Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad
Publicidad

Què hem aprés aquest curs a Català?

  1. Què hem après aquest curs a català? En aquesta presentació us mostraré algunes de les coses que hem estudiat el primer trimestre d'aquest curs. Espero que us serveixi per estudiar i per moltes altres més coses com pot ser la preparació d'un examen.
  2. Ara un resum de les tipologies textuals Què són? Les tipologies textuals inclouen tots els tipus de text que podem dir o escriure segons el què volem comunicar i a qui ho volem comunicar. Quantes tipologies hi ha? Expositius, instructius, epistolars, periodístics, descriptius, poètics i narratius.
  3. Els diferents textos Textos descriptius: Objectes, paisatges, persones, sentits, sentiments, emocions... Textos epistolars: Cartes, Whatsapp, Correu electrònic, SMS... Textos poètics: Haikú, poemes, cançons... Textos expositius: Descripcció, documental, un article...
  4. El Text Expositiu Què és? És un tipus de text que serveix per comunicar fets o coneixements, tant a nivell oral com escrit, amb l'objectiu d'informar i sense cap intenció de convèncer. Únicament serveix per traspassar coneixements, informació. Quina estructura té un text expositiu? Un text expositiu té tres parts: PRESENTACIÓ – DESENVOLUPAMENT – CONCLUSIÓ
  5. La bastida d'un text expositiu Títol Introducció Desenvolupament Conclusió Què és una bastida? La bastida és l'estructura d'un tipus de text determinat. Com és la bastida d'un text expositiu?
  6. Referent d'aula. Què és? És un cartell que elaborem nosaltres i pengem a l'aula i que ens serveix per trobar fàcilment una informació que hem treballat a classe i que hem de recordar.
  7. La Base d'Orientació del text expositiu Què és una base d'orientació? És una taula que recull tots els els aspectes que hem de tenir en compte per escriure un text correctament. Per a què serveix? Serveix per escriure correctament el text, sense deixar-nos res important i seguint l'estructura correcta. Ens serveix de guia i també per avaluar-nos.
  8. Base d'orientació text expositiu escrit. Si No Té títol? Té introducció? Té desenvolupament? Té conclusió? Té un verb en futur a la introducció? El desenvolupament té verbs en present i una descripció? No barregem idiomes? Tenim en compte les normes ortogràfiques treballades? La presentació és correcta? La Base d'Orientació del text expositiu Què és una base d'orientació? És una taula que recull tots els els aspectes que hem de tenir en compte per escriure un text correctament.
  9. LES CATEGORIES GRAMATICALS QUINES CATEGORIES GRAMATICALS HI HA? Article, Nom, Verb, Adjectiu, Adverbi, Pronoms, Preposicions i Determinants. Definició:Una categoria gramatical és un tipus de paraula determinant. Masculi Uns Femeni Unes Plurals Article: Indterminats Singular Femeni Una Masculi Un
  10. LES CATEGORIES GRAMATICALS QUINES CATEGORIES GRAMATICALS HI HA? Article, Nom, Verb, Adjectiu, Adverbi, Pronoms, Preposicions i Determinants. Definició:Una categoria gramatical és un tipus de paraula determinant. Masculi Uns Femeni Unes Plurals Article: Indterminats Singular Femeni Una Masculi Un
Publicidad