Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Sjecanje na Prijatelja - Milenko Vuckovic

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Uspomena na Milana Vučića
Uspomena na Milana Vučića
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 4 Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (20)

Anuncio

Sjecanje na Prijatelja - Milenko Vuckovic

  1. 1. IN MEMORIAM MILENKO VUČKOVIĆ 1948.- 2011. Postoje ljudi u čijem se životu poznaju sva ljepota, zanos i tragika jedne istinske ljubavi. Milenko Vučković svoje je srce, najljepše misli i nebrojene dane poklonio drevnoj igri. Za šahovskom je pločom poznao svoju vrstu, zaboravio na samoću i na tren bio među svojima. Svi koji su igrali protiv njega u tim su partijama osjetili rijetko viđenu žudnju za ljepotom.
  2. 2. Šah je bio njegova glazba, njegova transsibirska željeznica do vječnosti. Po toj ćemo ga predanosti svi pamtiti. Toj ćemo se ljudskoj vjernosti uvijek diviti. Dragi Milenko, počivaj mirno u blagim iskonima svjetala, odriješen svih boli, strahova i kušnji. Dio Tvoje velike ljubavi, mi ćemo ponijeti dalje, a za njima drugi i za njima nekoji daleki, dok bude ovog svijeta, dobrih i zlih, crnih i bijelih.
  3. 3. O životu poput njegovog mogao bi se ispisati roman i malo tko ovdje među nama uopće i sluti kakvim je sve čudima i činima Veličanstvena Rijeka Života opajala duh Milenka Vučkovića, od malog dječaka iz Kupinovca, do vedrog i naočitog mladića, snažnog muškarca i čovjeka koji je podsjećao na prkos bilogorskog hrasta. Bio je pametan, društven, osjećajan, svašta je vidio i svašta naučio ali je živio po svom. Iako nije imao svoje djece, mnogim je mališanima iz Rovišća, Prgomelja, Stančića i Zrinskog Topolovca bio prvi šahovski uzor. Bio je primjer predanosti jednoj ideji koja ne donosi osobnu korist, jer za osobnu korist nije mario. Zato će mu u rovišćanskom šahovskom hramu uvijek pripadati počasno mjesto, a njegova slika biti će podsjetnik da se iz malih mjesta može koraknuti do zvijezda.
  4. 4. Milenko Vučković odživio je svoje ljudsko vrijeme časno i pošteno, tvrdoglavo i ponosno, i uvijek je znao prepoznati i bolje i gore od sebe, za svakog je imao toplu riječ. Ovaj posljednji uspon uz Planinu Svjetala neka mu bude lak i miran, sve sumnje boli i strahovi sada su iza njega. Dragi Milenko, hvala Ti što si nam bio dobar sudrug na putovanju, što si nas bodrio i podržavao u plemenitim nastojanjima, jer bez tebe ona ne bi bila ovako lijepa. Neka te mirno ljuljaju zvjezdana mora i daleka modra tajanstva, počivaj u njima, miran i spokojan. Tvoji mali i veliki šahovski prijatelji…

×