Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
LA CAPUTXETA VERMELLA
CONTES POPULARS 45
HI HAVIA UNA VEGADA UNA
NENA BONICA COM EL SOL.
TOTHOM L’ESTIMAVA PERQUÈ
ERA BONA MINYONA, PERÒ
QUI MÉS L’ESTIMAVA ERA
LA ...
UN DIA LA SEVA MARE LI
VA DIR:
—MIRA, CAPUTXETA, HAS
D’ANAR A VEURE L’ÀVIA I
PORTAR-LI AQUEST
CISTELL:
A DINS HI HA UN TRO...
QUAN LA CAPUTXETA
VERMELLA VA ARRIBAR
AL BOSC EL LLOP VA
SORTIR A BUSCAR-LA I LI
VA DIR:
—HOLA, CAPUTXETA. ON
VAS TAN DE M...
EL LLOP VA PENSAR:
«VES PER ON, SI M’ESPAVILO AVUI
PODRÉ ANAR BEN TIP: PRIMER
EM MENJARÉ L’ÀVIA I, PER
POSTRES, LA NENA, Q...
—ADÉU CAPUTXETA –VA DIR
EL LLOP.
I VA APROFITAR QUE LA
NENA ESTAVA DISTRETA
PER CÓRRER CAP A CASA
L’ÀVIA.
TOC, TOC, VA TRU...
EL LLOP VA OBRIR LA
PORTA, VA CÓRRER
CAP A L’ÀVIA I,
NYAM!, SE LA VA
EMPASSAR D’UNA
SOLA MOSSEGADA.
DESPRÉS, ES VA POSAR
L...
MENTRESTANT LA
CAPUTXETA HAVIA AGAFAT
UN BON RAM DE FLORS.
QUAN VA ARRIBAR A CASA LA
SEVA ÀVIA ES VA TROBAR
LA PORTA OBERT...
—OH, ÀVIA, QUINS ULLS MÉS
GROSSOS QUE TENS!
—SÓN PER VEURE’T MILLOR.
—OH, ÀVIA, QUINES MANS
MÉS GROSSES QUE TENS!
—SÓN PER...
PERÒ VET AQUÍ QUE
PASSAVA PER ALLÀ
UN CAÇADOR QUE
VA DIR:
—CARAM, COM
RONCA AVUI L’ÀVIA.
AVIAM SI NO ES TROBA
BÉ...
QUAN VA ENTRAR A CASA I
VA VEURE EL LLOP
ADORMIT VA DIR:
—JA T’HE ATRAPAT, DOLENT!
ARA SÍ QUE ET TINC!
AIXÍ DONCS, VA AGAF...
QUAN EL LLOP ES VA DESPERTAR,
VA FER UN SALT PER SORTIR
CORRENTS, PERÒ EL PES DE
LES PEDRES EL VA FER CAURE
AL TERRA I ALL...
I…CONTE CONTAT,
CONTE ACABAT!
Julia González, Mar Cruz, Andrea Pérez, Irene Alongina i
Mireia Gaja
Educació Audiovisual i ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

LA CAPUTXETA VERMELLA

1.015 visualizaciones

Publicado el

AQUEST ÉS UN CONTE CLÀSSIC EXPLICAT A PARTIR D'UNA SÈRIE D'IMATGES I LLETRA DE PAL AL COSTAT DE CADA IMATGE PER TAL QUE ELS INFANTS MÉS PETITS PUGUIN LLEGIR-LO.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

LA CAPUTXETA VERMELLA

 1. 1. LA CAPUTXETA VERMELLA CONTES POPULARS 45
 2. 2. HI HAVIA UNA VEGADA UNA NENA BONICA COM EL SOL. TOTHOM L’ESTIMAVA PERQUÈ ERA BONA MINYONA, PERÒ QUI MÉS L’ESTIMAVA ERA LA SEVA ÀVIA, QUE UN DIA LI VA FER UNA CAPUTXETA DE VELLUT VERMELL, QUE LI ESTAVA TAN I TAN BÉ QUE NO SE LA TREIA MAI. PER AIXÒ A LA NENA TOTHOM LI DEIA LA CAPUTXETA VERMELLA.
 3. 3. UN DIA LA SEVA MARE LI VA DIR: —MIRA, CAPUTXETA, HAS D’ANAR A VEURE L’ÀVIA I PORTAR-LI AQUEST CISTELL: A DINS HI HA UN TROS DE COCA I UNA GERRETA DE MEL. SOBRETOT, VÉS MOLT AMB COMPTE QUAN ARRIBIS AL BOSC: VÉS DIRECTE A CASA L’ÀVIA I NO ET PARIS PEL CAMÍ. L’ÀVIA VIVIA LLUNY, AL MIG DEL BOSC, NO GAIRE MÉS LLUNY DE MITJA HORA DE CAMÍ.
 4. 4. QUAN LA CAPUTXETA VERMELLA VA ARRIBAR AL BOSC EL LLOP VA SORTIR A BUSCAR-LA I LI VA DIR: —HOLA, CAPUTXETA. ON VAS TAN DE MATÍ? —VAIG A VEURE A L’ÀVIA, QUE NO ESTÀ BONA: LI PORTO UN TROS DE COCA I UNA GERRETA DE MEL. —I ON VIU LA TEVA ÀVIA? —VIU BEN BÉ AL MIG DEL BOSC, A LA CASA QUE HI HA SOTA LES TRES ALZINES.
 5. 5. EL LLOP VA PENSAR: «VES PER ON, SI M’ESPAVILO AVUI PODRÉ ANAR BEN TIP: PRIMER EM MENJARÉ L’ÀVIA I, PER POSTRES, LA NENA, QUE DEU SER BEN DOLÇA!» I EN VEU ALTA VA DIR: —ANAVES MOLT DECIDIDA, CAPUTXETA, I NO T’ADONAVES COM ÉS DE BONIC EL BOSC: HI HA FLORS DE TOTS COLORS, HI HA OCELLS QUE CANTEN PELS ARBRES I ELS RAIG DE SOL SURTEN ENTRE LES FULLES... —OH, SÍ! –VA FER LA NENA. I VA AFEGIR-: FARÉ UN BON RAM PER L’ÀVIA PERQUÈ LES FLORS LI AGRADEN MOLT. I ES VA POSAR A COLLIR FLORS I A ESCOLTAR ELS OCELLS.
 6. 6. —ADÉU CAPUTXETA –VA DIR EL LLOP. I VA APROFITAR QUE LA NENA ESTAVA DISTRETA PER CÓRRER CAP A CASA L’ÀVIA. TOC, TOC, VA TRUCAR LA PORTA. —QUI HI HA? –VA DIR L’ÀVIA. I EL LLOP, AMB VEU FINA VA DIR: —SÓC LA CAPUTXETA VERMELLA QUE ET PORTO UN TROS DE COCA I UNA GERRETA DE MEL. —ENTRA, ENTRA, LA PORTA ÉS OBERTA, JO ESTIC MALALTA I NO EM PUC MOURE DEL LLIT.
 7. 7. EL LLOP VA OBRIR LA PORTA, VA CÓRRER CAP A L’ÀVIA I, NYAM!, SE LA VA EMPASSAR D’UNA SOLA MOSSEGADA. DESPRÉS, ES VA POSAR LA ROBA DE L’ÀVIA I ES VA ESTIRAR AL LLIT ESPERANT QUE ARRIBÉS LA CAPUTXETA.
 8. 8. MENTRESTANT LA CAPUTXETA HAVIA AGAFAT UN BON RAM DE FLORS. QUAN VA ARRIBAR A CASA LA SEVA ÀVIA ES VA TROBAR LA PORTA OBERTA I ES VA SORPRENDRE MOLT. —SÓC JO, ÀVIA, LA CAPUTXETA –VA CRIDAR. PERÒ NINGÚ VA CONTESTAR. LA CAPUTXETA PERÒ, ES VA ACOSTAR AL LLIT DE L’ÀVIA I EN VEURE-LA, LI VA DIR: —OH, ÀVIA, QUINES ORELLES TENS MÉS GROSSES! —SÓN PER SENTIR-TE MILLOR.
 9. 9. —OH, ÀVIA, QUINS ULLS MÉS GROSSOS QUE TENS! —SÓN PER VEURE’T MILLOR. —OH, ÀVIA, QUINES MANS MÉS GROSSES QUE TENS! —SÓN PER ABRAÇAR-TE MILLOR. —OH, ÀVIA, QUINA BOCA MÉS GROSSA QUE TENS. —ÉS PER MENJAR-TE MILLOR! I EL LLOP VA AGAFAR LA NENA I, NYAM! D’UNA SOLA QUEIXALADA ES VA EMPASSAR LA CAPUTXETA. BEN TIP, EL LLOP ES VA POSAR A DORMIR, I VA COMENÇAR A RONCAR.
 10. 10. PERÒ VET AQUÍ QUE PASSAVA PER ALLÀ UN CAÇADOR QUE VA DIR: —CARAM, COM RONCA AVUI L’ÀVIA. AVIAM SI NO ES TROBA BÉ...
 11. 11. QUAN VA ENTRAR A CASA I VA VEURE EL LLOP ADORMIT VA DIR: —JA T’HE ATRAPAT, DOLENT! ARA SÍ QUE ET TINC! AIXÍ DONCS, VA AGAFAR UNES BONES TISORES I LI VA OBRIR LA PANXA DE DALT A BAIX. DE DINS, EN VA SORTIR L’ÀVIA I LA CAPUTXETA. —I QUINA POR QUE HE PASSAT! I QUE FOSC QUE ERA TOT! –DIU LA NENA. I VA SORTIR CORRENTS A BUSCAR DUES GRANS PEDRES I LES HI VA POSAR DINS LA PANXA DEL LLOP. DESPRÉS, LA VA TANCAR COSINT-LI LA PELL DE LA PANXA.
 12. 12. QUAN EL LLOP ES VA DESPERTAR, VA FER UN SALT PER SORTIR CORRENTS, PERÒ EL PES DE LES PEDRES EL VA FER CAURE AL TERRA I ALLÀ MATEIX VA QUEDAR MORT. LA CAPUTXETA, L’ÀVIA I EL CAÇADOR VAN ESTAR MOLT CONTENTS. EL CAÇADOR VA ARRENCAR LA PELL DEL LLOP, L’ÀVIA ES VA MENJAR LA COCA I LA MEL I LA CAPUTXETA VERMELLA VA DIR: —MAI MÉS NO EM TORNARÉ A ENTRETENIR QUAN LA MARE M’HAGI DIT QUE NO EM PARI PEL CAMÍ. I AIXÒ ÉS TAN VERITAT COM QUE MAI HA PASSAT!
 13. 13. I…CONTE CONTAT, CONTE ACABAT! Julia González, Mar Cruz, Andrea Pérez, Irene Alongina i Mireia Gaja Educació Audiovisual i TIC 1r MEI M2 B, Univeristat de Vic Curs 2013/2014

×