Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Experiment - Got invertit

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Projecte comenius powerpoint
Projecte comenius powerpoint
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 4 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Más de projecteprat (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Experiment - Got invertit

  1. 1.                ENS PREGUNTEM: PODREM INVERTIR UN GOT PLE D’AIGUA I TAPAT AMB UNA TARJA SENSE QUE CAIGUI L’AIGUA?
  2. 2. MATERIAL: - Un got de vidre - Una tarja que sigui satinada com una foto - Aigua - Un cubell PROCÉS: Agafa un got de vidre i l’omples d’aigua, amb la tarja vas tapant el got com si estiguessis retirant l’aire de sobre del got. Poses una mà sobre de la tarja i amb l’altre agafes el got i l’inverteixes. Procura tenir un cubell sota del got. Retires la mà i observa que passa. OBSERVACIONS: L’AIGUA NO CAU I LA TARJA TAMPOC!!! ÉS MÀGIA? No, no és màgia!!
  3. 3. ÉS CIÈNCIA!ÉS CIÈNCIA! PER QUÈ PASSA? A mida que entra l’aigua dins el got, l’aire que hi havia a dins és desplaçat per això veiem unes bombolles, és l’aire que va sortint per cedir lloc a l’aigua. Quan ja està ple i el tapem, a l’invertir el got, l’aire de la classe que actua en totes les direccions pressiona la tarja cap amunt i com que dins del got no hi ha aire que oposi resistència en sentit contrari, la tarja i l’aigua no cau. Si aixequem una mica la tarja perquè entri aire, la tarja i l’aigua cauran ràpidament. I sensemirar!I sensemirar! Això requereix moltaconcentració Això requereix moltaconcentració I ara toca girar el got, no pot entrar aire I ara toca girar el got, no pot entrar aire Això sí que surt, ja puc retirar la mà. Això sí que surt, ja puc retirar la mà.
  4. 4. Això no és màgia! Això no és màgia! Jo, millor sobre l’aigüera, així noem mullo. Jo, millor sobre l’aigüera, així noem mullo.

×