Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

materials plastics

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

materials plastics

 1. 1. Els Materials Plàstics. JOAN SERRA CASTELLÓ I PATRICK TADDEO 3ºA IES MARC FERRER
 2. 2. Els plàstics <ul><li>En química i tecnologia, els plàstics són materials orgànics polimèrics d'alta massa molecular. Són molècules gegants formades per àtoms de carboni juntament amb altres d'hidrogen, oxigen, i en menor mesura, clor, fluor, nitrogen o silici. Els plàstics són sòlids amorfs, sintètics o semisintètics, que tenen una gran utilitat per a la indústria </li></ul>
 3. 3. 1.2.Tipus de plàstic: classificació. <ul><li>a)Termoplàstics: Un termoplàstic és un plàstic el qual, a temperatura ambient és plàstic o deformable, es fon a un líquid quan és escalfat i s'endureix en un estat vitri quan és prou refredat.
 4. 4. b)Termoestables: Els plàstics termostables són materials que una vegada que han patit el procés d'escalfament-fusió i formació-solidificació, es converteixen en materials rígids que no tornen a fondre's.
 5. 5. c)Elastòmers: Els plàstics termostables són materials que una vegada que han patit el procés d'escalfament-fusió i formació-solidificació, es converteixen en materials rígids que no tornen a fondre's. </li></ul>
 6. 6. Els Termoplàstics <ul><li>Un termoplàstic és un plàstic el qual, a temperatura ambient és plàstic o deformable, es fon a un líquid quan és escalfat i s'endureix en un estat vitri quan és prou refredat. </li></ul>
 7. 7. Termostables <ul><li>Els plàstics termostables són materials que una vegada que han patit el procés d'escalfament-fusió i formació-solidificació, es converteixen en materials rígids que no tornen a fondre's. </li></ul>
 8. 8. Elastòmers <ul><li>Els plàstics termostables són materials que una vegada que han patit el procés d'escalfament-fusió i formació-solidificació, es converteixen en materials rígids que no tornen a fondre's. </li></ul>
 9. 9. Processos de fabricació. a)Extrussió o moldeig per aire a pressió. b)Moldeig per injecció. c)Moldeig per termocomformat. d)Premsat. e)Calandratge.
 10. 10. Extrusió o moldeig per aire a pressió Al emmotllament per extrusió s'utilitza un transportador de cargol helicoïdal. El polímer és transportat des de la tremuja, a través de la càmera d'escalfament, fins a la boca de descàrrega, en un corrent continu. A partir de grànuls sòlids, el polímer emergeix de la matriu d'extrusió en un estat tou. Com l'obertura de la boca de la matriu té la forma del producte que es vol obtenir, el procés és continu. Posteriorment es talla en la mesura adequada.
 11. 11. Moldeig per injecció Un èmbol o pistó d'injecció es mou ràpidament cap endavant i cap enrere per empènyer el plàstic estovat per la calor a través de l'espai existent entre les parets del cilindre i una peça reescalfada i situada al centre d'aquell.
 12. 12. Moldeig per tercomformat. El termoconformat és un procés de fabricació de làmines o pel lícules termoplàstiques. Concretament, és més que un procés de manipulació, on la làmina o pel lícula de plàstic adopta la forma del motlle, i s'obté la peça acabada. La làmina o pel lícula s'escalfa en un forn fins a la seva temperatura de treball, després s'estira sobre un motlle i es refreda. La primera generació de màquines de termoconformat incorporava normalment escalfadors tipus caloria-barra, similars als elements de calefacció que es troben en els forns elèctrics de cuina convencionals.
 13. 13. Calandratge El procés es fa servir per a la fabricació de xapes i pel lícules plàstiques. Consisteix en passar un polímer convertit en una massa tova entre una sèrie de corrons escalfats. A mesura que el polímer passa a través dels corrons es forma &quot;un producte uniforme. L'últim parell do corrons s'ajusten per donar el gruix desitjat. El sistema de rodets de refredament dóna a les xapes o pel.lícules la seva estructura molecular permanent.
 14. 14. Premsat Modelat per pressió del plàstic sobre un motlle calent.

×