Títol: Codis QR al barri del Clot        Curs: 3r ESO        Àrea: Llengua amb col·laboració amb Emprenedo...
Metodologia:   - El treball es realitza en grup         - Es confecciona una carta de presentació per al comerci...
Avaluació:   S’avaluen els alumnes des de tres matèries:        - Català: Tota la part lingüística de presentac...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Programació treball sobre codis qr

515 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
515
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
182
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Programació treball sobre codis qr

 1. 1. Títol: Codis QR al barri del Clot Curs: 3r ESO Àrea: Llengua amb col·laboració amb Emprenedoria i Tecnologia Temporització: Quatre o cinc setmanesObjetius: - Treballar la llengua catalana des del registre publicitari - Descobrir els mecanismes publicitaris - Desenvolupar l’esperit emprenedor - Conèixer la utilitat dels codis QR - Aprendre a crear i utilitzar codis QR - Dominar els mecanismes de creació de pàgines web que no requereixin coneixements previs - Conèixer la realitat comercial del barri del ClotContingut: Creació d’una pàgina web on es publicitin diversos comerços o restaurants del barri del Clot. La pàgina contindrà una descripció dels diferents establiments, acompanyada de fotografies i mapes de localitació. Prèviament s’ha fet una búsqueda dels establiments i parlat amb els propietaris perquè expressin la seva opinió. Es tracta de realitzar una activitat autèntica en què els alumnes hagin de desenvolupar diverses habilitats.Competències: - Competència lingüística: . Expressar i comprendre hàbilment les idees, els sentiments i les necessitats . Ajustar la parla a les característiques de la situació comunicativa . Posar en pràctica les destreses necessàries per compondre un text ben escrit . Escriure textos de tipologia diversa - Competència en l’àmbit social . Tenir l’hàbit de treballar i solucionar problemes autònomament . Treballar en equip . Prendre decisions - Competència en l’àmbit tecnològic - Competència artística
 2. 2. Metodologia: - El treball es realitza en grup - Es confecciona una carta de presentació per al comerciant on s’expliquen les característiques del projecte - Es busquen comerços per publicitar i es fa un llistat amb els que acceptin la proposta - Es crea la pàgina web amb el programa http://es.wix.com/ - S’estudia el funcionament de la pàgina web - A partir de les possibilitats que ofereix la pàgina web es plantegen diferents dissenys, després de l’anàlisi d’altres webs dedicades a publicitat que es prendran com a model. - Es proposarà als propietaris uns esbossos i els comerciants aportaran les seves preferències per anar-ho modelant - Quan el disseny estigui acabat es presentarà al comerciant que haurà de donar el vist-i-plau - Un cop acabada la pàgina es procedirà a la creació del codi QR: http://www.codigos-qr.com/generador-de-codigos- qr/ - S’estudia l’aplicació QR dels mòbils perquè els alumnes l’afegeixin al seu propi mòbil - Es realitza una activitat pel barri consistent en un passeig per la búsqueda de codis QR que es fotografiaran amb els mòbils per comprovar el seu funcionament - Finalment es lliura al comerciant el codi perquè pugui exhibir-lo al seu establimentRecursos TIC: Pàgines web: http://es.wix.com/ http://www.codigos-qr.com/generador-de-codigos-qr/ Aplicació de codis QR al mòbilMaterial per a -Portàtil -Mòbill’alumne:Temporització: El treball es realitzarà en quatre o cinc setmanes, però el temps dedicat es fa, sobretot, en hores fora de l’escola. A l’escola es realitzarà una sessió setmanal per veure els progressos que realitzen els alumnes i una de les sessions estarà dedicada a instal·lar-se l’aplicació QR al mòbil. Una altra serà la del passeig pel barri per fotografiar els codis.
 3. 3. Avaluació: S’avaluen els alumnes des de tres matèries: - Català: Tota la part lingüística de presentació del comerç - Emprenedoria: El procés de búsqueda i selecció dels comerços. L’activitat realitzada, actitud dels alumnes en la feina, iniciativa, dots d’organització, treball en equip,... - Tecnologia: Treball de disseny de la pàgina webJustificació: Amb aquesta activitat els alumnes han de treballar en equip, realitzant una activitat que s’avalua de forma interdisciplinar. Els alumnes prenen contacte amb el seu barri i amb el món real que els envolta i per un temps prenen el rol d’adults que realitzen una activitat autèntica .

×