Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Alterim brochure

442 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Alterim brochure

 1. 1. In onze op dienstverlening gerichte economie is de vraag naar financiële expertise enorm. En stijgend. De eisen die men aan financieel-administratief personeel stelt, worden bovendien steeds hoger. De financial van vandaag dient vakinhoudelijk, strategisch en in management skills te excelleren, om zo het hoofd te bieden aan de ontwikkelingen in zijn steeds complexer wordende vakgebied. Denkt u daarbij aan zaken als SOx, IFRS, Internationalisering, Bestuurlijke Verantwoordelijkheid, Wet- en Regelgeving et cetera. De zoektocht naar de juiste financials was dus nooit zo belangrijk als nu.
 2. 2. Alterim: Finance é n p s y c h o l o g i e Alle bezettingsvraagstukken Wil je zoals Alterim alle bezettingsvraagstukken in de financiële kolom kunnen oplossen, dan zul je efficiënte diensten moeten bieden, die innovatief zijn en voorzien in oplossingen op maat. Alterim is gespecialiseerd in het oplossen van bezettings- cultuur en kennisbehoefte van de opdrachtgever aansluiten– Alterim heeft zijn dienstverlening opgedeeld in de volgende vraagstukken in de financiële kolom van organisaties. mogen zij zich Alterim-waardig noemen. Alterim heeft activiteiten. De beste experts in finance & control vinden via Alterim de kennis en de instrumenten om deze mensen op hun Interim Management hun weg naar middelgrote en grote bedrijven in binnen bijzondere eigenschappen en kwaliteiten te selecteren. - Snel beschikbare financiële experts voor een tijdelijke en buitenland, in alle voorkomende branches. Elke ex- Finance gaat bij Alterim samen met psychologie. oplossing met meerwaarde. pert is een exponent van de Alterim cultuur, die zich kenmerkt door vakmanschap, autoriteit, ambitie, senio- Formatie, de juiste HR Professional Parttime Controlling riteit, innovatie en daadkracht. FORMATIE BV richt zich op vaste én tijdelijke oplos- - Het in deeltijd uitlenen van strategisch onderlegde Logisch dat wij bij de selectie van uw of onze specialisten singen van HR bezettingsvraagstukken: executive search financieel experts, flexibiliteit op maat. verder kijken dan alleen financieel-inhoudelijk talent en en werving & selectie en tijdelijke HR oplossingen; Audit Potentials ervaring. Het gedragsprofiel van elke kandidaat krijgt Interim management & detachering. Daarnaast leveren - Een unieke loopbaanbegeleiding voor ambitieuze minstens zoveel aandacht. En dat mag u best bijzonder zij diensten op het terrein van online assessments, accountants, uitgaande van individuele carrièrewensen. noemen. Alleen als kandidaten op beide selectiecriteria Coaching & Counseling en Parttime HR hoog scoren –en daarmee aantoonbaar bij de bedrijfs- Recruitment - De werving en selectie van goed opgeleide, ervaren financiële specialisten binnen het gevarieerde speelveld van finance & control. Alterim is een professionele en deskundige sparringpartner. Onze kennis en ervaring stellen ons in staat om snel de voor uw organisatie juiste inschatting te maken. En vervolgens de juiste financial te mobiliseren. Op de volgende pagina’s leest u meer over elk van deze activiteiten.
 3. 3. U vraagt een controller met ervaring in IFRS. Wij plaatsen Kees van Jeveren met verstand van klassieke auto’s.
 4. 4. Recruitment We r v i n g s m e t h o d e n In de optiek van Alterim is er alleen een geslaagde match Dit leidt tot een gedetailleerd vacature- en kandidaat- File Search als de kandidaat op úw werkvloer bewijst dat hij zowel profiel, waarin dus zowel de vakinhoudelijke- als de Alterim beheert een uitgebreid bestand met profielen van hoog- vakinhoudelijk als door zijn persoonlijkheid van toege- persoonlijke competenties van de kandidaat zijn ge- gekwalificeerde financieel-administratieve experts. Via onze website voegde waarde is. Onze consultants investeren daarom definieerd. Diens managementvaardigheden, vrijetijds- melden zich elke dag nieuwe professionals aan, van wie de gegevens veel in een gedegen voorbereiding. De personeelsvraag besteding of gezinssituatie –om maar wat te noemen– in de database worden opgeslagen. Bij File Search vergelijken we het van uw organisatie wordt door hen, in nauw overleg met hebben hetzelfde gewicht als opleiding, carrièreverloop kandidaatprofiel met alle in de database aanwezige expertprofielen. u, geïnventariseerd. Maar met dezelfde zorgvuldigheid en werkervaring. Als er sprake is van een match, zal contact worden opgenomen met de onderzoeken zij de heersende cultuur van de afdeling of expert. Alleen als de geselecteerde kandidaat in gesprekken met onze het bedrijf. Ter ondersteuning van het selectietraject beschikken wij consultants overtuigend aantoont geschikt te zijn, wordt hij/zij aan u over een eigen Online Assessment Centre. Assessments voorgesteld. Filesearch is een snelle selectiemethode, gebaseerd op kwantificeren allerlei persoonlijkheidskenmerken, com- een uitgekiend technologisch proces. petenties en intellectuele capaciteiten van de kandidaat, als aanvulling op onze selectie-interviews en referentie Media Search onderzoek. Met Media Search benaderen we potentiële kandidaten via de media. Het vacatureprofiel wordt hiervoor vertaald naar een professionele personeelsadvertentie, geschikt voor plaatsing in zowel dag- en vak- bladen, als op internetportals en digitale vacaturesites. Alterim levert u een media-advies op maat en verzorgt alle uit de mediacampagnes voortkomende selectiewerkzaamheden.
 5. 5. Direct Search Met Direct Search worden potentiële kandidaten via een persoonlijke benadering voor uw vacature geïnteresseerd. Dit kan op diverse manieren. Eén van de meest succesvolle is het versturen van gerichte mailings naar specifieke doelgroepen, zoals registeraccountants en controllers. Daarnaast zijn de Alterim consultans zelf ook financials. Zij kennen het financiële metier en houden nauw contact met diverse brancheorganisaties. Bovendien zijn zij frequent aanwezig op vak- en carrièrebeurzen, waardoor zij feeling houden met financiële experts (in opleiding). Voortdurend breiden zij de adressenbestanden met kandidatengegevens uit. Adresgegevens, welke onmisbaar zijn voor een succesvolle mailingcampagne.
 6. 6. Wervingsmethoden Op basis van het kandidaatprofiel wordt gericht gezocht naar kandidaten. Hiervoor beschikt Alterim over drie selectiemethoden, die ook in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt grote kans op succes bieden. File Search, Media Search en Direct Search. Deze methoden worden afzonderlijk of in nauwe samenhang ingezet om uw juiste financial te vinden. U leest er hieronder meer over.
 7. 7. U vraagt een tijdelijke consolidatie expert. Wij plaatsen Jan de Wit, saxofonist in jazzband.
 8. 8. Financieel Interim Management Elke onderneming heeft van tijd tot tijd wel behoefte Grote voordelen van Alterim Financieel Interim Net als bij werving & selectieactiviteiten, verdiept aan extra financiële mankracht. Bijvoorbeeld bij ziekte, Management zijn: Alterim zich uitgebreid in de cultuur, bedrijfsactuali- een tijdelijke onderbezetting of veranderingsprocessen • Experts van Alterim zijn niet betrokken bij interne teiten, de financieel-administratieve structuur en werk- (zoals reorganisaties, kostenbeheersing en kwaliteitsver- bedrijfsbelangen, waardoor zij hun taken onbevangen, wijze van uw organisatie. In een uitgebreid oriënterend betering). De inzet van externe expertise helpt u situaties objectief en met kennis van zaken zullen uitvoeren. interview met onze consultants kunt u precies aangeven als deze het hoofd te bieden. Alterim kan op korte termijn • Experts van Alterim zijn pragmatische allrounders binnen aan welke specifieke kwaliteiten de door u gewenste uitstekende financieel interim managers mobiliseren. hun vakgebied en als geen ander in staat nieuwe ideeën én expert moet voldoen. De Alterim consultants weten oplossingen aan te dragen. precies waarover u praat. Omdat zij zelf afkomstig zijn • Experts van Alterim zijn direct inzetbaar, een inwerkperiode uit het Finance & Control segment, (her)kennen zij de is dus niet –of slechts voor zeer korte tijd– noodzakelijk. problemen of uitdagingen waarvoor u zich gesteld ziet sneller. En kunnen zij de perfecte match maken tussen uw vraag en de beschikbare vakmensen.
 9. 9. U vraagt een controller met ondernemersgeest. Wij plaatsen Johan Wielinga met een passie voor zeezeilen.
 10. 10. Parttime Controlling Voor niet elk segment van het bedrijfsleven is Werving & organisaties. Hij neemt de volle verantwoording voor De inzet van de parttime controller wordt, zowel qua Selectie of Interim Management de oplossing. Met name zijn takenpakket en toont zich net zo loyaal en betrokken omvang, als qua planning exact afgestemd op de behoefte in het middenbedrijf bestaat behoefte aan een perma- bij uw bedrijf als een medewerker met een fulltime van uw onderneming. Wanneer deze behoefte na verloop nente invulling van een managementpositie, maar kan dienstverband. van tijd verandert, levert dit geen problemen op. Met deze vraag –mede gelet op de hoge salariskosten– niet op Parttime Controlling bent u immers uitermate flexibel. fulltime basis ingevuld worden. Ook hier geldt weer dat Alterim voor u een match maakt De parttime controller zal actief bijdragen aan de groei met een persoon, die meer is dan een vakinhoudelijke van uw onderneming. Op het moment dat uw organisatie Alterim heeft de perfecte oplossing gevonden: Parttime topper. U mag rekenen op een expert, die ook in zijn een omvang heeft bereikt die het aantrekken van een Controlling. Een unieke vorm van dienstverlening, persoonlijkheid duidelijk van meerwaarde is voor uw ‘eigen’ fulltime manager (financieel) haalbaar maakt, is waarbij u een aantal uren of dagen per week beschikt organisatie. Hij is iemand met daadkracht en autoriteit, de taak van de parttime controller vervuld. over een strategisch denkende financiële rechterhand. iemand met affiniteit voor uw branche. Alleen zo kan hij De parttime controller participeert volledig in het de ideale sparringpartner zijn. Met name voor directies managementteam van uw organisatie. Hij is een hoog- van jonge bedrijven die willen doorgroeien, en derhalve opgeleide manager op het gebied van finance & control, behoefte hebben aan de inbreng van hoogwaardige met jarenlange praktijkervaring bij verschillende managementkennis, is dit een uitstekende oplossing.
 11. 11. U zoekt een auditor die bekend is met SOx. Wij plaatsen René de Wit, golfer met een lage handicap.
 12. 12. Audit Potentials De Topauditor. Welke financiële organisatie of afdeling Alterim onderwerpt deze talenten aan een intensieve Audit Potentials is een intensieve carrièrebegeleiding, wil deze expert niet inlijven? Alterim weet ze te vinden screening, waarbij hun vakinhoudelijke én hun persoon- verzorgd door consultants die zelf ook RA zijn. Zij kennen én te binden, dankzij het unieke Audit Potentials lijke competenties nauwgezet worden geïnventariseerd. de kneepjes en valkuilen van het vak en zijn daardoor in programma. Audit Potentials is een exclusieve carrière- Bij voldoende potentieel mogen zij gebruik maken van staat voor de audit experts een perfecte match te maken. begeleiding voor jonge veelbelovende accountants. het concept. Vervolgens begeleidt Alterim de gewenste Dagelijks zijn deze consultants op zoek naar toptalent, Alleen de meest talentvolle accountants komen hiervoor carrièrestap met introducties binnen verschillende daarbij ondersteund door een uitgekiend communicatie- in aanmerking. Zij krijgen een loopbaanbegeleiding op professionele werkkringen. Of het nu binnen de beleid, zodat elke ‘high potential’ kennis maakt met dit maat. Belangrijk is dat niet de vraag vanuit de markt, accountancy is, het bedrijfsleven of als interimmer. unieke Audit Potentials programma. En elk jaar worden maar de ambities en mogelijkheden van deze personen Uiteindelijk profiteert u als werkgever daar net zo goed dat er meer! zelf centraal staan. van. Vanuit het Audit Potentials programma kan Alterim u hoogopgeleide en ervaren accountants aanbieden, die we door en door kennen en daardoor perfect kunnen matchen.
 13. 13. Hardwareweg 2, 3821 BM Amersfoort • Telefoon 033 450 7160 • Fax 033 456 9080 • E-mail info@alterim.nl • www.alterim.nl

×