Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Llegim el Riu
Llegim el Riu
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 12 Anuncio

Apiteca: el brunzit de la comunitat

Descargar para leer sin conexión

Maria Montià, de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer ens va presentar el projecte “Apiteca”, que forma part d’un projecte Europeu on hi participen sis biblioteques més. Va explicar com es va dur a terme el projecte i va destacar que un dels objectius principals era reforçar la posició de les biblioteques públiques com a espais públics rellevants, segurs i oberts, on es poden resoldre els reptes locals implicant el coneixement de les seves comunitats.

Maria Montià, de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer ens va presentar el projecte “Apiteca”, que forma part d’un projecte Europeu on hi participen sis biblioteques més. Va explicar com es va dur a terme el projecte i va destacar que un dels objectius principals era reforçar la posició de les biblioteques públiques com a espais públics rellevants, segurs i oberts, on es poden resoldre els reptes locals implicant el coneixement de les seves comunitats.

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Apiteca: el brunzit de la comunitat (20)

Más de Museu de Ciències Naturals de Barcelona (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Apiteca: el brunzit de la comunitat

 1. 1. 1
 2. 2. 2 1. Origen del projecte 2. Fonaments 5. Què hem fet fins ara 6. Com volem continuar • Març de 2021 proposta des de la Unitat de Programació i innovació de la Gerència de Serveis de Biblioteques. • L’European Culture Foundation amb seu a Amsterdam ofereix a 7 biblioteques públiques europees: Valmiera (Letonia), Berlin, Gant, Kranj (Eslovenia), Aarhus (Dinamarca), Amsterdam i Sant Boi, una subvenció per participar al projecte The Europe Challenge. Afrontar alguns dels reptes europeus més urgents treballant en Xarxa amb biblioteques d’arreu d’Europa. 3. Objectius 4. Nucli del projecte
 3. 3. 3 1. Origen del projecte 2. Fonaments 4. Nucli del projecte 3. Objectius 5. Què hem fet fins ara 6. Com volem continuar - Línies de treball vinculades amb salut (PV Salut, CI Discapacitat) i medi ambient (De l’hort a la biblioteca; BiblioLabs: Ciutat saludable; Llegim el riu - Pacte de ciutat (juliol 2020). EIX 9 Pensar des d’una nova perspectiva els espais de la ciutat i l’oferta cultural com a actius per contribuir a la millora de la salut, benestar emocional, integració i convivència - ODS
 4. 4. ODS 11 CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES. Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles ODS2 Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible ODS3 SALUT I BENESTAR. Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats. ODS 16 PAU, JUSTÍCIA I INSTITUCIONS SÒLIDES Incloure la ciutadania en el disseny i implementació dels programes culturals, cocreant i co-dissenyant. ODS 13 ACCIÓ CLIMÀTICA i 15 VIDA TERRESTRE Restaurar i protegir els ecosistemes terrestres, aturant la pèrdua de la biodiversitat de l’entorn ODS 12 CONSUM I PRODUCCIÓ RESPONSABLES. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles. 4/5 ODS VINCULABLES
 5. 5. 5 1. Origen del projecte 2. Fonaments 4. Nucli del projecte 3. Objectius 5. Què hem fet fins ara 6. Com volem continuar - Respondre al repte de l’Europe Challenge: reforçar la posició de les biblioteques públiques com a espais públics rellevants, segurs i oberts a Europa. Esdevenir llocs per a resoldre els reptes locals implicant el coneixement de les seves comunitats - Triar un tema que doni estabilitat i continuïtat al projecte, que garanteixi un recorregut a mig / llarg termini. - Vinculat amb salut i medi ambient. - Emmarcat en els eixos i àmbits del nou model de biblioteca. - Obert, que faciliti l’establiment de comunitats al seu voltant.
 6. 6. 6 1. Origen del projecte 2. Fonaments 4. Nucli del projecte 3. Objectius 5. Què hem fet fins ara 6. Com volem continuar Emergència / temàtica detectades: L’extinció de les abelles, com a pol·linitzadores fonamentals, pot afectar al desenvolupament de l’economia agrícola, a la salut de les persones, dels animals i dels ecosistemes i són un símbol de l’emergència climàtica i la sostenibilitat. Què representen les abelles?: Actuen com a font d’inspiració i com a eina d’aprenentatge per projectar nous paradigmes urbanístics i marcs ambientals per a la ciutadania del futur. Quins valors té aquest projecte? • Promoció del benestar. • Protecció ambiental. • Progrés científic i tecnològic. • Promoció de valors inclusius i de la diversitat lingüística i cultural.
 7. 7. 7 1. Origen del projecte 2. Fonaments 4. Nucli del projecte 3. Objectius 5. Què hem fet fins ara 6. Com volem continuar Com redefineix aquest tema la relació de la biblioteca amb les comunitats i la ciutadania? Volem passar d’un enfocament de creació de serveis i activitats per a la ciutadania a co-dissenyar-los amb la ciutadania. Al voltant de quines temàtiques es poden generar noves propostes i fons documental? • Apicultura urbana • Salut ambiental • Climatologia • Arquitectura sostenible • Sociologia i cooperació social • Economia circular • Sensorització • Jardineria • Art, literatura, història, música, dansa, fotografia • Enginyeria ecològica
 8. 8. 8 1. Origen del projecte 2. Fonaments 4. Nucli del projecte 3. Objectius 5. Què hem fet fins ara 6. Com volem continuar - 4 ruscos sensoritzats i connectats a Beep i 1 de monitoritzat. - Nous fons d’adults i infantils. - Espai infantil amb la temàtica de l’Apiteca. - Col·laboració amb un grup de ciència de l’Institut Camps Blancs. - Jornada participativa per definir l’abast i objectius del projecte i facilitar la creació de comunitat al voltant. - Trobada interna “Cuina”, amb personal municipal per trobar la manera de difondre el nou model de biblioteca i de treballar de manera més cooperativa amb comunitats vinculades amb la biblioteca.(co-disseny de serveis i activitats). - Suport i col·laboració del Servei de Medi Ambient municipal.
 9. 9. 9
 10. 10. 10
 11. 11. 11 1. Origen del projecte 2. Fonaments 4. Nucli del projecte 3. Objectius 5. Què hem fet fins ara 6. Com volem continuar - Treballant amb les persones en un procés d'aprenentatge compartit dins el marc del nou model de biblioteca. - Creant un grup sòlid interessat en l’apicultura amb possibilitats de formació, aprenentatge i amb eines per compartir el coneixement. - Connectant amb altres comunitats i Biblioteques d'Europa que treballen en projectes similars i complementaris.
 12. 12. 12 Moltes gràcies!.

×