Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
UNA TASCA DIARIA A EDUCACIÓ INFANTIL. CEIP L’ASSUMPCIÓ
SOC EL CONDUCTOR DEL DIA
JUSTIFICACIÓ. CRITERIS METODOLÒGIS
Aquesta...
ACTIVITAT CONTINGUTS OBJECTIUS COMPETENCIES AVALUACIÓ
PASSAR LLISTA Els noms alumnes i mestra.
Preguntar: ¿a vingut....?
R...
vingut hui?
Resolució de problemes
Anticipar el número de
xiquets presents, sense
contarlos.
Resol senzill problemes de
su...
l’aniversari.
Diferenciar el temps
atmosfèric.
Coneixer els mesos.
Cantar la cançó
Orientació expai-temporal
Competència m...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Una tasca diaria a educació infantil

1.002 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Una tasca diaria a educació infantil

  1. 1. UNA TASCA DIARIA A EDUCACIÓ INFANTIL. CEIP L’ASSUMPCIÓ SOC EL CONDUCTOR DEL DIA JUSTIFICACIÓ. CRITERIS METODOLÒGIS Aquesta es una TASCA inclosa en el que anomenem LES RUTINES en el nostre horari, es realitza de 9.00 a 9:30/9:45 cada dia. Comencem a treballar-la des de pràcticament el principi de P3 fins a P5. Suposa una situació d’aprenentatge molt completa i significativa, on els objectius es van fent explícits als xiquets a poc a poc. A mesura que s’aconsegueix un objectiu es passa a un nivell superior de concreció, on els criteris d’avaluació estan clars pels alumnes. Els mateixos alumnes fan de agents avaluadors. En acabar l’activitat es dona el premi, consisteix en una pegatina i un aplaudiment. La tasca implica una sèrie d’actuacions per part del conductor i dels altres xiquets i la mestra, molt definides i estructurades, que acaben sent molt motivadores per a ells. Els xiquets no volen faltar a classe, conten els dies que es queden per ser conductors, fins i tot es muden el dia que es toca. Son inflexibles en el torn i justos en l’avaluació. El conèixer el que han de fer a cada moment, els dona molta seguretat i tranquil·litat. El primer que es fa cada dia es buscar el nom i la fotografia del conductor, que posarem en un lloc destacat de la classe. La fotografia del moment seria: el conductor dret amb una vareta en la ma i davant d’un cavallet on hi ha un mural de caseta amb totes les etiquetes dels noms, un mural amb la masereta i els dies de la setmana, un calendari i un mural de números. La resta de xiquets estan asseguts a terra i de cara al conductor, hi ha molt de silenci i expectació. Son uns moments molt actius i participatius on es llig, canta, conta, pregunta, respon, es busca, classifica...on s’actua individualment, en grup i de manera cooperativa, on el conductor es sent protagonista.
  2. 2. ACTIVITAT CONTINGUTS OBJECTIUS COMPETENCIES AVALUACIÓ PASSAR LLISTA Els noms alumnes i mestra. Preguntar: ¿a vingut....? Resposta: Bon dia, estic aci....(davant, darrere al mig) 1. Conèixer companys 2. Identificar el nom dels companys. 3. Llegir el noms. Preguntar i esperar resposta de l’altre. Seguir ordre del llistat. En comunicació lingüística Competència social, cultural i emocional. 1. Dir el nom dels companys ajudats per la fotografia. 2. Identificar cada nom escrit en MAJUSCULES. 3. Llegir els noms en lletra d’impremta. Pregunta, espera i localitza el nomenat. Seguir correctament l’ordre. Practica i progressa en les normes de cortesia: RECOMPTE D’ALUMNES Sèrie numèrica fins 25 Agrupar i classificar ¿quants xiquets som a classe? ¿quants xiquets no han Comptar els xiquets assistents a classe. Contar els xiquets absents. Identificar els números. Triar els números adequats. Competència matemàtica  Sap seguir la sèrie numèrica ajudat per la mestra.  Segueix la sèrie numèrica ajudat pels xiquets.  Sap contar fins 25 Identifica i escull el nombre dels assistents. Sap quants xiquets falten i tria el nombre.
  3. 3. vingut hui? Resolució de problemes Anticipar el número de xiquets presents, sense contarlos. Resol senzill problemes de sumes i restes. JUGUEM AMB ELS NUMEROS de LA TAULA Els nombres: 1. Fins 10 2. fins 30 3. fins 50 4. fins 101 Contar seguint la sèrie numèrica. 1. Fins 10 2. fins 30 3. fins 50 4. fins 101 Identificar números. Llegir números. Contar de 2 en 2 fins el 20 Contar de 3 en 3 fins el 30 Contar de 10 a 0 Llegir els núm, 10, 20....100 Realització d’accions cada vegada mes complexes. Competència matemàtica. Competència social, cultural i emocional. c. d’aprendre a aprendre. Compta bé fins.. 1. Fins 10 2. fins 30 3. fins 50 4. fins 101 Senyala el número que li manen. Diu el nom del número que li senyalen. Compta de 2 en 2 començant pel dos fins el 20. Compta de 3 en 3 començant pel 3 fins el 30 Llig les desenes començant des de el 10 fins al 100. Al dictat i començant des de l’ 1 va sumant i restant d’1 en 1 fins arribar a 10 . EL CALENDARI Data i temps Dies de la setmana. Oral i llengua de signes. Identificar el dia de la setmana. Identificar el números del dia. Senyalar el dia de Competència en autonomia i iniciativa personal. Competència en el coneixement i la interacció en el món físic. Rodejar el dia Dir el nom del dia Dir els dies de la setmana Dir els dies de la setmana
  4. 4. l’aniversari. Diferenciar el temps atmosfèric. Coneixer els mesos. Cantar la cançó Orientació expai-temporal Competència matemàtica. Competència social, cultural i emocional. en llengua de signes. Triar el pictograma del temps. Dir el nom del mes. Canta i espera la pregunta. LLEGIM , CONTEM o RECITEM? Lectura d’una noticia, conte, refranys, poesia... Llegir, relatar, recitar, davant els companys Tenir iniciativa en la realització d’activitats Exercitar la capacitat atenció-percepció. Demanar i/o oferir ajuda. Competència en autonomia i iniciativa personal. C. lingüistica. c. social, cultural i emocional. Llegir paraules, Frases. Contes.... Contar un succes Recitar un poema Dir una endevinalla. Demana ajuda de manera adequada. MATERIALS I RECURSOS Targetes BITS dels noms. Fotografies de carnet, fotografies grans. Mural amb targetes de noms. Targetes amb números Calendari d’impremta Mural gràfic d’una setmana Targetes pictograma del temps. Taules númeriques. Abaco Cancó. “cada dia al de matí...” canço de la masereta, cançó de la setmana. Cançó del temps. Llengua de signes: dies de la setmana i mesos de l’any

×