QUI VA SER
TEODORA?
Fet per:
Sara Casamián
I
Sara Gibson
ÍNDEX:
 Introducció

 Orígens

i professió
 Història d’amor amb Justinià
 El seu paper com a emperadriu
 Mort i influ...
INTRODUCCIÓ:




Teodora va ser emperadriu bizantina, esposa de
l'emperador Justinià I. Era filla d'Acaci de Xipre. Va n...
ORÍGENS I PROFESSIÓ:






Teodora va seguir des de molt aviat l'exemple de la seva
germana Komito i va treballar en un...
HISTÒRIA D’AMOR AMB JUSTINIÀ:


Després d’un temps sent actriu, Teodora va adoptar una
forma de vida virtuosa i es va ret...
EL SEU PAPER COM A EMPERADRIU:




Teodora es va comportar amb molt de seny i va ser una
gran ajuda per Justinià I. A la...
MORT I INFLUÈNCIA DURADORA:




Teodora va morir d'un càncer sense especificar (encara
que alguns estudis suggereixen qu...
ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT!
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Teodora

304 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Redes sociales
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
304
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
45
Acciones
Compartido
0
Descargas
9
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Teodora

  1. 1. QUI VA SER TEODORA? Fet per: Sara Casamián I Sara Gibson
  2. 2. ÍNDEX:  Introducció  Orígens i professió  Història d’amor amb Justinià  El seu paper com a emperadriu  Mort i influència duradora
  3. 3. INTRODUCCIÓ:   Teodora va ser emperadriu bizantina, esposa de l'emperador Justinià I. Era filla d'Acaci de Xipre. Va néixer a l’any 500 aC i va morir de càncer el 28 de juny del 548. Va conservar l'amor del seu marit fins al final. Només va tenir una filla, el nom de la qual no s'ha conservat, que va morir abans que ella. Com el seu marit, és santa a l'Església Ortodoxa, i el seu dia se celebra el 14 de novembre. Teodora és, potser, la dona més influent i poderosa en la història de l'Imperi Romà.
  4. 4. ORÍGENS I PROFESSIÓ:    Teodora va seguir des de molt aviat l'exemple de la seva germana Komito i va treballar en un bordell de Constantinoble oferint-se a homes. Després de la mort del seu pare, ella i les seves germanes Komito i Anastasia es van dedicar a ser actrius i Teodora, per la seva bellesa aviat es va fer la preferida del públic; diuen que va tenir nombrosos amants. Teodora es va guanyar la vida mitjançant una combinació de les seves habilitats teatrals i sexuals. Al 527 Justinià va pujar al tron i Teodora va ser proclamada emperadriu.
  5. 5. HISTÒRIA D’AMOR AMB JUSTINIÀ:  Després d’un temps sent actriu, Teodora va adoptar una forma de vida virtuosa i es va retirar d’aquell món; aquest canvi va atreure l'atenció de Justinià que llavors estava associat pel seu oncle Justí I, i va obtenir l'amor del jove príncep, amb el que es va voler casar, però no podia ser: ell era l'hereu del tron del seu oncle i la Llei Romana d’aquella època evitava el matrimoni d'actrius amb oficials governamentals. Eufemia, dona de Justí I, va estar en contra d'aquest matrimoni amb una actriu. No obstant això, Justí li tenia molt afecte a Teodora. Al 525, quan Eufemia va morir, Justí va eliminar aquella llei, i Justinià va poder casar-se amb Teodora.
  6. 6. EL SEU PAPER COM A EMPERADRIU:   Teodora es va comportar amb molt de seny i va ser una gran ajuda per Justinià I. A la revolta de Nika, al 532, els seus consells de resposta enèrgica van salvar a Justinià. Teodora va destacar com a defensora de la tendència monofisita (heretgia cristiana que considera que l'única natura de Crist és la divina) i va donar suport a Jacob Baradeu. Va advocar per l'avortament i per l'aixecament de la pena de mort per les dones adulteres, per la protecció social de les dones i les antigues prostitutes i per l'augment dels drets de les dones, especialment en els casos de divorci.
  7. 7. MORT I INFLUÈNCIA DURADORA:   Teodora va morir d'un càncer sense especificar (encara que alguns estudis suggereixen que va morir de càncer de pit) al 28 de juny del 548, a l'edat de 48 anys, i Justinià la va sobreviure fins al 565. El seu cos va ser enterrat a la “Iglesia de los Santos Apóstoles” a Constantinoble. La influència d'aquesta preciosa dona segueix sentint-se fins i tot avui dia en les obres feministes que han sabut recollir el seu exemple. Teodora i Justinià són representats en mosaics que es conserven avui a la Basílica de Sant Vidal de Ravenna, a Itàlia, que van ser completats un any després de la seva mort.
  8. 8. ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT!

×