Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
El poble africà
ELS MASSAI
Introducció
• Els Massai viuen en poblats de barraques fetes de palla, fang i excrements.
Notenenllum niaigua corrent.
• S...
CARACTERÍSTIQUES DELS MASSAI
• Els Massai sempre han estat especials.
Les seves túniques, d'un vermell
brillant, els fan d...
NENS MASSAI
• La criança dels fills és una tasca
comunitària: qualsevol persona gran pot
disciplinar i castigar a un nen d...
EL PAS DE NEN A ADULT
• En créixer, els joves aprenen les costums i cerimònies que
marcaran el pas de la infància a la mad...
PROBLEMES DELS MASSAI
• Actualment estan desapareixent amb
celeritat els costums i cultura singulars dels
massai. En certs...
DIFERÈNCIA ENTRE COSMOGONIA I
COSMOLOGIA
• Cosmogonia-->Origen delcosmoso del’univers.Éslaciència quetractadela formacióde...
AQUÍ CONCLOU EL NOSTRE TREBALL
ESPEREM QUE US HAGIAGRADAT.
MARINAALASOIMARCESCORIGÜELA!
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Cosmogonia Massai

782 visualizaciones

Publicado el

Presentació de Marina Alaso i Marc Escorigüela de 1r de bat A, sobre la cosmogonia Massai per a CMC. Curs 2010-2011

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Cosmogonia Massai

  1. 1. El poble africà ELS MASSAI
  2. 2. Introducció • Els Massai viuen en poblats de barraques fetes de palla, fang i excrements. Notenenllum niaigua corrent. • Són l'única tribu dels centenars que encara avui habiten a Tanzània. Tenen permís del Govern per viure, passejar i fer el que els vingui de gust al Ngorongoro. • Els massai, s’alimenten dels seu propi bestiar. Ells creuen que si matessin als animals els déus s’empiparien i al entraren còlera farien quenoplogués.
  3. 3. CARACTERÍSTIQUES DELS MASSAI • Els Massai sempre han estat especials. Les seves túniques, d'un vermell brillant, els fan destacar especialment. Llança a la mà, són tranquils i valents i no reparen en el perill. Les tropes armades britàniques que van fer fora als Massai de les seves terres a finals del segle XIX van tenir un gran respecte cap a aquests valents homes de tribu. Fins fa poc, l'única manera que un nen Massai obtingués el seu status de guerrer era, sense cap ajuda, matar un lleó amb la seva llança.
  4. 4. NENS MASSAI • La criança dels fills és una tasca comunitària: qualsevol persona gran pot disciplinar i castigar a un nen desobedient. Als petits se'ls ensenya a respectar als seus ancians ia seguir les altres costums familiars, que no triguen a aprendre. Passen una infància despreocupada, però caminant el temps, les noies aprendran a atendre les tasques domèstiques, i els nois, a cuidar i protegir el bestiar. Així mateix, els pares transmeten als seus fills el coneixement de les medicines tradicionals i els ensenyen els rituals i tradicions massai, que abasten tot aspecte de laseva existència.
  5. 5. EL PAS DE NEN A ADULT • En créixer, els joves aprenen les costums i cerimònies que marcaran el pas de la infància a la maduresa, com els rituals de malaltia, mala sort, matrimoni i mort. Els massai creuen que si no segueixen aquestes cerimònies, incorreran en malediccions. És possible que els pares concertin el matrimoni de la seva filla mentre és una nena amb un home que tingui guanyat suficient per satisfer la dot exigida pel pare. En general, l'elegit és molt més gran que ella i té diverses esposes. Pel que fa als nois, a mesuraque creixen, es va estrenyent la seva relació amb els altres homes de la seva generació, una relació especial que pot durar tota una vida . Junts deixaran de ser joves inexperts i es convertiran en guerrers que assumiran les tasques de protegir la casa, vetllar pel subministrament d'aigua de la comunitat i defensar el ramat d'animals salvatges i lladres. Famosos per la seva intrepidesa i valentia, mai se'ls veu sense el seu afilada llança. Quan tenen uns 30 anys, els guerrers entren en l'última fase de la seva transició a la maduresa. Amb gran emoció i cerimònia, se'ls s'inicia en la vida d'ancians, i ja se'ls permetcasar-se.Aconseguidaaquesta condició respecteu.
  6. 6. PROBLEMES DELS MASSAI • Actualment estan desapareixent amb celeritat els costums i cultura singulars dels massai. En certs llocs ja no poden deambular amb llibertat amb els seus animals a la recerca de noves pastures. Vastes extensions de terra que formaven part del seu territori s'han transformat en reserves naturals, en terreny agrícola o en zona urbanitzable on construir habitatges per allotjar a una població cada vegada més gran. Les sequeres i les dificultats econòmiques estan obligant a molts massai a vendre el seu estimat bestiar per subsistir. No obstant això, quan es traslladen a les grans ciutats, es topen amb els mateixos problemes que plagan la resta del món modern.
  7. 7. DIFERÈNCIA ENTRE COSMOGONIA I COSMOLOGIA • Cosmogonia-->Origen delcosmoso del’univers.Éslaciència quetractadela formaciódel’univers. Els pobleshaninduïtdiversesversionsdela formaciódel’univers.El pensamentcosmogònic esva iniciar ambexplicacionsmítiquesdel’origen del móni dels déusi hanprogressataexplicacions racionalsquepretenen descobrircientíficamentels enigmes del’univers. • Cosmologia-->Ciència ques’ocupadeles lleis queregeixen el món.Éslapartdelafilosofiaque estudial’universambunatotalitat. • Diferència--> Lacosmogonias’encarregad’estudiarlesexplicacionsmítiquesdel’origen delmón enfocancapadéusdonantexplicacionsracionalsi lacosmologias’encarregad’estudiarleslleis que regeixen elmón.
  8. 8. AQUÍ CONCLOU EL NOSTRE TREBALL ESPEREM QUE US HAGIAGRADAT. MARINAALASOIMARCESCORIGÜELA!

×