Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
 
Истражување на навиките и познавањата на граѓаните на Град Скопје за интернет трговија
330 испитаници на територија на Град Скопје Урбани, корисници на интернет >> Примерок и демографија:
>> Примерок и демографија:
>> Примерок и демографија:
>> Примерок и демографија:
Област 1: Општи услови за интернет трговија
 
 
 
Заклучоци: општи услови за интернет трговија Граѓаните на Скопје го користат интернетот за прегледување на производите пр...
Област 2: Навики и познавања за интернет трговија
 
 
 
Каков тип производи би купиле преку интернет? [ 1 - 5 ]
 
 
 
Кој/кои македонски портал/и за интернет трговија ги знаете?
Заклучоци: навики и познавања за интернет трговија Граѓаните на Скопје сакаат да купуваат преку интернет, но инсистираат ...
Област 3: Безбедност при интернет трговија
 
 
Заклучоци: безбедност при интернет трговија Граѓаните на Скопје кои купувале преку интернет не знаат дали македонските инт...
Граѓаните на Скопје сакаат да купуваат од фотелја, но не знаат дали интернет тргувањето е безбедно
New Moment - New Ideas Company T: +38 9  2 3 1 29 029 , F: +38 9  2 3 2 98 5 52 contact @ newmoment.com.mk www.newm...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Истражување за интернет трговија

2.801 visualizaciones

Publicado el

Истражување за интернет трговија, април 2010

Истражувањето е спроведно кај интернет корисниците на територија на град Скопје. Ги испитува нивото на познавање на условите за купување и продажба преку интернет, нивото на употреба на интернет продавниците, како и безбедноста и изборот на производи кои ги нуди интернет тргувањето.

Publicado en: Empresariales
 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Истражување за интернет трговија

 1. 2. Истражување на навиките и познавањата на граѓаните на Град Скопје за интернет трговија
 2. 3. 330 испитаници на територија на Град Скопје Урбани, корисници на интернет >> Примерок и демографија:
 3. 4. >> Примерок и демографија:
 4. 5. >> Примерок и демографија:
 5. 6. >> Примерок и демографија:
 6. 7. Област 1: Општи услови за интернет трговија
 7. 11. Заклучоци: општи услови за интернет трговија Граѓаните на Скопје го користат интернетот за прегледување на производите пред да ги купат ; 74% од граѓаните на Скопје поседуваат платежни картички способни за плаќања на интернет ; Граѓаните на Скопје ретко ги поседуваат интернет продавниците (еднаш месечно)
 8. 12. Област 2: Навики и познавања за интернет трговија
 9. 16. Каков тип производи би купиле преку интернет? [ 1 - 5 ]
 10. 20. Кој/кои македонски портал/и за интернет трговија ги знаете?
 11. 21. Заклучоци: навики и познавања за интернет трговија Граѓаните на Скопје сакаат да купуваат преку интернет, но инсистираат на заштита на личните податоци и широк избор на производи ; Безбедното плаќање, условите за гаранции и рекламации, пониските цени и бесплатната испорака ќе ги привлечат граѓаните повеќе да купуваат на интернет ; Граѓаните на Скопје преку интернет најмногу сакаат да купуваат елктроника, компјутерска опрема и облека, а најмалку храна и пијалоци ; Amazon и EBay се омилените странски интернет продавници, а Трговски центар и Мегастор омилените македонски интернет продавници ;
 12. 22. Област 3: Безбедност при интернет трговија
 13. 25. Заклучоци: безбедност при интернет трговија Граѓаните на Скопје кои купувале преку интернет не знаат дали македонските интернет продавници нудат безбедно купување ; За граѓаните на Скопје, безбедно купување значи јасно да се назначени нивните права во случај на незадоволство или изостанување од услуга.
 14. 26. Граѓаните на Скопје сакаат да купуваат од фотелја, но не знаат дали интернет тргувањето е безбедно
 15. 27. New Moment - New Ideas Company T: +38 9 2 3 1 29 029 , F: +38 9 2 3 2 98 5 52 contact @ newmoment.com.mk www.newmo ment.com.mk THANK YOU!

×