Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

IDentifEYE persbericht

209 visualizaciones

Publicado el

Voor inlichtingen mail: onno.hansen@gmail.com

Dit project wordt gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

IDentifEYE persbericht

  1. 1. Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat. PERSBERICHT Leraren helpen met online identiteiten – het projekt IDentifEYE  Wat is IDentifEYE? Het IDentifEYE onderwijsprojekt is een samenwerkingsverband met partners uit zes EU landen: Griekenland, Spanje, Litouwen, Polen, Nederland en Cyprus om de online veiligheid van leerlingen [8-14 jaar] te verbeteren op een nieuwe manier. Leraren zijn cruciaal in deze doelstelling maar voelen zich overbelast. Daardoor staan zij niet echt open voor weer een nieuwe taak. Tegelijk willen leraren heel graag het beste voor hun leerlingen. IDentifEYE heeft een workshop geconstrueerd waarin leraren tegemoet gekomen worden. Zij maken kennis met state-of-the-art thema’s (online identiteit, “liquid life” samenleving), interactieve didactiek (Dylan Wiliam), profilactiek en nieuwe technologie (Augmented Reality) in een menukaart van good practices. Al deze good practices geven de onderwijspraktijk van leraren een grote kwaliteitsimpuls. Tegelijk zijn de good practices zo gekozen dat zij leerlingen meer verantwoordelijkheid geven, de communicatie en het vertrouwen tussen leraren en leerlingen vergroten en de online veiligheid van leerlingen sterk verbeterd wordt.  Voor wie is IDentifEYE? De workshop is vervaardigd voor leraren van leerlingen in de leeftijdsgroepen 8-11 en 12-14. De workshop is echter ook uitermate geschikt voor iedereen die werkt met kinderen – en voor ouders.  Onstaansgechiedenis IDentifEYE IDentifEYE komt voort uit een eerder Europees projekt met partners uit onder andere Nederland (Mijn Kind Online). In dat projekt bleek dat het invoeren van nieuwe technologie zonder nieuwe didactiek, zonder up-to-date kennis van identiteiten en samenleving en zonder profilaktiek weinig effect sorteert.  So what? In de landen waarin de workshop getest is, heeft IDentifEYE grote impact gehad op leraren en schoolbesturen. De gemeente Gdansk (Polen) heeft de methodologie zelfs overgenomen om beter te kunnen communiceren met leraren. Benieuwd? Bezoek: http://id-eye.eu/. Binnenkort verschijnt daar het projekthandboek.

×