Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Base de datos Embase 2014

1.115 visualizaciones

Publicado el

Presentación sobre la base de datos Embase

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Base de datos Embase 2014

 1. 1. EMBASE és una base de dades produïda per elseiver BV , Conté referències bibliogràfiques d'articles de més de 7500 revistes internacionals en els camps d'investigació en medicaments, farmacologia, toxicologia, medicina clínica, política i gestió sanitària, salut pública, dependència i abús de medicaments i enginyeria mèdica. Inclou la base de dades Medline.
 2. 2. ON TROBO EMBASE? http://biblioteca.uv.es A la pàgina del Servei de Biblioteques i Documentació
 3. 3. Tipus de cerca: Cerca per autor. Es desplega un índex d'autors per seleccionar. Cerca per títol de la revista.Se desplega un llistat de títols indexats en Embase. Les revistes només indexades a Medline no apareixen. Permet cercar pel descriptor corresponent de Emtree. Cerca ràpida. Per defecte ve marcat el quadrat de recerca extensiva que indica que la recerca s'executarà mapejant en Emtree i explotant el descriptor.
 4. 4. ALTRES CERQUES Ràpida Avançada Per medicament Per malaltia Per un article concret Maneig de resultats: Combinació de resultats Clipboard: referències seleccionades Guardar cerques Envia un e-mail i / o crear un avís Arxiu de recerques
 5. 5. Vegem alguns dels tipus de recerques
 6. 6. Cerca ràpida - quick si es vol recuperar referències que continguin dos o més termes introduirem en la mateixa finestra de cerca els termes un costat de l'altre entre cometes i premerem el botó cerca (search). Si la casella Extensive motor No està seleccionada, s'efectua una recerca per llenguatge lliure en tots els camps de la base de dades
 7. 7. Búsqueda rápida – quick Si la casella "Extensive Search" està seleccionada: El sistema mapeja el terme EMTREE i el busca com a terme d'indexació. Recull aquest terme EMTREE explotat I a més el terme es busca com a llenguatge lliure.
 8. 8. CERCA AVANÇADA des de la pantalla de cerca avançada marcant map to preferred terminology es pot buscar per un terme en el tesaurus i utilitzar l'explosió del mateix, tots dos marcats en el sistema per defecte. Tesaurus Explosió del descriptor Anys seleccionats Cerca simultàniament en les dues bases Límits
 9. 9. CERCA AVANÇADA el sistema permet combinar estratègies (Combini using) marcant les caselles que precedeixen l'estratègia en l'historial de la cerca (session results). Els operadors booleans (and, or).
 10. 10. cerca avançada
 11. 11. cerca avançada session results
 12. 12. cerca avançada
 13. 13. cerca avançada sessions results : en posicionar el cursor sobre l'estratègia obtinguda apareix una barra d'opcions. Quadre d'opcions per: veure resultats, editar, copiar l'estratègia en la pantalla de cerca avançada, crear un avís i crear un RSS.
 14. 14. Cerca per Emtree es pot buscar des del propi tesaurus prement el botó (emtree tool) a la part superior de la pantalla. En introduir un terme el sistema mostra el descriptor acceptat, permetent accedir a la seva estructura jeràrquica i afegir el descriptor a la finestra de cerca.
 15. 15. Emtree Afegeix el descriptor a la finestra de cerca subencapçalaments
 16. 16. Els subencapçalaments se seleccionen amb el cursor a la finestra desplegada i es pot triar més d'un prement la tecla control. Un cop marcats es prem la tecla search i s'executarà la cerca.
 17. 17. Totes estratègies que es realitzen seran possible amb l'ús dels operadors And i Or, marcant el quadrat anterior a l'estratègia i prement el botó combine. Si es desitja limitar de nou els resultats es farà clic l'enllaç
 18. 18. SESSION RESULTS En session results es pot refinar la cerca utilitzant filters. Aquesta opció permet veure els resultats de la cerca classificats en sis grups: per mèdicament, malaltia, tipus d'estudi, títol de revista, tipus de publicació i any de publicació, es poden seleccionar i després marcar filtrar .
 19. 19. límits el sistema limita la recerca sobre un o diversos específics de la temàtica sobre la qual s'està buscant informació. S'apliquen els límits i es redueix el nombre de resultats. Limitar per camp Límits avançats desplegats
 20. 20. Límits avançats desplegats
 21. 21. Article search Molt útil per localitzar referències bibliogràfiques incompletes, verificar dades o simplement localitzar una referència. Cerca en els camps de: títol abreujat, any, volum, número de volum, primera pàgina i autor. En pubmed és single citation matches.
 22. 22. Afegir resultats al Clipboard permet afegir els articles seleccionats a un llistat temporal.
 23. 23. Exportar resultats 1. Seleccionar els resultats que voleu exportar 2. Marcar exportar

×