Joan C. Lucia Carla
Paula Daniel
El Faraó era el rei i al seu costat sempre estava la reina i la
transmissora real. Els faraons tenien esclaus que podien f...
EDUCACIÓ
La educació era classista i
variava segons la nena o el nen
era ric o pobre.
Els rics estudien a la Casa de
Instr...
Oci i espectacle
• A l’antic Egipte, xiquets i adults gaudien dels jocs per igual.
• En els moments d’oci acudien als anci...
JEANS FRANÇOIS
CHAMPOLLION
• J.F.Champollion va ser un explorador,filòleg i
egiptòleg. Va descobrir l'existència de tres
s...
Howard Carter
Howard Carter va descobrir la
tomba del famós faraó Tutankamon
a l’ any 1921.Per fortuna tot s’ ha
quedat a ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Grup Experts 03: Societat i Cultura del Món Egipci Antic

337 visualizaciones

Publicado el

Els alumnes de Quart B Fedac Amílcar han estudiat i preparat aquesta presentació sobre la Societat i la Cultura del Món Egipci antic del seu Projecte i ho volem compartir.

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
337
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
40
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Grup Experts 03: Societat i Cultura del Món Egipci Antic

  1. 1. Joan C. Lucia Carla Paula Daniel
  2. 2. El Faraó era el rei i al seu costat sempre estava la reina i la transmissora real. Els faraons tenien esclaus que podien fer amb ells el que volguessin. També tenien molt de poder i eren molt rics els Sacerdots, que també tenien esclaus. S ´aprofitaven dels pagesos dels quals li prenien una part de les seves collites. Els escribes eren els quals s´escrivien els documents importants i oficials del Faraó, i portaven els comptes de les mercaderies que arribaven per el Nil. Els artesans eren els que treballaven amb pedres i fang i feien els papirs on s´escrivia. Els tallers eren propietat dels Faraons, dels Nobles i dels sacerdots. Societat
  3. 3. EDUCACIÓ La educació era classista i variava segons la nena o el nen era ric o pobre. Els rics estudien a la Casa de Instrucció o La Casa de la Vida . (en egipci es diu Ankh). Els pobres eren ensenyats pels pares que ensenyaven l’ofici. Hi havien 3 tipus de d’escriptura la demòtica ,la hieràtica religiosa i la jeroglífica. Escrivien al papir ,pedres ,riques i al fang.
  4. 4. Oci i espectacle • A l’antic Egipte, xiquets i adults gaudien dels jocs per igual. • En els moments d’oci acudien als ancians per que els expliquessin experiències de vida , com contes . • Gaudien de i de • La forma d’oci més sofisticada era el joc Senet. • Els nens egipcis anaven al gimnàs per preparar-se per ser persones exemplars i amb valors. • En una famosa paleta conservada en el Museu Britànic,“Paleta dels caçadors”, es mostra que les principals diversions dels faraons i de les famílies reials egípcies eren la caça i la pesca. Jocs físics Jocs de taula
  5. 5. JEANS FRANÇOIS CHAMPOLLION • J.F.Champollion va ser un explorador,filòleg i egiptòleg. Va descobrir l'existència de tres sistemes d'escriptura egípcia:jeroglífics,hieràtica i demòtica. Amb l'ajuda dels seus coneixements de llengües va aconseguir desxifrar els jeroglífics a partir d’una copia de les inscripcions de la Pedra Rosetta. “Sóc addicte a Egipte,Egipte ho és tot per mi”
  6. 6. Howard Carter Howard Carter va descobrir la tomba del famós faraó Tutankamon a l’ any 1921.Per fortuna tot s’ ha quedat a Egipte i es poden veure al museu del Caire. Lord Carnavon:Va finançar els treballs de Howard Carter.

×