Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Dinamització associativa 2.0 sessió 4

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio

Eche un vistazo a continuación

1 de 33 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (17)

Anuncio

Similares a Dinamització associativa 2.0 sessió 4 (20)

Anuncio

Dinamització associativa 2.0 sessió 4

 1. 1. Taller de blogs Curs de creació i publicació de continguts a la xarxa per a entitats i associacions de Terrassa 4a sessió
 2. 2. Mòdul 5 Sortint del nostre blog
 3. 3. Participar a la blogosfera La pertinença a un àmbit concret de blogs (blogosfera) pot ajudar a què moltes persones trobin el nostre blog i el comencin a seguir. Com a exemples d'ampli abast podríem parlar de la catosfera (blogs escrits en llengua catalana) o, centrant-nos en una temàtica, els blogs de cuina (els quals tenen una gran quantitat de trànsit). De la mateixa manera, els blogs de les entitats de Terrassa composen per si mateixos una nova esfera que cal aprendre a explotar.
 4. 4. Difondre la nostra tasca Cal tenir present que el blog no té per què ser una nova càrrega de feina. De fet es tracta que el blog d'una entitat serveixi per visualitzar i difondre el conjunt de les activitats que ja s'estan duent a terme, i la documentació que l'acompanya (fotos, documents, activitats, etc.).
 5. 5. Estratègia amb altres eines 2.0 i xarxes socials El repte que se'ns obre amb un blog, doncs, no és només la creació d'una eina sinó el de... fer-nos visibles, donar-nos a conèixer, i interactuar amb el nostre entorn. Cal tenir una visió de conjunt de les diferents eines que tenim, i pensar com les podem adaptar a nosaltres (i no a l'inrevés).
 6. 6. El secret de l'èxit • Parlar de coses interessants sobre una temàtica concreta. • Respondre a la interactivitat de la gent. • Ser persistent i regular en les publicacions. • Publicar continguts actualitzats i dinàmics. • Tenir presència a la xarxes socials i fer difusió.
 7. 7. Activitat! Busca algun exemple d'entitat semblant a la teva que utilitzi xarxes socials i t'agradi com ho fa. Què creus que necessiteu a la vostra entitat per poder fer una cosa semblant?
 8. 8. Mòdul 6 Aplicacions i xarxes per a la dinamització associativa
 9. 9. Xarxes socials: què entenem per xarxes socials? «Una xarxa social és una estructura social composta per individus (o organitzacions) anomenats "nodes" que estan lligats (connectats) per un o més tipus d'interdependència com ara amistat, parentesc, interessos comuns, intercanvis financers, relacions sexuals, creences, coneixements o prestigi.» Font: Viquipedia
 10. 10. Xarxes Socials: un model d'èxit ● La televisió va trigar 13 anys en arribar a 50 milions de llars. ● Internet va trigar 3 anys en tenir 50 milions d'usuaris connectats. ● Facebook va arribar als 50 milions d'usuaris en tan sols 1 any i Twitter en 9 mesos.
 11. 11. Xarxes socials: identitat digital i reputació És fonamental tenir cura de la identitat digital i la reputació de la nostra organització a Internet. Això passa per tenir present una sèrie de criteris a l'hora d'utilitzar la xarxa i ser conscient que la identitat i la reputació es construeixen dia a dia.
 12. 12. Xarxes socials: identitat digital i reputació La identitat digital és el conjunt de trets que caracteritzen un individu o un col lectiu en un mitjà· de transmissió digital. La identitat digital no existeix a priori, hem de crear-la i vincular-la a l'individu o al col lectiu mitjançant les eines web 2.0 que tenim al· nostre abast.
 13. 13. Xarxes socials: identitat digital i reputació La identitat digital es construeix de forma activa, aportant textos, imatges, vídeos, etc., és a dir, participant. Una identitat digital ben gestionada i coherent amb la nostra organització tendeix a consolidar un entramat social més sòlid fora d'Internet.
 14. 14. Xarxes socials: identitat digital i reputació La reputació a Internet és de caràcter acumulatiu. La Xarxa no permet l'oblit de manera senzilla, ja que cada acció deixa traces. La reputació a Internet es forma a partir d'una enorme quantitat d'informació, positiva o negativa per a nosaltres, amb independència del moment en què va ser generada.
 15. 15. Xarxes Socials: Facebook, Twitter i Instagram De cara a la nostra entitat, les xarxes socials poden oferir-nos múltiples beneficis, entre els quals... ● Donar-nos a conèixer (qui som i què fem) ● oferir una determinada imatge ● establir contactes i interactuar amb altres persones o grups ● fer captació de voluntaris ● contactar amb persones que puguin estar interessades en donar suport a les nostres activitats.
 16. 16. Xarxes Socials: Facebook, Twitter i Instagram El millor és que la gent que forma part de l'entitat o associació siguin els que facin la feina de mantenir les xarxes socials. Per què? Doncs perquè tu coneixes millor que ningú el teu projecte, i ets el millor per parlar-ne.
 17. 17. Xarxes Socials: Facebook, Twitter i Instagram Al final, el més important és gaudir de la xarxa social. No la vegis com una obligació, sinó com una oportunitat per difondre les teves activitats i els teus ideals. Pren-t'ho com una part de les activitats que realitzes, i veuràs com en poc temps comença a donar fruits.
 18. 18. Activitat! • Pren-te 5 minuts i pensa en quins beneficis concrets creus que poden aportar les xarxes socials a la teva entitat. • Explica'ls i els comentem en grup.
 19. 19. Xarxes Socials: Facebook Facebook és la xarxa social més poblada a dia d’avui, amb més d’un bilió d’usuaris (*). Això la situa com la web de major trànsit, on diàriament es generen milions de nous continguts i es possibilita la interacció de persones i organitzacions mitjançant perfils i pàgines. (*) http://www.statista.com/statistics/272014/global-social-networks-ranked-by-number-of-users
 20. 20. Xarxes Socials: Facebook Crea i comparteix contingut d'interès: escriu i comparteix en termes de qualitat, i no de quantitat, i ofereix "valor". Es tracta principalment d'usar Facebook pensant en què podem aportar nosaltres d'acord amb qui som, què volem i com ho volem.
 21. 21. Xarxes Socials: Facebook És important omplir tots els camps de la teva pàgina o perfil, ja que quanta més informació clara ofereixes, més interès seràs capaç de captar. Pots començar amb un perfil personal, tot i que el més recomanable és que obris directament una pàgina. D'aquesta manera, no tindràs el límit de 5.000 amics i la gent podrà fer clic a "M'agrada".
 22. 22. Xarxes Socials: Twitter Per iniciar-se en la xarxa de microblogging que més ha crescut en els darrers anys, convé tenir present una sèrie de consells: ● Redacta en 160 caràcters una descripció concisa sobre què fas i què busques. ● Busca un nom d'usuari fàcil de recordar i relacionat amb el nom de la teva organització. ● Procura utilitzar un logotip que es vegi clarament i que serveixi per identificar-te.
 23. 23. Xarxes Socials: Twitter ● Pots començar demanant a persones rellevants o que coneguis que et recomanin als seus seguidors, però els teus els assoliràs per la qualitat i el contingut del que comparteixis. ● Comença per sumar gent que consideris que estigui interessada en el que fas. ● Pensa en quin és el teu abast (local, regional, estatal), i concentra't a arribar a aquest públic. A mesura que passi el temps, la xarxa s'enfortirà.
 24. 24. Xarxes Socials: Twitter Cada xarxa social té la seva pròpia dinàmica, i twitter és tot interactivitat. Per això convé redactar de forma breu (màx. 140 caràcter) i respondre les interaccions, a més de compartir enllaços, retweets, fotografies.... I sense imposar mai el teu missatge. Pensa que les crítiques són positives.
 25. 25. Xarxes Socials: Instagram És una de les xarxes socials que més ha crescut en els últims anys i consisteix en compartir i comentar fotografies. A més, pots aplicar filtres automàtics amb efectes visuals d'allò més atractius. Amb el mateix usuari de Twitter pots tenir un perfil a Instagram i tenir els comptes vinculats.
 26. 26. Xarxes Socials: Instagram Un dels avantatges d'Instagram és l'efectivitat que té la comunicació visual en una societat com la nostra. És una app pensada per a dispositius mòbils: un gran potencial ja que sempre portem el telèfon mòbil a sobre.
 27. 27. Xarxes Socials: Instagram Altres avantatges d'Instagram són: ● Capacitat de generar emocions ● Creativitat ● Interacció i feedback ● Difusió de les activitats ● Sincronitzable amb altres xarxes socials ● Geolocalització
 28. 28. Apps de missatgeria instantània: Whatsapp i Telegram Eines de missatgeria instantània, utilitzades principalment des de telèfons mòbils. Possibilitat de crear grups extensos de persones. La comunicació pot ser mitjançant la introducció de missatges de text o la gravació de missatges de veu.
 29. 29. Apps de missatgeria instantània: Whatsapp i Telegram Es pot compartir... ● Les fotografies que aneu fent al llarg d'una activitat ● Els vídeos que hàgiu gravat ● L'enregistrament d'àudio d'un pregó, una entrevista, una conferència... ● Qualsevol mena de fitxer, ja sigui de text, pdf, zip, mp3, etc. (Telegram) ● La localització on us trobeu en aquell moment ● Un contacte de la vostra agenda (Whatsapp)
 30. 30. Apps de missatgeria instantània: Whatsapp i Telegram Un canal de comunicació estable, directe i immediat per a la gestió de la comunicació interna de l'organització. Són bones eines per a l'enfortiment dels vincles entre els membres del grup i la circulació immediata de la informació.
 31. 31. Activitat! Comparteix amb la resta del grup quines són les xarxes socials que teniu a la vostra entitat o associació, quin ús en feu, i per a què creieu que us poden ser útils.
 32. 32. Una mica de webgrafia i recursos... ● Cibernàrium: personalitza el teu bloc amb Wordpress ● Cibernàrium: funcions avançades de Wordpress. ● Cibernàrium: com crear el teu bloc ● Blogs de blogs: http://www.blocdeblocs.net/ ● Dades sobre xarxes socials: http://www.statista.com/statistics/272014/global-social-networks-ranke d-by-number-of-users ● Guia d'ús de Facebook per a associacions: http://bit.ly/1pPHTqS ● Què són les pàgines comunitàries de Facebook? http://andreasschou.es/2012/06/que-es-una-pagina-comunitaria-y-como -puedo-reclamarla ● El top 10 de les xarxes socials a l'estat espanyol: http://www.puromarketing.com/16/19492/redes-sociales-espana.html
 33. 33. Gràcies! Aquesta presentació ha estat elaborada per Maurici Jaumandreu, per a Fundación Esplai, i ha utilitzat fragments i imatges de: Gabriel González, tècnic de l'equip`d'e-Inclusión de la Fundación Esplai Cesk Gasulla, coordinador de l'equip`d'e-Inclusión de la Fundación Esplai Núria Perpinyà, tècnica en inclusió digital www.flickr.com

×