oller 1

  1. 1. Narcís Oller
  2. 2. 3. Resum de l’argument de la novel·la LA PAPALLONA La papallona és una novel·la considerada naturalista, però en què predominen els elements romàntics sobre els naturalistes. La papallona anava precedida d’una carta- pròleg del pare del naturalisme. Oller intenta trobar la poesia que hi ha en el natural. La Toneta, una noia òrfena, pobra, ingènua, analfabeta i malaltissa, és seduïda i abandonada per un papallona: el Lluís, un estudiant de dret de classe social més afavorida i originari de Ripoll. L'acció se situa a una Barcelona encara més menestral que industrial, perquè l'acció transcorre els anys 1867 i 1868. Ja s'apunten els símptomes dels profunds canvis finiseculars de la capital catalana. Toneta abans de morir es casa amb el Lluís i deixa un fill orfe fruit de l'amor arrauxat entre tots dos.
  3. 3. 3. Resum de l’argument de la novel·la l’Escanyapobres. L'Oleguer deixa l'ofici de traginer i s'instal·la a Pratbell per fer de blader, amb considerable èxit. L'èxit del nouvingut provoca l'enveja i , aviat, l'odi dels veïns. Tot allò que té de roí i miseriós l'Oleguer, es fa més refinadament cruel en la seva dona, la Tuies. Però l'arribada del ferrocarril revoluciona l'estructura eco- nòmica i social del poble. Mentre Pratbell es llança pel camí del progrés, concretada en la indústria tèxtil i farinera, l'Oleguer i la Tuies endeguen una regressió econòmica sense aturador. L'assassinat final de l'Oleguer, a mans d'un proletari víctima de les seves pràctiques d'usura, simbolitza el triomf de la nova societat industrial.
  4. 4. 3. Resum de l’argument de la novel·la Pilar Prim De gestació llarga i laboriosa, l'última novel·la de Narcís Oller, Pilar Prim, s'inscriu dins del corrent modernista, tot allunyant-se del realisme i el naturalisme. Pilar Prim és la història d'una dona que lluita contra la moral convencional i els prejudicis que encotillen una societat burgesa i hipòcrita. El realisme de la novel·la és sobretot filosòfic i interior; per això és una novel·la molt més complexa que les anteriors.

×