Publicidad

Programari lliure

18 de Jun de 2014
Programari lliure
Programari lliure
Programari lliure
Programari lliure
Publicidad
Programari lliure
Programari lliure
Programari lliure
Programari lliure
Programari lliure
Publicidad
Programari lliure
Próximo SlideShare
Programari lliure JoelProgramari lliure Joel
Cargando en ... 3
1 de 10
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad

Programari lliure

  1. Internet: El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert, basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les seves característiques principals són la rapidesa i la facilitat d'instal·lació i d'utilització. És una aplicació molt lleugera i ràpida, alhora que compleix amb els principals estàndards d'Internet. El Google Chrome és el navegador de codi obert de Google, disponible en més de 40 idiomes, incloent-hi el català. Està concebut no únicament com un navegador, sinó també com a plataforma per a pàgines i aplicacions web, tenint en compte les característiques del web actual. L'aMule és un programa de compartició de fitxers d'igual a igual (P2P) basat en el popular eMule. Multiplataforma (Windows, Linux, Mac, BSD, Solaris), fa servir les xarxes eDonkey200, Kad i Kademlia, a més d'oferir més característiques que l'eMule. L'aMule presenta les característiques més avançades dels programes de compartició de fitxers: permet compartir tot tipus de fitxers, aturar i reemprendre la descàrrega en qualsevol moment, descarregar des de diversos usuaris alhora, seleccionar usuaris, seleccionar l'amplada de banda consumida... A més, un cop començada la descàrrega del fitxer, l'usuari passa a compartir amb la resta de la comunitat el fragment del fitxer. L'Skype és un programa gratuït i senzill que permet fer trucades de veu i videoconferències gratuïtes a qualsevol usuari de Skype amb una qualitat excel·lent, i trucades de pagament a un preu competitiu a telèfons fixos i mòbils. Dels creadors de la tecnologia de Kazaa, Skype usa tecnologia d'igual a igual (P2P) per connectar-vos amb altres usuaris. L'Skype requereix un micròfon, uns auriculars i una connexió a Internet per funcionar.
  2. Gràfic: El GIMP és un programa lliure extremadament potent i versàtil, adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatges. Es pot utilitzar com a simple programa de dibuix, com a programa de retoc fotogràfic professional, com a sistema de processament massiu en línia, com a dissenyador massiu d'imatges de producció, com a convertidor de formats gràfics, etc. El Picasa és un excel·lent organitzador de fotografies i vídeos desenvolupat per Google que us ajuda a trobar, editar i compartir; cada cop que l'obriu, localitza totes les fotos i vídeos que teniu a l'ordinador (fins i tot aquelles de què us havíeu oblidat) i les classifica en àlbums visuals, organitzats per data, amb noms de carpeta fàcils d'identificar.
  3. Empresarial: L'AdrimFac és un programa de facturació en català. Entre les seves funcionalitats més significatives destaquen: Gestió de compres (pendents d'arribar, arribades, compres intel·ligents...)Gestió de vendes (vendes, tiquets, comandes, albarans, pressupostos...). El Contausa és un programa de comptabilitat molt complet. Utilitats: El Ccleaner és un programa gratuït que permet optimitzar, netejar i mantenir la privacitat del vostre sistema Windows. Suprimeix fitxers poc usats i neteja rastres d'activitat al sistema operatiu, navegadors web i aplicacions més freqüents. Addicionalment també té un netejador del registre del sistema. El 7-Zip és un compressor i descompressor gratuït de fitxers que es distribueix sota una llicència lliure (GNU LGPL). Permet descomprimir els formats més comuns (ZIP, RAR, ISO, CAB...).
  4. Llengua: L'objectiu de la Guia d'estil de Softcatalà és establir les normes que s'han d'aplicar a totes i cadascuna de les traduccions que es fan a Softcatalà, i es pot considerar com el complement del Recull de termes, un glossari amb més de 1.800 entrades en anglès, amb la seva traducció corresponent al català, que Softcatalà va publicar recentment. catalan verbs HD: Aquesta aplicació, que estimula la memòria, us mostrarà com aprendre els verbs catalans i les seves conjugacions, d'una manera molt més ràpid que qualsevol altre mètode tradicional. També compta amb la pronunciació completa d'un parlant nadiu de català. És ideal per als estudiants de tots els nivells.
  5. Ofimàtica: L'Adobe Reader (anteriorment conegut com Adobe Acrobat Reader) és una eina per a la visualització i impressió de documents en format PDF. A més, permet cercar, signar digitalment, verificar i col·laborar amb ells. El format PDF és el format més utilitzat per a visualitzar documents d'igual manera a com els veuríem en versió impresa. L'AbiWord és un processador de textos que té un aspecte semblant al de Microsoft Word però que és lliure i molt més lleuger. L'AbiWord ofereix un munt de funcions per a processament de textos; inclou totes les opcions habituals de formatació de caràcters, alineament de paràgrafs, regles, tabulacions, etc.
  6. Multimèdia: L'Audacity és un editor i enregistrador d'àudio fàcil d'utilitzar, disponible per a Windows, Mac OS X, GNU/Linux i altres sistemes operatius. El VLC media player és un reproductor multimèdia lliure (llicència GPL) i multiplataforma. L'avantatge que té respecte d'altres reproductors és que incorpora gran quantitat de còdecs d'àudio i vídeo sense necessitat que l'usuari els hagi d'instal·lar un per un. A més de reproduir fitxers localment, també els reprodueix en temps real a través de la xarxa seguint diversos protocols, i permet transcodificar a altres formats.
  7. Microsoft Office: Microsoft access: és un programa de gestió de bases de dades relacional creat per Microsoft per a ús personal i de petites empreses. És un component del paquet Microsoft Office. Per treballar en una base de dades cal, en primer lloc, carregar el programa i, després definir la base de dades o utilitzar-ne una de construïda anteriorment. Microsoft excel: un programa de full de càlcul anomenat Multiplan, molt popular en sistemes de CP/M, però que en sistemes amb MS-DOS va perdre renom respecte al Lotus 1-2-3. Microsoft outlook: és un programa d'agenda ofimàtica i client de correu electrònic de Microsoft, i forma part de la suite Microsoft Office. Microsoft publisher: és l'aplicació d'autoedició o DTP de Microsoft Corporation.
  8. Microsoft word: és el nom amb que es coneix el processador de textos comercialitzat per la companyia Microsoft. Microsoft powerpoint: és un popular programa de presentacionsdesenvolupat per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS. OpenOffice.org: OpenOffice.org Writer: és un processador de textos que forma part del conjunt d'aplicacions lliures d'oficina OpenOffice.org i es pot descarregar lliurement des d'Internet. OpenOffice.org Calc: és un gestor de fulls de càlcul lliure que forma part del paquet ofimàtic OpenOffice.org, disponible sota la llicència LGPL.
  9. OpenOffice.org Draw: és un editor de gràfics vectorials similar alCorelDRAW que forma part de la suite ofimàtica OpenOffice.org. Ofereix com a característica uns "connectors" versàtils entre figures, que estan disponibles amb una àmplia varietat d'estils de línia i faciliten fer dibuixos com aorganigrames. OpenOffice.org Impress: és un programa de presentacions similar alMicrosoft PowerPoint. Forma part de la suite ofimàtica OpenOffice.orgdesenvolupada per Sun Microsystems. OpenOffice.org Math: és un editor de fórmules matemàtiques de forma similar al Microsoft Equation Editor (Editor d'Equacions de Microsoft). Openoffice.org base: és una aplicació que forma part de la suite d'ofimàtica OpenOffice.org des de la versió 2.
Publicidad