Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Presentació Espurna Abril 09

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 20 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Presentació Espurna Abril 09 (20)

Anuncio

Más de Nuria Alart (20)

Más reciente (20)

Anuncio

Presentació Espurna Abril 09

 1. 1. Núria Alart. [email_address] http://www.espurna.cat/
 2. 2. Espurn@ QUÈ ÉS? Projecte El projecte Espurn@ és la síntesi de dues experiències recents:  @collida i [email_address]
 3. 3. Espurn@ Espurn@ neix amb la intenció de facilitar l'assoliment de les competències bàsiques i la plena integració de dos col·lectius especialment fràgils: el d'aules obertes dels nostres IES (secundària) i el dels nouvinguts (educació primària, secundària i escola d'adults). Projecte
 4. 4. Espurn@ <ul><li>El de comunitat </li></ul><ul><li>El treball telecol·laboratiu . </li></ul><ul><li>Participació de tota la comunitat educativa: alumnes i professors </li></ul>Projecte OBJECTIUS
 5. 5. Espurn@ Projecte 1. Revolucionar metodologies docents. 2. Donar una porta d'entrada a noves metodologies, d'integració equilibrada de les tradicionals i de conceptes propis de la societat del coneixement, adaptant-los al context escolar:  webquest , caceres del tresor , activitats de georeferenciació , wikis, fòrums, aprenentatge telecol·laboratiu ... introduint també Creative Commons per a protegir la propietat intel·lectual dels creadors de continguts docents i fomentar-ne la creació i l'ús compartit. PER QUÈ?
 6. 6. Espurn@ Projecte PER QUÈ? Espurn@ en el sentit d' empenta , d'energia , de vitalitat, de creativitat , de força , de rauxa , d'iniciativa , de vocació . Que ajudi a recuperar l'autoestima d'un col·lectiu (aules obertes i d'acollida) que sovint és tractat com la ventafocs o la supernanny dels centres educatius i del col·lectiu en general.
 7. 7. Espurn@ Projecte PER QUÈ? Espurn@ com a l' ànima de la que ens parla Jarbas Novelino, i que ha d'estar present en tot projecte educatiu. “Qualsevol altra tipus de material amb finalitats educatives també ha de tenir ànima” ( Jarbas Novelino Barato, L’ànima de les WebQuest)
 8. 8. Espurn@ Projecte PER QUÈ? Espurn@ en el sentit de llum , de descoberta de noves possibilitats i del nou sentit que ha de prendre la professió docent.
 9. 9. Espurn@ Projecte PER QUÈ? Espurn@ en el sentit d'esperança , perquè el projecte serveixi per fer una escola una mica més inclusiva .
 10. 10. Espurn@ Projecte QUÈ OFEREIX Espurn@ AL PROFESSORAT? 1. Un espai on compartir coneixement, idees, materials, formació i activitats. 2. Un espai que ofereix suficients elements que poden ajudar a articular una programació al voltant de les activitats que s'hi desenvolupen o bé s'hi proposen. 3. Un espai de comunicació , treball compartit i telecol·laboratiu entre tots els agents educatius.
 11. 11. Espurn@ Projecte QUÈ OFEREIX Espurn@ AL PROFESSORAT? 4. La possibilitat de trobar partners per a projectes comuns i compartits, tant en activitats presencials com virtuals. 5. La possibilitat de compartir recursos amb els centres propers (intercanvis presencials, activitats,....) 6. La possibilitat de trencar l'aïllament propi d'un col·lectiu que a l'educació secundària no té una ubicació estàndard en el seu centre (departament de Català?...
 12. 12. Espurn@ Projecte QUÈ OFEREIX Espurn@ AL PROFESSORAT? 7. Un espai ideal per a experimentar amb noves metodologies i estratègies d'aprenentatge. 8. Un espai d'intercanvi professional entre iguals (elaboració conjunta de plans d'acollida, etc.) 9. Un aparador i un amplificador de bones pràctiques educatives
 13. 13. Espurn@ Projecte QUÈ OFEREIX Espurn@ AL PROFESSORAT? 10. L'accés a una base de dades amb recursos educatius de qualitat i de fàcil accés. 11. Un espai per estar assabentat de manera ràpida, efectiva i immediata de les novetats metodògiques més importants. 12. La possibilitat de disposar automàticament, amb el sol fet de donar-se d'alta, d'un espai moodle d'aula que cada ensenyant pot personalitzar i adaptar a les seves necessitats i interessos.
 14. 14. Espurn@ Projecte QUÈ OFEREIX Espurn@ AL PROFESSORAT? 13. Integra un plantejament basat en el constructivisme i que contempla les tesis sobre les intel·ligències múltiples de Howard Gardner. 14. Utilitzar activitats competencials 15. Té en compte la Pedagogia sistèmica . 16. El professorat pot reflexionar sobre la seva pròpia pràctica.
 15. 15. Espurn@ Projecte QUÈ OFEREIX Espurn@ A L’ALUMNAT? 1. La motivació que suposa treballar en un projecte d'aquestes característiques. 2. L'oportunitat de tenir a l'abast persones, activitats i informació que facilitin i accelerin el procés d'integració a Catalunya , ajudant a superar el dol migratori i altres transtorns emotius. 3. La possibilitat de treballar sense tenir en compte l'horari escolar (es pot entrar des de casa, la biblioteca, el telecentre muncipal, etc.). L'escenari educatiu deixa d'estar sotmès exclusivament a condicionats d'espai i de temps
 16. 16. Espurn@ Projecte QUÈ OFEREIX Espurn@ A L’ALUMNAT? 4. Una atenció personalitzada que en la majoria de propostes i d'activitats contempla la diversitat i els diferents ritmes i estils d'aprenentatge 5. La possibilitat de contactar i aprendre entre iguals . 6. La possibilitat de treballar valors com l 'acceptació de les diferències, la tolerància, el respecte , la companyonia , etc.
 17. 17. Espurn@ Projecte QUÈ OFEREIX Espurn@ A L’ALUMNAT? 7.La possibilitat de treballar les capacitats bàsiques a partir d'interessos més propers i oberts . 8. Una contribució important a l'eradicació del malanomenat analfabetisme digital , i al bon ús de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació. 9. Treball cooperatiu a les aules.
 18. 18. Espurn@ Projecte EQUIP Espurn@ <ul><ul><li>Codirectors </li></ul></ul><ul><ul><li>Ramon Barlam </li></ul></ul><ul><ul><li>Ferran Mas </li></ul></ul><ul><ul><li>Comissió de coordinació del projecte Espurn@ </li></ul></ul><ul><ul><li>Marta Duñach (Departament d'Educació) Josep Masalles (ICE UAB) Montse Pérez (ICE UAB) Josep Maria Tatjer (ICE UAB) Josep Torrents (iEARN-Pangea) </li></ul></ul><ul><ul><li>Responsable Informàtica Maurici Mòdol Responsable de suport administratiu i dinamització Mònica Valverde </li></ul></ul><ul><ul><li>Dinamització Kampus Carme Matas Imma Vilatersana </li></ul></ul><ul><ul><li>il·lustracions Roser Rojas </li></ul></ul><ul><ul><li>Oficina Tècnica </li></ul></ul><ul><ul><li>David Casas </li></ul></ul><ul><ul><li>Correctora </li></ul></ul><ul><ul><li>Ester Sancho </li></ul></ul><ul><ul><li>Col·laboracions Josep Maria Aloy Carme Barba Jaume Cortada Anna Gel Maria del Mar Lluelles Manel Mor Núria Reguant Josep Vallverdú </li></ul></ul><ul><ul><li>Imma Burgués </li></ul></ul><ul><ul><li>Mª Mar Lluelles </li></ul></ul><ul><ul><li>Núria Font </li></ul></ul><ul><ul><li>Josep Ramon Gregori </li></ul></ul><ul><ul><li>Núria Alart </li></ul></ul><ul><ul><li>Montserrat Parellada </li></ul></ul><ul><ul><li>Carles Schnavel </li></ul></ul><ul><ul><li>Margarida Flores </li></ul></ul><ul><ul><li>Remedios Sanabria </li></ul></ul><ul><ul><li>Isabel Torredemer </li></ul></ul><ul><ul><li>Agraïments A totes les persones d'iEARN-Pangea, LaceNet, M@pNet, PatiNet, Ravalnet, Fundació Aplicació, Webquestcat i Hiperespiral i a tots els altres amics i simpatitzants que ens han anat animant i donant savis consells per tirar endavant aquest projecte. </li></ul></ul>
 19. 19. Espurn@ Projecte http://www.espurna.cat/kampus/ (aules obertes secundària) http://www.espurna.cat/kalidoscopi/ (aules d’acollida secundària) http://www.espurna.cat/kitxalla/ (aules d’acollida primària) http://www.espurna.cat/klaustre/ ( professionals de l’educació)
 20. 20. PRESENTACIÓ Espurn@ http://www.slideshare.net/rbarlam/promoci-projecte-espurna-presentation RAMON BARLAM COORDINADOR DEL PROJECTE PROMOU GRÀCIES, PER L’ATENCIÓ!

×