Socials

134 visualizaciones

Publicado el

jornades pau i solidaritat

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Socials

  1. 1. Semana de lapau i lasolidaritatIES QUERCUS2013
  2. 2. SANT FELIP NERI ELS NENS ILA GUERRA Xiuyi Shi Juan Toledano López
  3. 3. BOMBARDEIG A BARCELONAEl bombardeig aeri deBarcelona del 30 degener de 1938 es vanproduir en el context dela Guerra Civil Espanyola,per part de laviaciólegionària italiana des deles seves basesa Mallorca (Illes Balears),causant 210 morts i 125ferits, i son destruits totalo parcialment 87edificis.[1]
  4. 4. ELS NENS DE SANT FELIPEl documental reculltestimonis de l’atac aeri queel matí del 30 de gener de1938 va provocarl’esfondrament del soterranide l’església de Sant FelipNeri. Hi van morir 42 civils, lamajoria nens procedentsd’altres zones de l’Estatrefugiats al temple. Als nensmorts del convent shi vansumar veïns i altres ciutadansdaltres àrees de Barcelona.
  5. 5. L’esglesia LEsglésia de Sant Felip Neri (en català Església de Sant Felip Neri) és una església destil barroc situada a la plaça de Sant Felip Neri, al Barri Gòtic de Barcelona, Espanya. Es va construir entre 1721 i 1752. Té un convent annex que va pertànyer a la Congregació de Clergues Seculars de lOratori.
  6. 6. La Guerra Civil La Guerra Civil Espanyola va ser un conflicte social, polític i militar-que més tard repercutiria també en un conflicte econòmic-que es va desencadenar a Espanya després del fracàs parcial del cop destat del 17 i 18 juliol 1936 dut a terme per una part lexèrcit contra el govern de la Segona República Espanyola, i que es donaria per acabada l1 dabril de 1939 amb lúltim comunicat de guerra signat per Francisco Franco, declarant la seva victòria i establint una dictadura que duraria fins a la seva mort el 1975.

×