Velles Quaresmes   5è A EP
Sergi•  La Vella Quaresma és als Països Catalans. Té  la forma duna vella arrugada i xaruga, amb  set cames que va pe...
Llorenç     Quaresma• La quaresma és el temps de quaranta dies abans de Pasqua.   Comença   el dimecres de ce...
Aitor La vella quaresmaDos braços, set cames, nas gros, peus petits. La vella Quaresma ja torna a ser aquí. Amb unes ul...
Carlota     LA QUARESMA• La Quaresma són els 40 dies abans de Pasqua, aquesta festa comença      quan   aca...
Lucas    La QuaresmaLa Quaresma és el temps dequaranta dies abans dePasqua. Comença el dimecresde cendra i acaba el di...
Miriam     LA QUARESMALa Quaresma és el període dequaranta dies d’abans de Pasquaque el calendari litúrgic cristià en...
AinaLA VELLA QUARESMA CONEIXEM UNA SENYORAAMB UN MOCADOR AL CAPUN CISTELL A SOTA EL BRAÇ, I UN VESTIT APEDAÇAT.  ÉS LA V...
Andrea i Georgina  Vella quaresmaConeixem una senyoraamb un mocador al capun cistell a sota el braç, i un vestit apedaça...
Aleix i Adrián   La vella quaresmaLa vella quaresma és deCatalunya, és una vellaarrugada i amb set camesdiferents, va pe...
Raimond i Ricard   La Vella Quaresma• La Vella Quaresma representa els quaranta dies que Jesús va estar al desert, té ...
Claudia i Laia S  LA VELLA QUARESMA• La Quaresma són els 40 dies per arribar a Pasqua. La Vella Quaresma té la cara arr...
Cristina    La Quaresma• La vella quaresma és la representació de la quaresma. És una vella que té set cames. Cada ...
EstelLA VELLA QUARESMA  La vella quaresma    set potes té avui que és divendres  una li’n traurem   que li vagi bé...
Aida    LA QUARESMA• La quaresma és el període de quaranta dies d’abans de Pasqua.• També ens hem de preparar per S...
Laia R i Carla P     LA QUARESMA• La Quaresma és el període dels quaranta dies abans de Pasqua.• La duració de la Qu...
Berta i Carla O         La Quaresma•  La Quaresma és el període de quaranta dies  dabans de Pasqua que el cale...
Gonzalo La vella quaresmaDos braços, set cames, nas gros, peus petits. La vella Quaresma ja torna a ser aquí. Amb unes...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Quaresmes 5èA

735 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Quaresmes 5èA

 1. 1. Velles Quaresmes 5è A EP
 2. 2. Sergi• La Vella Quaresma és als Països Catalans. Té la forma duna vella arrugada i xaruga, amb set cames que va perdent duna en una a mesura que van passant les setmanes de Quaresma. Va vestida com una pagesa o una vella catalana. A les mans duu o bé dos bacallans, o bé un bacallà i un rosari.• Es deia que era lencarregada de procurar que els infants mengessin peix per Quaresma i si no menjaven se’ls amenaçava.• Durant els dies de carnaval, el rei Carnestoltes i la vella Quaresma mantenen una lluita; la vella Quaresma acaba guanyant i sabandonen les lleis del rei Carnestoltes; els banquets, la festa boja i el desordre donen pas al dejuni, lordre i la calma. Segons la tradició, els menjars abundants es canvien per un règim de sopes amb oli, verdura i aigua.
 3. 3. Llorenç Quaresma• La quaresma és el temps de quaranta dies abans de Pasqua. Comença el dimecres de cendra i acaba el diumenge de Pasqua. L’objectiu de la quaresma és un període de reflexió i penitència perquè els cristians puguin preparar- se.
 4. 4. Aitor La vella quaresmaDos braços, set cames, nas gros, peus petits. La vella Quaresma ja torna a ser aquí. Amb unes ulleres, amb un bacallà, cada setmana una cama perdrà.
 5. 5. Carlota LA QUARESMA• La Quaresma són els 40 dies abans de Pasqua, aquesta festa comença quan acaba Carnestoltes el dimecres de cendra i acaba el diumenge de Pasqua.• Perquè els nens gaudeixin de la Quaresma i facin bondat l´han representada en forma d’àvia .• La Quaresma porta un rosari en una mà i en l´altra un bacallà, aquesta vella no és normal, té 7 cames. La tradició catalana és que cada setmana s´ha de treure una cama fins arribar a la Pasqua.
 6. 6. Lucas La QuaresmaLa Quaresma és el temps dequaranta dies abans dePasqua. Comença el dimecresde cendra i acaba el diumengede Pasqua. L’objectiu de laQuaresma és tenir un períodede reflexió i penitència perquèels cristians tinguin temps depreparar-se per la Pasqua.
 7. 7. Miriam LA QUARESMALa Quaresma és el període dequaranta dies d’abans de Pasquaque el calendari litúrgic cristià ensindica que ens hem de prepararper la Setmana Santa. Començael dimecres de cendra i acabaamb el diumenge de Pasqua.Lobjectiu de la quaresma ésestablir un període de reflexió ipenitència en el que els cristianstinguin temps de preparar-se perla celebració de Pasqua.Tradicionalment també espractica dejuni i abstinència.
 8. 8. AinaLA VELLA QUARESMA CONEIXEM UNA SENYORAAMB UN MOCADOR AL CAPUN CISTELL A SOTA EL BRAÇ, I UN VESTIT APEDAÇAT. ÉS LA VELLA QUARESMA QUE AQUÍ JA HA ARRIBATUN PEU PER CADA SETMANA FINS QUE S’HAGIN ACABAT. CONEIXEM UNA SENYORAAMB UN MOCADOR AL CAPUN CISTELL A SOTA EL BRAÇ I UN BACALLÀ A LA MÀ. ÉS LA VELLA QUARESMA QUE AQUÍ JA HA ARRIBATUN PEU PER CADA SETMANA FINS QUE S’HAGIN ACABAT.
 9. 9. Andrea i Georgina Vella quaresmaConeixem una senyoraamb un mocador al capun cistell a sota el braç, i un vestit apedaçat. És la Vella Quaresma que aquí ja ha arribatun peu per cada setmana fins que s’hagin acabat.Coneixem una senyoraamb un mocador al capun cistell a sota el braç i un bacallà a la mà. És la Vella Quaresma que aquí ja ha arribatun peu per cada setmana fins que s’hagin acabat.
 10. 10. Aleix i Adrián La vella quaresmaLa vella quaresma és deCatalunya, és una vellaarrugada i amb set camesdiferents, va perdent les camescada setmana de Quaresma. Esl’encarregada de què elsinfants mengin peix.
 11. 11. Raimond i Ricard La Vella Quaresma• La Vella Quaresma representa els quaranta dies que Jesús va estar al desert, té set cames i cada cama representa una setmana i cada setmana traiem una cama. Té la forma d’una vella arrugada que porta dos bacallans a la mà dreta i al braç esquerra un cistell.
 12. 12. Claudia i Laia S LA VELLA QUARESMA• La Quaresma són els 40 dies per arribar a Pasqua. La Vella Quaresma té la cara arrugada, porta un rosari i un bacallà. Les set cames de la vella quaresma representen cada cama una setmana, que es van treien cada setmana.
 13. 13. Cristina La Quaresma• La vella quaresma és la representació de la quaresma. És una vella que té set cames. Cada cama representa una setmana de la quaresma (40 dies). A la mà duu dos bacallans i a l’altra un rosari i un cistell. Va vestida com una pagesa mallorquina. La vella quaresma només està als Països catalans.
 14. 14. EstelLA VELLA QUARESMA La vella quaresma set potes té avui que és divendres una li’n traurem que li vagi bé? Tallarem la primera les altres després.
 15. 15. Aida LA QUARESMA• La quaresma és el període de quaranta dies d’abans de Pasqua.• També ens hem de preparar per Setmana Santa. Comença al dimecres de Cendra i acaba el diumenge de Pasqua.• L´objectiu de la Quaresma és establir un període de reflexió i de penitència.
 16. 16. Laia R i Carla P LA QUARESMA• La Quaresma és el període dels quaranta dies abans de Pasqua.• La duració de la Quaresma és la duració del Diluvi dels dies que Moisès i Elies que van passar a la muntanya. La Quaresma porta un bacallà i un rosari a les mans. La Quaresma té 7 potes i cada setmana li has d’arrancar un pota. Quan ja no quedin potes arribarà la Pasqua .
 17. 17. Berta i Carla O La Quaresma• La Quaresma és el període de quaranta dies dabans de Pasqua que el calendari litúrgic cristià assenyala per a preparar-se per a la Setmana Santa. Comença el dimecres de Cendra i acaba el Diumenge de Pasqua. Lobjectiu de la quaresma és establir un període de reflexió i penitència en el que els cristians tinguin temps de preparar-se per la celebració de pasqua.• La duració de la quaresma té origen en el simbolisme del nombre quaranta que es tenia com a símbol de plenitud. Durant l’edat mitjana era habitual la prohibició del consum de carn i ous. Tradicionalment, als Països Catalans, la quaresma es representava gràficament per mitjà duna dona vella amb set cames (que simbolitzaven les set setmanes) i amb un bacallà a la mà que s’anomena la vella Quaresma.
 18. 18. Gonzalo La vella quaresmaDos braços, set cames, nas gros, peus petits. La vella Quaresma ja torna a ser aquí. Amb unes ulleres, amb un bacallà, cada setmana una cama perdrà.

×