GuillermoGuillermo IrinaIrina
JoelJoel
NadiaNadia Nerea C.Nerea C.
La religióLa religió
LA RELIGIÓ EGIPCIA ERA POLITEISTA: VENERAVEN DIVERSOS DÉUS .
AQUESTES DIVINITATS EREN MOLT NOMBROSES ...
Deus Egipcis:1Deus Egipcis:1
• El déu principal era Amon-Ra: Déu del sol. És
l'origen del dia i de la nit
• Havien altres ...
DEUS EGIPCIS II
AMON  Deu creador.
Imatge: home / carner
HORUS  Deu del cel.
Imatge: home / falcó
OSIRIS  Deu de la res...
MOMIFICACIÓ ( I )
La momificació és un procés de conservació.
Era una tècnica molt cara i llarga.
Els materials utilitz...
MOMIFICACIÓ (II)
 Treien el cervell pel nas.
 Per treure els òrgans obrien el costat esquerre i guardaven el
fetge, inte...
MOMIFICACIÓ (II)
 Treien el cervell pel nas.
 Per treure els òrgans obrien el costat esquerre i guardaven el
fetge, inte...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Grup Experts 04:Religió i Momificació al Món Egipci Antic

425 visualizaciones

Publicado el

Els alumnes de Quart B de Fedac Amílcar han estudiat i preparat aquesta presentació sobre la religió i momificació al Món Egipci antic del seu Projecte i ho volen compartir.

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Grup Experts 04:Religió i Momificació al Món Egipci Antic

  1. 1. GuillermoGuillermo IrinaIrina JoelJoel NadiaNadia Nerea C.Nerea C.
  2. 2. La religióLa religió LA RELIGIÓ EGIPCIA ERA POLITEISTA: VENERAVEN DIVERSOS DÉUS . AQUESTES DIVINITATS EREN MOLT NOMBROSES I SOVINT ES REPRESENTAVEN EN FORMA D`ANIMALS. PERÒ NO VA SER SEMPRE POLITEISTA. FINS QUE EL FARAÓ AMENOFIS IV VA DECIDIR QUE NOMÉS CALIA ADORAR AL DÉU DEL SOL :ATON . FEIAN RITUALS I ELS DONAVEN OFRENES DE MOLTS TIPUS: FRUITS SECS, FRUITA FRESCA ,OR , PLATA I BEGUDES (VI ,CERVESA…) . HI HAVIA 105 FESTES. ENTRE LES CELEBRACIONS, UNA DE LES MÉS IMPORTANTS ERA LA DE SHED A LA QUAL EL FARAÓ CELEBRAVA ELS 30 ANY DEL SEU REGNAT I RENOVAVA EL SEU PODER . EL QUE MÉS M’INTERESSA ÉS EL DÉU RA ,PERQUÈ AMB EL SEU SOL POT PROTEGIR A LES PERSONES.
  3. 3. Deus Egipcis:1Deus Egipcis:1 • El déu principal era Amon-Ra: Déu del sol. És l'origen del dia i de la nit • Havien altres déus com per exemple: Ra, Horus, Thoh, Hathor, Isis i Amon.
  4. 4. DEUS EGIPCIS II AMON  Deu creador. Imatge: home / carner HORUS  Deu del cel. Imatge: home / falcó OSIRIS  Deu de la resurrecció. Imatge: home momificat RA  Deu del sol i creador. Imatge: home / falcó
  5. 5. MOMIFICACIÓ ( I ) La momificació és un procés de conservació. Era una tècnica molt cara i llarga. Els materials utilitzats eren el lli, el guix, i les resines semilíquides. Els egipcis creien en la vida després de la mort.
  6. 6. MOMIFICACIÓ (II)  Treien el cervell pel nas.  Per treure els òrgans obrien el costat esquerre i guardaven el fetge, intestins, pulmons i estómac als vasos canopis.  Untaven la pell amb un oli especial i necessitaven 40 dies per assecar-la i per últim envenaven tot el cos amb venes i joies precioses.
  7. 7. MOMIFICACIÓ (II)  Treien el cervell pel nas.  Per treure els òrgans obrien el costat esquerre i guardaven el fetge, intestins, pulmons i estómac als vasos canopis.  Untaven la pell amb un oli especial i necessitaven 40 dies per assecar-la i per últim envenaven tot el cos amb venes i joies precioses.

×