Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad
Publicidad

Els monestirs

 1. ELS MONESTIRS
 2. Què és un monestir? Un monestir és el lloc on, en l’Edat Mitjana, s’hi estudiava i s’hi llegia la Bíblia. Hi vivien persones religioses. Hi parlaven en llatí. Normalment hi estaven en silenci.
 3. Qui dirigia la comunitat del monestir? Qui dirigia la comunitat dels monestirs eren els abats i les abadesses. Hi havia monestirs masculins i femenins.
 4. Qui havia donat als monestirs les terres que posseïen? Les terres que tenien els monjos en els monestirs se les havia donat un vassall del del rei un “noble”.
 5. Qui treballava les terres de conreu? On vivien? Els que treballaven a les terres de conreu eren els pagesos que estaven a càrrec dels abats. Els abats eren senyors feudals propietaris dels territoris que vivien als monestirs com tots el monjos .
 6.  
 7. El claustre : perquè era on els monjos resaven en silenci i es llegia la bíblia. Creien que així salvarien al rei i a tot el poble. Quin es l’edifici més important? Per què?
 8. Es reunien al refectori a l’hora d’esmorzar, dinar i sopar. L’esmorzar consistia en només pa i cervesa. El dinar en un plat de sopa i verdura, i el sopar era molt lleuger. On es reunien els monjos per menjar? Quina era la seva dieta?
 9. CLAUSTRE: era un pati en el qual hi havia un jardí interior SALA CAPITULAR: era on es reunien els monjos BIBLIOTECA: era on hi havia llibres COLOMAR: era on es dedicaven a cuidar coloms HORTS: camp per llaurar DORMITORIS: en alguns monestirs, els monjos vivien en una habitació molt gran. BODEGA: era on guardaven el vi. CUINA: era on es preparava el menjar. HOSTATGERIA: era on dormien els pelegrins. INFERMERIA: era el lloc on curaven els ferits. REFECTORI: era el menjador. ESGLÉSIA: era on resaven diversos cops al dia. Quina funció tenia cadascun dels altres edificis del monestir?
 10. Perque eren els que sabien escriure i llegir i s’encarregaven de copiar i traduir els textos de l’època amb els fets històrics i les obres literàries del moment. A l’Edat Mitjana la majoria de la població dels regnes peninsulars del nord era cristiana i l’Esglèsia tenia un paper molt important a la societat. Per què va ser tan important la tasca cultural dels monestirs a l’Edat Mitjana?
 11. FI Autors: Àlex Escolà Sambala Jabbi Carla Parra Oriol Avellaneda
Publicidad