Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
LAS DAMES DE LA SOCIETAT FEUDAL

FET PER:
Sara G.
Sara C.
Yousra A.
ÍNDEX:
1.-Introducció
2.-Que feien les dames?
3.-Matrimoni i fills
4.-La misogínia de l’església
5.-Com vestien les dones?...
INTRODUCCIÓ:
L’estatus real de la dona a l’edat mitjana no es corresponia amb
l’elevació de la dama de la poesia de l’amor...
QUE FEIEN LES DAMES?
Les dames organitzaven les feines de la cuina i del castell. No
podien sortir del castell. Eren els p...
MATRIMONI I FILLS
L’amor i l’afecte tenien poc a veure amb el matrimoni. La dona
havia de parir fills, si fracassava, era ...
LA MISOGÍNIA DE L’ESGLÉSIA
L’església considerava les dones com a encarnacions d’Eva, que
fou la primera pecadora. Els mis...
COM VESTIEN LES DAMES?
Portaven vestits amb colors vius perquè es podien pagar la tela,
també per abrigar-se, portaven un ...
DISCRIMINACIÓ LEGAL
Les dones foren considerades menors d’edat durant tota l’edat
mitjana, ja que sempre es trobaven sota ...
HILDEGARDA DE BINGEN
Va ser una abadessa benedictina, escriptora i compositora. Del
segles IX fins al X. Va tenir correspo...
ACTIVITATS:
 1.-Quines

diferencies hi ha entre les dones de l’edat
mitjana i les dones d’aquesta època?
 2.-Creus que e...
ESPEREM QUE OS HAGI AGRADAT!
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Las dames de la societat feudal

566 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Redes sociales
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Las dames de la societat feudal

 1. 1. LAS DAMES DE LA SOCIETAT FEUDAL FET PER: Sara G. Sara C. Yousra A.
 2. 2. ÍNDEX: 1.-Introducció 2.-Que feien les dames? 3.-Matrimoni i fills 4.-La misogínia de l’església 5.-Com vestien les dones? 6.-Discriminació legal 7.-Hildegarda de Bingen 8.-Activitats
 3. 3. INTRODUCCIÓ: L’estatus real de la dona a l’edat mitjana no es corresponia amb l’elevació de la dama de la poesia de l’amor cortès. La funció fonamental de les dones nobles era casar-se i tenir fills. Els matrimonis els concertaven els pares i les dones que es quedaven solteres ingressaven als monestirs.
 4. 4. QUE FEIEN LES DAMES? Les dames organitzaven les feines de la cuina i del castell. No podien sortir del castell. Eren els peons del homes, no tenien veu en el seu propi destí. La dona adolescent, era propietat del pare, fins que es casava i passava a dependre del marit.
 5. 5. MATRIMONI I FILLS L’amor i l’afecte tenien poc a veure amb el matrimoni. La dona havia de parir fills, si fracassava, era repudiada i tornada a casa dels seus pares o col·locada en un convent. No tenia cap defensa legal, ni se li permetia estar sense marit durant molt de temps; en cas d'adulteri , el marit podia matar la dona i la llei no ho considerava delicte.
 6. 6. LA MISOGÍNIA DE L’ESGLÉSIA L’església considerava les dones com a encarnacions d’Eva, que fou la primera pecadora. Els misògins més assenyalats d'aquells temps consideraven la dona com la porta del dimoni. La procreació era un mal necessari i per això el matrimoni s’acceptava, tot i que amb desgana: ‘Millor casar-se que cremar-se’, solien dir.
 7. 7. COM VESTIEN LES DAMES? Portaven vestits amb colors vius perquè es podien pagar la tela, també per abrigar-se, portaven un altre vestit a sobre i una capa per sortir al carrer. Les teles eren de teixits rics i treballats. Les sabates també podien ser treballades amb materials de qualitat. A l'edat mitjana les dames portaven uns pentinats elevats i molt treballats.
 8. 8. DISCRIMINACIÓ LEGAL Les dones foren considerades menors d’edat durant tota l’edat mitjana, ja que sempre es trobaven sota la custòdia oficial d’un home. La dona que heretava un feu, per exemple, era un instrument del seu marit, que de fet el controlava. Ben poques vegades se les permetia aparèixer davant d’un tribunal legal en defensa pròpia.
 9. 9. HILDEGARDA DE BINGEN Va ser una abadessa benedictina, escriptora i compositora. Del segles IX fins al X. Va tenir correspondència amb papes i emperadors, i esdevingué una figura diplomàtica. Va escriure tres llibres sobre les seves experiències religioses. Es coneixen més de 70 composicions seves. Una de les seves obres més conegudes, és Ordo Virtutum (Obra de les Virtuts).
 10. 10. ACTIVITATS:  1.-Quines diferencies hi ha entre les dones de l’edat mitjana i les dones d’aquesta època?  2.-Creus que en aquella època les dones eren discriminades? Perquè?  3.-Com vestien les dames de l’edat mitjana?  4.- Quina era la funció fonamental de les dones?  5.-De què depenien principalment les dones de l’edat mitjana?
 11. 11. ESPEREM QUE OS HAGI AGRADAT!

×