Publicidad
Publicidad

El cotxe

  1. El cotxe
  2. EL PRIMER COTXE DE L’HISTORIA El invent del cotxe va tenir lloc l’any 1769, va ser quan l’ingenier militar Nicolás Cugnet va construïr un vehícle movil capaç de moures gracias a la força del vapor. L’ artefacte amb tracció delantera ,tenía tres rodes, una caldera de cobre i dos cilindres verticals. El moviment dels pistons es transmitía a l’eix de la roda la potencia mediant una roda dentada.
  3. L’HISTÒRIA DEL COTXE L’història de l'automòbil es remunta a l'any 1769 amb la creació de vehicles propulsats amb màquina de vapor capaços de transportar passatgers. L'any 1806 es construeixen els primers cotxes propulsats amb motor de combustió interna que cremava gas i no va ser fins al 1885 quan es perfeccionen els motors que utilitzaven gasolina o gasoil com a combustible. Els cotxes propulsats amb energia elèctrica van aparèixer breument als inicis del segle XX, però es va abandonar aquest tipus de disseny fins ara.
  4. ELS COTXES DE L’HISTORIA 1883: Primer motor de gasolina d'alta velocitat. Maybach va dissenyar i construir el motor. 10 de novembre de 1885: Paul Daimler, fill del constructor Gottlieb Daimler, realitza a Stuttgart el primer viatge públic anomenat "vehicle muntura", que per la seva forma està considerat l'antecessor de les posteriors motos. 29 de gener de 1886: L'empresari alemany Karl Benz obté una patent per a un vehicle amb motor de gas. 1887: El constructor danès Albert Hammel construeix un vehicle de 4 rodes amb motor de combustió interna. 1888: A Brigthon, Magnus Volk construeix el seu primer cotxe elèctric de tres rodes.
  5. 1888: El veterinari i cirurgià escocès John Boyd Dunlop inventa de nou el pneumàtic amb cambra d'aire. 15 de març de 1889: A l'Exposició Universal de París es presenta per primera vegada l'automòbil al gran públic. 15 de març de 1890: Karl Benz funda en Mannheim l'empresa Benz & Cia., Rheinische Gasmotorenfabrik. 1890: L'empresari milanès Guiseppe Ricordi importa el primer automòbil amb motor de combustió interna a Itàlia. Més endavant construeix un vehicle de vapor, però torna als vehicles de gasolina i importa vehicles de l'empresa Benz, els quals promociona com a Recordi-Benz.
  6. Setembre de 1891: Henry Ford s'incorpora a la Edison Illuminating Company. El 1903, funda la Ford Motor Company i es converteix en el fabricant de cotxes amb més èxit del país (1908). 23 de febrer de 1893: L'enginyer alemany Rudolf Diesel obté la patent per al seu motor de combustió interna que treballa sense bugies i disposa de autoengegat. El seu desenvolupament proporciona la base per al motor que, posteriorment portarà el seu nom (10 d'octubre de 1923). 1897: L'empresa suïssa Sulzer Germans construeix el primer motor diesel.
  7. • 1901: A l'empresa Benz es munta el motor a la part davantera d'un camió. Aquest principi convenç i serà aplicat també en la fabricació de turismes. En aquests vehicles la tracció se situa a les rodes del darrera. • 1901: Prússia ratifica el primer reglament policial per a la regulació del trànsit a Alemanya, el qual servirà d'exemple pels reglaments semblants en els altres països federals. • 1901: Prop de la ciutat americana de Beaumont (Texas) es localitza un gran jaciment de petroli. El preu per barril llavors baixa 5 centaus. Aquest esdeveniment contribueix considerablement en la divulgació del motor de gasolina, donat que ni el vapor ni l’electricitat són tant assequibles a preus tant competitius.
  8. • 1994: Com a combustible alternatiu s'ofereix una Dodge RAM, Vans i Wagons a GNC, també TE-Van elèctriques el Dodge Intrepid pot funcionar amb etanol o també GNC. • 2000: Honda comença al segle XXI venent l'Insight, un híbrid gasolina-electricitat, als EUA.
Publicidad