Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
LA COOPERACIÓ A L’AULA
CEIP Riera de Ribes
DELS MÈTODES COOPERATIUS A L’AULA COOPERATIVA
1. Realització dels càrrecs a l’a...
MÈTODES A EDUCACIÓ INFANTIL
1. Treball per parelles a P-3, Els Gegants: meitat de l’aula recull en el
paper la visita la b...
MÈTODES A EDUCACIÓ PRIMÀRIA
1. GRUPS D’INVESTIGACIÓ “Colònies a Mas Muxach” (Dossier)
-Què volem saber abans d’anar de col...
2. MÈTODE PUZZLE: El regal del calendari d’advent.
-La classe de tercer de Els gossos ha de fer el regal a la classe de P-...
EL GRAN LLIBRE DEL COS HUMÀ
1. Decidim els sis aparells: circulatori, respiratori, digestiu, reproductor,
ossi i nerviós.
...
EL GRAN LLIBRE DEL COS HUMÀ
1. Decidim els sis aparells: circulatori, respiratori, digestiu, reproductor,
ossi i nerviós.
...
Cooperació a l'aula escola Riera de Ribes
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Cooperació a l'aula escola Riera de Ribes

2.529 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Cooperació a l'aula escola Riera de Ribes

  1. 1. LA COOPERACIÓ A L’AULA CEIP Riera de Ribes DELS MÈTODES COOPERATIUS A L’AULA COOPERATIVA 1. Realització dels càrrecs a l’aula a través d’equips cooperatius, no de càrrecs individuals. 2. Parelles on un ajuda a l’altre en determinats continguts, com ara la mecànica de les operacions. 3. Ajut dels qui acaben les feines a altres que tenen el ritme més lent, amb consignes com “no li has de fer tu”, ” no li has de dir el resultat”, “li has d’explicar com ho fas tu”.
  2. 2. MÈTODES A EDUCACIÓ INFANTIL 1. Treball per parelles a P-3, Els Gegants: meitat de l’aula recull en el paper la visita la biblioteca i l’altra meitat recull la visita a l’Ajuntament. 2. Treball en equip cooperatiu, mètode grup d’investigació a P-4, Els Dinosaures: sis equips cooperatius que cadascun s’especialitza en un dinosaure concret i despres s’ho expliquen els uns als altres. 3. Obra de teatre a P-4 “Els Pirates”: parelles amb P-5 per rebre informació i tres grups per preparar l’obra (power adjunt)
  3. 3. MÈTODES A EDUCACIÓ PRIMÀRIA 1. GRUPS D’INVESTIGACIÓ “Colònies a Mas Muxach” (Dossier) -Què volem saber abans d’anar de colònies? Surten once temes (lloc geogràfic, clima, vegetació, fauna, casa…) -Fem equips cooperatius amb nenes i nens dels dos grups-classe de Tercer (5 en una aula i 6 a l’altra). -Ens repartim els subtemes i cadascun dels membres de l’equip es responsabilitza d’un rol: llegir, resumir, escriure i exposar. -Donem material escrit i informatitzat per a cada subtema i en dues sessions responen les preguntes del seu tema i les passen a net. -Fem una sessió final de exposició de cada subtema amb un full de valoració on cada equip avalua als altres. -Fem l’avaluació final de cadascun dels equip i la del professorat. -ANEM DE COLÒNIES. -Lliurem a les famílies el dossier del treball i les fotografies de les colònies.
  4. 4. 2. MÈTODE PUZZLE: El regal del calendari d’advent. -La classe de tercer de Els gossos ha de fer el regal a la classe de P-5 de El cos humà. -Empatia: ens posem al lloc dels petits. Anem a l’aula a preguntar quins regals els han fet fins ara i els comencem a conèixer. També ens inventem una excusa els anem a ensenyar dues cançons del cos humà. Cada nen o nena de tercer es fixa en un de P-5 al qui li farà el regal individual. -Decidim fer un clauer d’esquelet per cadascú (sóm 25 a cada aula) i un regal per la classe que serà el llibre del cos humà, on cada equip cooperatiu treballarà un aparell o sistema del cos. Cançó per moure el cos Napoleó
  5. 5. EL GRAN LLIBRE DEL COS HUMÀ 1. Decidim els sis aparells: circulatori, respiratori, digestiu, reproductor, ossi i nerviós. 2. Farem sis pàgines, una per aparell, amb un gràfic amb noms, unes definicions i un joc. Les plastificarem. 3. Caldrà fer la tapa: un retallable i relligar-ho. 4. Els rols seran: llegir, fer l’esquema, fer l’escrit i fer el joc. 5. Tots es faran experts del seu aparell i al final es se’ls explicaran. Avaluació 1. Prova inicial i final de coneixements: per cada nen i per saber l’aparell i el material que s’ofereix a cada equip. 2. Autoavaluació del que han aprés i del funcionament de l’equip. 3. Avaluació del producte final per part del professorat.
  6. 6. EL GRAN LLIBRE DEL COS HUMÀ 1. Decidim els sis aparells: circulatori, respiratori, digestiu, reproductor, ossi i nerviós. 2. Farem sis pàgines, una per aparell, amb un gràfic amb noms, unes definicions i un joc. Les plastificarem. 3. Caldrà fer la tapa: un retallable i relligar-ho. 4. Els rols seran: llegir, fer l’esquema, fer l’escrit i fer el joc. 5. Tots es faran experts del seu aparell i al final es se’ls explicaran. Avaluació 1. Prova inicial i final de coneixements: per cada nen i per saber l’aparell i el material que s’ofereix a cada equip. 2. Autoavaluació del que han aprés i del funcionament de l’equip. 3. Avaluació del producte final per part del professorat.

×