Benvinguts al
Palau de Knossos

Hola companys i companyes, mestres, pares i mares. Sóc la Lucía
i si us sembla bé us faré ...
Creta és una gran illa del mar Egeo. Encreuada de camins per a
navegants i comerciants del mar Mediterrani Oriental va est...
Sir Arthur Evans

8 de juliol de 1851 – 11 de juliol de 1941
Abans de parlar del Palau, us vull
presentar a Sir Arthur Eva...
La llegenda de Teseo i el
laberint del Minotaure
Abans de començar a parlar del Palau, us
explicaré la seva llegenda… Es d...
I ara sí que
explicaré el Palau.
Aquest mapa us
ajudarà a fer-vos
una idea en cada
moment de quina
part és l’explicació.
A...
Plànols de les divisions del
Palau de Knossos

Observant els plànols, podeu veure les formes laberíntiques
que tenen les h...
Entrada “Propileu” Oest
Àrea nord del palau

Aquí es troba
la pintura del
Minotaure
Habitacions a l’est del
palau i escala central
“Propileu” àrea Sud
Corredor de la Processió
Aquest passadís té
dues sortides: una
condueix al “Propileu”
sud i, l’altra, ...
Pati Central

El pati és el espai organitzador del conjunt palatí on es
portava a terme cerimònies i rituals. Dividia el p...
Sala de “doble destrals”
En aquesta sala (segons Sir Arthur Evans) es celebraven les
audicions del rei. Ell seu nom prové ...
Sala del tron

Es troba a l’ala occidental entrant des del pati central. Es feia servir per
cerimònies religioses que prac...
Pou de la Llum
Aquesta és una sala
que s’obre des d’altres
pisos, identificat com a
Bany Lustral. La seva
construcció perm...
Ala Est del Palau
En aquesta zona trobarem el
Mur Oriental que conté el
Fresc dels Dofins (al bany de
la reina), ja que aq...
Habitacions a l’est del
palau

Pòrtic posterior que donava llum a la Sala
de la Reina
Àrea del Teatre

Es troba a l’àrea oest, davant de
l’entrada nord. Era una àrea
tancada i tenia capacitat per al
voltant d...
Magatzems
Aquestes àmfores
s’utilitzaven per
emmagatzemar
productes agrícoles
com el vi i l’oli.
Aquests atuells es
deien ...
Columnes
Aquestes columnes de
secció circular eren fetes
de fusta de xiprer -a
diferència de les posteriors
columnes gregu...
Banyes de la
És un símbol molt important per a
Consagració
aquesta cultura. Podem observar a
la foto d'abaix la imatge res...
Agraïments
I ara només em falta donar-vos les GRÀCIES per haver-me
acompanyat en aquest viatge per les ruïnes de Knossos.
...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Projecte Grècia

479 visualizaciones

Publicado el

Una alumna de quart comparteix la seva descoberta de CRETA

Publicado en: Educación, Viajes, Tecnología
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
479
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
74
Acciones
Compartido
0
Descargas
2
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Projecte Grècia

 1. 1. Benvinguts al Palau de Knossos Hola companys i companyes, mestres, pares i mares. Sóc la Lucía i si us sembla bé us faré de guia en aquest petit recorregut pel Palau de Knossos, ubicat a la illa de Creta.
 2. 2. Creta és una gran illa del mar Egeo. Encreuada de camins per a navegants i comerciants del mar Mediterrani Oriental va estar relacionada amb la civilització egípcia, mesopotàmica i siri-palestina. Tot això es va traduir en una constant influència de diverses cultures en aquesta illa. Mapa d’ubicació de la Illa de Creta i mapa de Creta, on es troben les ruïnes del Palau de Knossos. Aquesta és la bandera de la illa de Creta
 3. 3. Sir Arthur Evans 8 de juliol de 1851 – 11 de juliol de 1941 Abans de parlar del Palau, us vull presentar a Sir Arthur Evans, arqueòleg britànic que va descobrir el palau. Entre els anys 1900 -1906 va desenterrar el Palau que per la seva construcció laberíntica es va relacionar amb el Palau del Rei Minos. Va passar una gran part de la seva vida a trobar sales i intentar restaurar-lo i va reconstruir algunes pintures del mateix. Aquest és el bust que es veu a l’entrada del Palau.
 4. 4. La llegenda de Teseo i el laberint del Minotaure Abans de començar a parlar del Palau, us explicaré la seva llegenda… Es diu que un ésser fantàstic estava tancat allà. Un home amb cap de brau i cos d’home al que deien “Minotaure”. Aquest ésser era el càstig que Posidon li va imposar a Minos II, rei de Creta, perquè li havia promès un brau i no ho va complir. D’aquesta manera el déu es va venjar fent de la seva vida un cúmul de desgràcies com l’assassinat del seu fill Androgeo, o donar a llum al Minotaure la seva dona Pasifae, fruit dels seus amors amb un brau blanc del que el déu del mar va fer que s’enamorés. Per amagar al Minotaure, Minos va ordenar a Débalo d’Atenes, la construcció del laberint per tancar-lo, ja que s’alimentava de carn humana. Va ser Teseo qui va matar-lo amb l’ajut de l’Ariadna.
 5. 5. I ara sí que explicaré el Palau. Aquest mapa us ajudarà a fer-vos una idea en cada moment de quina part és l’explicació. Aquest Palau és la principal construcció palatina de la cultura minoica, en el període pre-helènic. Una construcció de 17.000 metres quadrats i 1.500 habitacions. El palau és una enorme construcció amb edificis reials, santuaris, magatzems i sales de tron que us ensenyaré a continuació.
 6. 6. Plànols de les divisions del Palau de Knossos Observant els plànols, podeu veure les formes laberíntiques que tenen les habitacions del palau que s’associen a la llegenda del Rei Minos i el Minotaure.
 7. 7. Entrada “Propileu” Oest
 8. 8. Àrea nord del palau Aquí es troba la pintura del Minotaure
 9. 9. Habitacions a l’est del palau i escala central
 10. 10. “Propileu” àrea Sud Corredor de la Processió Aquest passadís té dues sortides: una condueix al “Propileu” sud i, l’altra, cap al Gran Pati Central. Podeu gaudir d’aquesta pintura, mostra típica de l’època on es mostra dues figures masculines de llargues cabelleres negres, pell morena, roba i joies precioses.
 11. 11. Pati Central El pati és el espai organitzador del conjunt palatí on es portava a terme cerimònies i rituals. Dividia el palau en 2 meitats com es pot observar al dibuix de dalt.
 12. 12. Sala de “doble destrals” En aquesta sala (segons Sir Arthur Evans) es celebraven les audicions del rei. Ell seu nom prové de les pintures gravades a la paret.
 13. 13. Sala del tron Es troba a l’ala occidental entrant des del pati central. Es feia servir per cerimònies religioses que practicava el rei com a sacerdot. Té un vestíbul amb columnes que separen la sala del tron, del santuari. Les parets son vermelles decorades amb formes de plantes i “Grifos” (així els hi deien als animals domèstics).
 14. 14. Pou de la Llum Aquesta és una sala que s’obre des d’altres pisos, identificat com a Bany Lustral. La seva construcció permetia aprofitar els pous de llum per il·luminar la sala. Es troba a la part superior a la Sala del Tron.
 15. 15. Ala Est del Palau En aquesta zona trobarem el Mur Oriental que conté el Fresc dels Dofins (al bany de la reina), ja que aquests animals inspiraven pau. La reina i les dones de palau tenien un espai exclusiu per la seva relaxació i descans. A aquesta zona exclusiva de dones li deien “Megaron”
 16. 16. Habitacions a l’est del palau Pòrtic posterior que donava llum a la Sala de la Reina
 17. 17. Àrea del Teatre Es troba a l’àrea oest, davant de l’entrada nord. Era una àrea tancada i tenia capacitat per al voltant de unes 400 persones assegudes.
 18. 18. Magatzems Aquestes àmfores s’utilitzaven per emmagatzemar productes agrícoles com el vi i l’oli. Aquests atuells es deien “Pithoi” i tenien una capacitat de 50 galons.
 19. 19. Columnes Aquestes columnes de secció circular eren fetes de fusta de xiprer -a diferència de les posteriors columnes gregues de pedra- i tenien la base lleugerament més prima que el seu topall, fent l'efecte de tenir més altura (èntasis). Aquesta tècnica també impedia que, una vegada instal·lades, la fusta torni a brollar. Va ser la primera vegada que les columnes eren col·locades damunt d'altres a fi de distribuir millor les càrregues de les bigues horitzontals
 20. 20. Banyes de la És un símbol molt important per a Consagració aquesta cultura. Podem observar a la foto d'abaix la imatge restaurada del castell que les banyes que li servien, segons alguns estudiosos, de cornisa a algunes estades del palau.
 21. 21. Agraïments I ara només em falta donar-vos les GRÀCIES per haver-me acompanyat en aquest viatge per les ruïnes de Knossos. Agraeixo als meus mestres (Rosa i Rafa) i a l’expert (Jose) el temps que han dedicat en preparar aquest Projecte i animar-me a realitzar-lo. I als meus companys i companyes de classe per la seva atenció i els seus aplaudiments!!! Desitjo que us hagi agradat molt!

×