Xup, riera viva

221 visualizaciones

Publicado el

Jornada de presentació dels projectes d’educació i sensibilització ambiental 2014-2015.
Promotora: Meandre / Sòcia: Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Sèquia.

Publicado en: Medio ambiente
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Xup, riera viva

  1. 1. Amb el suport de: Projecte de promoció sostenible de la Riera de Rajadell pel seu pas pel barri manresà del Xup. Investigació, acció i participació col·lectiva per a la sostenibilitat. Xup Riera Viva LA FORÇA DE LA GENT Actuacions realitzades i nombre de participants: 1. Rutes interpretatives socio-ambientals: 75 persones. 2. Tallers en educació ambiental: 204 persones. 3. Tallers en ecologia de l'aigua: 34 persones. 4. Tallers en agroecologia i el seu impacte en la riera: 15 persones. 5. Educació pràctica per a la sensibilització i gestió sostenible de l'entorn: 15 persones 6. Creació i difusió de material i contingut divulgatiu: Entitats participants, el conjunt del barri, i de Manresa (a través de centres cívics, universitats, biblioteques, etc.). En total, unes 3000 persones o més. 7. Clausura, reconeixement dels participants i dels continguts educatius i de sensibilització treballats: 70 persones.
  2. 2. Amb el suport de: Què destacaríeu del projecte? Xup Riera Viva LA FORÇA DE LA GENT Adquisició i enfortiment de la consciència ambiental del veïnat del barri. Millora de l'estat de conservació de l'entorn natural de la Riera de Rajadell al seu pas pel barri del Xup. Adquisició d'experiència pràctica d'un alt valor per extrapolar aquest model de gestió socioambiental participativa en altres zones de l'Anella Verda de Manresa i més enllà. Amb quines dificultats us heu trobat? Cert recel incial per part de la gent del barri per la intromissió de les nostres entitats. Cert temor per part nostre de la possibilitat de ser rebutjats. Tanmateix, aquests temors es disiparen ràpidament, ja que des d'un bon inici es va comptar amb la implicació dels agents socials del barri fet que facilità la creació d'una xarxa d'interacció entre entitats i la implicació veïnal i comunitària en la custòdia del territori. Abast territorial
  3. 3. Amb el suport de: Recursos virtuals Xup Riera Viva LA FORÇA DE LA GENT Pàgina web del projecte: xuprieraviva.cat Mapa virtual de l’aplicació web “Instamaps”: on s'ha georeferenciat el traçat de les rutes interpretatives, així com els diversos elements significatius que contenen. Publicacions disponibles Revista periòdica del projecte: 3 números publicats. Dossiers de Rutes interpretatives:  Usos socials de la Riera de Rajadell  Patrimoni natural a la Riera de Rajadell Dossier final de Recursos Pedagògics, en base als diversos continguts generats al si dels diversos tallers i cursos realitzats.

×