Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

La llum i el so

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
La llum i el so
La llum i el so
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 11 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Anuncio

La llum i el so

  1. 1. LA LLUM Lluís, Manel i Adria
  2. 2. L’energia lluminosa L’energia lluminosa es imprescindible per a l’existència de la vida a la Terra: Les plantes, per mitjà de la fotosíntesi, capten l’energia del Sol, aigua i CO2 i n’obtenen aliments, que aniran passant, en forma d’aliment, cap a la resta d’éssers vius. La propagació de la llum La llum es propaga sempre en línia recta, en totes direccions i a gran velocitat. La velocitat de propagació de la llum varia segons la naturalesa dels cossos que travessa: en el buit, on es desplaça a més velocitat, la llum va a 300.000 Km/seg.
  3. 3. Els materials de la llum Els materials transparents: deixen passar la llum, aixi es pot veure nítidament el que hi ha al darrera. Els vidres, la majoria deixen passar la llum. Els materials translúcids: deixen passar la llum només en part, és pot veure el que hi ha al darrera, però de forma borrosa i no nítida. El paper vegetal, els vidres que utilitzem al bany... Els materials opacs: no deixen passar la llum i no podem veure el que hi ha al darrera. Els metalls i la fusta són opacs.
  4. 4. La reflexió de la llum La reflexió és el fenomen pel qual una ona incideix sobre una superfície i es reflexa. És, per tant, el canvi de direcció d'un raig o una ona que succeeix sobre la superfície de separació entre dos medis, de manera que el raig reflexat retorna cap el primer. Han estat especialment estudiades les reflexions en les ones mecàniques i les ones electromagnètiques .
  5. 5. La refracció de la llum La refracció és el procés pel qual, quan una ona incideix sobre la superfície de separació entre dos medis, una part de la seva energia es transmet al segon medi canviant-ne la direcció de propagació. En incidir un raig de llum sobre un medi diferent a l'aire, aquest raig es corba en l'interior de la substància degut al canvi de velocitat de la llum.
  6. 6. Miralls Miralls plans: La imatge no es distorsiona i et veus idèntic, normalment son els que se fan servir més. Miralls convexos: Estan corbats cap en fora i es distorsiona una mica, i es veu la imatge més petita. Miralls còncaus: Estan corbats cap endins i la imatge tambe imatge també es distorsiona una mica, es veu mes gran.
  7. 7. Una lent és un element, Les Lents tradicionalment en vidre, destinat a fer convergir o divergir la llum; es a dir, és un sistema òptic. Convergent: Les convergents son mes gruixudes al centre que a les vores. Ex: Les lupes son lents convergents. Divergents: Les divergents on mes primes al centre que a les vores. Ex: Com ara les lents dels miops son divergents.
  8. 8. Descomposició de la llum blanca La descomposició de la llum blanca en els diferents colors que la componen, data del segle XVIII, a causa del físic, astrònom i matemàtic Isaac Newton. La llum blanca es descompon en aquests colors principals: Roig (el color que pateix la menor desviació) Ataronjat. Groc. Verd. Blau. Anyil. Violat Això demostra que la llum blanca està composta per tots aquests colors. Cada un dels quals te una desviació diferent perquè l'índex de refracció de, per exemple, el vidre és diferent per a cada un dels colors.
  9. 9. Esperem que us hagi agradat FI

×