Pac2 mel4

900 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
900
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
182
Acciones
Compartido
0
Descargas
4
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Pac2 mel4

 1. 1. Motivació • Relacionada amb factors externs. extrínseca Motivació • Interés intrínseca • Potenciació de les pròpies capacitats. • DesinterésDesmotivació • Manca d’estímul
 2. 2. Factors psicosocialsEl context Les Emocions i Teoria sentiments Humanista La personallitat
 3. 3.  Model sociopsicològic de Lambert. Factors cognitius, afectius i actitudinals. Model d’autoconfiança de Clément. Medi social i cultural. Competència comunicativa. Model de Tremblay i Gardner. Factors personals: plantejament d’objectius; atribució de valor a l’aprenentatge de L2 i sentiment d’autoeficiència. Orientació integradora.
 4. 4.  Factors situacionals i cognitius. Tres nivells de motivació: llenguatge, alumne i situació d’aprenentatge. Estratègies per aconseguir un aprenentatge motivador:  Crear les condicions bàsiques motivadores  Animar a l’autoavaluació de l’alumne  Generar la motivació inicial  Mantenir i preservar la motivació
 5. 5.  Emocions positives:Empatia: Foment de les relacions socials i d’identificació amb el grup.Autoestima: Seguretat en les pròpies capacitats.Factors relacionals: Entorn favorable, treball cooperatiu.
 6. 6.  Emocions negatives: Ansietat: desconfiança envers l’aprenentatge. Inhibició: inseguretat en les pròpies capacitats. Intraversió: prudència i autocontrol en la participació a l’aula.
 7. 7.  Intel.lectuals: jocs lingüístics (audiovisuals, cartes, de taula...), activitats individuals (mots encreuats, jeroglífics...), jocs de paraules (titulars de premsa, publicitat...), cançons, etc. Socials: simulacions, dramatitzacions i jocs de rol. Autobiografia lingüística. Emocionals i afectius: L’humor. Respecte, autoestima. Tecnològiques: l’ús de les TIC’s.
 8. 8.  Personalitzar procés d’aprenentatge. Qüestionaris per saber el nivell i les preferències individuals. Crear una atmosfera agradable i relaxada a l’aula. Bona comunicació constant. Promoure l’autonomia de l’alumnat. Avaluacions al llarg de tot el procés. Aprenentatge cooperatiu i dinàmica de grups.
 9. 9.  La motivació esdevé un element clau en l’aprenentatge de llengües. Els factors psicosocials són rellevants en el procés d’adquisició d’una L2. Cal treballar l’aprenentatge de L’2 tenint en compte els elements emocionals i afectius És important tenir en compte les estratègies d’aprenentatge per tal d’aplicar-les a l’aula.

×