Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Aliments nens
Aliments nens
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 21 Anuncio

02 els aliments

Descargar para leer sin conexión

Tema 2 de Coneixement del MEdi, Segon de Primària, Comunitat Valenciana, Espanya. Projecte: Els Camins del Saber, Editorial Voramar - Santillana

Tema 2 de Coneixement del MEdi, Segon de Primària, Comunitat Valenciana, Espanya. Projecte: Els Camins del Saber, Editorial Voramar - Santillana

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a 02 els aliments (20)

Anuncio

Más de pcvcolegioaltet (20)

Más reciente (20)

Anuncio

02 els aliments

 1. 1. L'ALIMENTACIÓ
 2. 2. Tema 2 Presentació del segon tema de Coneixement del Medi, 2n. de Primària.
 3. 3. Índice 1. Necessitem menjar. 2. L'aparell digestiu. 3. La boca i les dents. 4. Els grups d'aliments. 5. L'alimentació sana. 6. Les 5 menjades del dia. 7. La importància del desdejuni.
 4. 4. 1. Necessitem menjar. Cada dia hem de menjar perquè en els aliments es troben l'energia I les substàncies que el cos necessita per a viure.
 5. 5. 2. L'aparell digestiu. Per a aprofitar els aliments, tenim l'aparell digestiu,uns òrgans organitzats que trituren els aliments I extrauen d'ells les substàncies I l'energia que necessita el cos.
 6. 6. 2.1. El procés de la digestió. ● Quan mengem, els aliments entren al cos per la boca. A la boca hi ha les dents i la llengua. ● Quan engolim, el menjat triturat i mesclat amb la saliva passa a l'esòfag i l'estómac. Allà es transforma en papilla. ● Eixa papilla passa a la sang en l'intestí prim. ● Les substàncies que no usem passen a l'intestí gruix i ixen for a del cos per l'anus.
 7. 7. 3. La boca i les dents. ● Tenim diversos tipus de dents. Amb les incisives tallem, amb les canines esgarrem i amb les queixals triturem els aliments. Usem la llengua per a mesclar els aliments amb la saliva. ● Quan naixem no tenim dents. Ixen a partir dels cinc mesos. La primera dentadura s'anomena dents de llet. A partir dels sis anys, les dents de llet es cauen i creixen les dents definitives. ● És necessària una bona higiene dental.
 8. 8. 4. Els grups d'aliments. ● Hi ha molt tipus d'aliments. Cada uno ens aporta alguna cosa que el cos necessita. ● Es poden fer cinc grups d'aliments: – Lactis. – Cereals I sucre. – Olis. – Proteïnes. – Verdures I fruites.
 9. 9. 4.1. Els lactis. ● La llet, el iogurt i el formatge. ● Tenen proteïnes, que ens ajuden a créixer, i calci, que enfortix els ossos.
 10. 10. 4.2. Els cereals i el sucre. ● El pa, la pasta, les creïlles, els cereals (com l'arròs i la dacsa) i el sucre són d'aquest grup. ● Tenen hidrats de carboni, que ens aporten energia.
 11. 11. 4.3. Els olis i les greixos. ● L'oli, la mantega i la cansalada tenen greixos, que són una font i una reserva d'energia. ● L'oli d'oliva és el greix més sa.
 12. 12. 4.4. Els aliments amb proteïnes. ● La carn, els embotits, el peix, els ous, les llegums i les fruites seques són d'aquest grup. ● Les proteïnes ens ajuden a créixer.
 13. 13. 4.5. Les verdures i les fruites. ● Tenen vitamines, minerals i fibra, que ajuden a estar sans i que el cos funcione be.
 14. 14. 5. L'alimentació sana. ● No hi ha cap aliment que continga tot allò que el cos necessita, per això la nostra alimentació cal ser variada. ● Cal prendre aliments en bon estat. Una bona alimentació ens ajudarà a créixer sans. ● Els aliments ha de repartir-se al llarg del dia. ● En la piràmide dels aliments podem vore una elecció correcta dels aliments.
 15. 15. 5.1. La piràmide dels aliments.
 16. 16. 6. Les cinc menjades del dia. Com el diuen? Quan es fa? DESDEJUNI Pel matí ESMORÇAR A migmatí DINAR A migdia BERENAR Per la vesprada SOPAR Per la nit
 17. 17. 7. La importància del desdejuni. ● Desdejuna't sempre! El desdejuni és una menjada molt important, perquè quan ens alcem al matí hem passat moltes hores sense prendre cap aliment. També perquè al desdejuni hem de menjar aliments que ens donen energia per a la jornada. ● Un bon desdejuni cal tindre: ● Un lacti. ● Cereals. ● ProteÏnes. ● Fruita.
 18. 18. PÀGINES FINALS
 19. 19. RESUM DEL TEMA ● Per a viure necessitem alimentar-nos. Els aliments entren en el cos per la boca; allí els masteguem amb les dents i les mesclem amb la saliva. Després, ens els empassem i arriben a l'estómac. ● Hi ha molts tipus d'aliments diferents. Alguns ens donen energia, altres ens serveixen per a créixer i altres ens ajuden a estar més sans. ● Classifiquem els aliments en diferents grups: lactis, verdures I fruites, hidrats de carboni I proteïnes. ● Per a alimentar-nos de manera correcta cal menjar cinc vegades cada dia I prendre aliments variats de manera proporcionada.
 20. 20. Saps be el tema? ● Imagineu que us mengeu un entrepà. Describiu què ocorre quan el mastegueu. Quines parts del cos hi intervenen? Quin camí segueix el menjar? ● Què està més prop de la boca, l'esòfag o l'estómac? ● Digueu quines frases es relacionen amb una alimentació sana: – Sempre faig un desdejuni complet abans d'anar a l'escola. – No m'agraden les verdures i per això no en menge. – En eixir de l'escola sempre em menge una bossa de llepolies. – No m'agrada la fruita, però en menge perquè sé que és bona per a mi. ● Digueu el nom de tres aliments que heu de menjar diverses vegades cada dia. ● Quin tipus d'aliments heu de menjar amb moderació? ● Per què és important prendre un bon desdejuni?
 21. 21. Ja has arribat a la fi del tema. Esperem que haja sigut interesant... Ens veurem en la pròxima... Feta per Pedro Cubero Villalba al juliol de 2014.

×