Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad

UN SANT JORDI DIFERENT.pdf

 1. COMENCEM! Assemblea Iniciem el projecte explicant i recordant la Llegenda de Sant Jordi: Reflexionem sobre la història, els personatges que hi surten sur el que ens agrada i el que no ens agrada de la llegenda, etc i comencem a pensar com la podríem representar diferent!
 2. QUÈ FAREM? Assemblea Les propostes que més ens agraden per representar la història de Sant Jordi són: Després d’escoltar els arguments de tots i escriure què és el que més ens agradava i perquè, hem acordat entre tots fer uns “quadres-conte”. TEATRE CONTE QUADRE
 3. COM HO FAREM? Assemblea Per poder fer els QUADRES-CONTE, hem pensat quines serien les tasques que hauríem d’anar fent per tal d’organitzar-nos: 1. Escoltar i mirar contes. 2. Pensar i escriure entre tots la història. 3. Conèixer i practicar diferents tècniques pictòriques, per fer bé els dibuixos. 4. Fer els quadres.
 4. 1-ESCOLTAR CONTES Assemblea Per tal de conèixer històries diferents de Sant Jordi, hem visualitzat i escoltat els següents contes:
 5. 2-PENSAR LA HISTÒRIA Assemblea Entre tots hem començat a pensar la història i de moment ens han sorgit les següents idees: ● TÍTOL: La cavalleressa Jordina i el Covid ● PERSONATGES: el Covid (virus), la cavallaressa Jordina, la Víbria (drac femella), la gent del poble, els animals, el rei, la reina i el príncep. ● LLOC: Figueres ● ÈPOCA: 23 d’Abril del 2021
 6. 2-PENSAR LA HISTÒRIA Assemblea La cavalleressa Jordina i el Covid El dia 23 d’abril del 2021 a la ciutat de Figueres, s’explicava una llegenda. Tot va començar, un dia que va arribar a la ciutat un virus que tenia molta fam d’humans i animals. Posava a les persones i als animals molt malalts i a vegades també els matava. La gent de Figueres estava trista i va decidir fabricar mascaretes per lluitar contra el Covid-19, però no acabava de funcionar. Un dia, el covid va arribar al castell i el príncep va agafar el coronavirus perquè no li agradava portar mascareta. El rei i la reina, estaven tristos i preocupats pel seu fill. Però en aquell moment, va arribar la cavalleressa Jordina, muntada damunt la seva víbria «Super Girl» i la xeringa de la vacuna que havia creat per matar al covid. Va posar la vacuna al príncep i va funcionar! Per això, la cavalleressa Jordina va injectar la vacuna a tota la gent i als animals de Figueres!. I així va ser com la cavalleressa Jordina va salvar a tota la ciutat del coronavirus i tots van viure molt feliços.
 7. 3-TÈCNIQUES PICTÒRIQUES Al llarg de la setmana posem en pràctica diferents tècniques pictòriques i diferents materials de dibuix que podem utilitzar per fer els nostres quadres! PUNTILLISME:
 8. 3-TÈCNIQUES PICTÒRIQUES COLLAGE: CERES RASCADES:
 9. 3-TÈCNIQUES PICTÒRIQUES ESTAMPACIÓ: AIGUADA:
 10. 3-TÈCNIQUES PICTÒRIQUES TÈCNICA AMB LLAPIS: TÈCNICA AMB LLAPIS DE COLORS:
 11. 3-TÈCNIQUES PICTÒRIQUES DIBUIXOS CONCÈNTRICS:
 12. 4-FER ELS QUADRES Grups cooperatius Aquest matí hem dividit el nostre conte en 5 escenes i hem decidit quins grups s'encarreguen d’il·lustrar en un quadre cadascuna d’aquestes escenes. També hem pensat què hi dibuixarem a cadascun dels quadres. QUADRE 1: el covid, les persones, els animals i les cases. QUADRE 2: el covid, les persones amb mascaretes, els animals i les cases. QUADRE 3: el covid, el castell, el rei, la reina i el príncep. QUADRE 4: el covid, la víbria, la cavalleressa, la xeringa i el príncep. QUADRE 5: la cavalleressa, la xeringa, les persones i els animals.
 13. 4-FER ELS QUADRES Grups cooperatius Per fer el fons del quadres apliquem 2 tècniques: l’aiguada i l’estampació.
 14. 4-FER ELS QUADRES Grups cooperatius Comencem a fer els dibuixos dels quadres!!
 15. 4-FER ELS QUADRES Grups cooperatius Un cop tenim els dibuixos fets, els retallem i hi apliquem les tècniques pictòriques apreses:
 16. 4-FER ELS QUADRES Grups cooperatius
 17. 5-EL RESULTAT
 18. 5-EL RESULTAT
 19. 5-EL RESULTAT
 20. COMPETÈNCIES 1. Utilitzar elements bàsics dels llenguatges visual i estratègies per comprendre i apreciar les produccions artístiques. 2. Emprar elements bàsics del llenguatge visual amb tècniques i eines artístiques per expressar-se. O BJECTIU S 1. Explicar les característiques d’un quadre. 2. U tilitzar les tècniques apreses a l’hora de realitzar un quadre. INSTRUMENTS D’AVALUACIÓ Observació de la mestra Anotacions Conversa amb els nens/es Fotografies Revisió dels projectes diari Autoavaluació Produccions dels nens i nenes
Publicidad