Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Programa La Mar de saludable, de promoció de la salut

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio

Eche un vistazo a continuación

1 de 18 Anuncio

Programa La Mar de saludable, de promoció de la salut

Cristina Iniesta, adjunta a Gerència del Parc Salut Mar i responsable de la Unitat de Gestió de la Transparència i del projecte de responsabilitat social corporativa. Ponència presentada en el marc de la jornada La gestió del compromís... I ara què, celebrada el 24 de novembre de 2017.

Cristina Iniesta, adjunta a Gerència del Parc Salut Mar i responsable de la Unitat de Gestió de la Transparència i del projecte de responsabilitat social corporativa. Ponència presentada en el marc de la jornada La gestió del compromís... I ara què, celebrada el 24 de novembre de 2017.

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Programa La Mar de saludable, de promoció de la salut (20)

Más de Societat Gestió Sanitària (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Programa La Mar de saludable, de promoció de la salut

 1. 1. “La Mar de Saludable” El programa de Promoció de la Salut per als professionals del PSMAR Novembre 2017
 2. 2. Programa El programa “La Mar de Saludable!” vol fomentar un entorn laboral saludable i sensibilitzar i promoure millors hàbits de vida adreçats a tots els treballadors. S’ha constituït un grup promotor de la salut, grup “prescriptor”, per difondre coneixement, motivació i capacitació als professionals. “L’entorn de treball, espai idoni per les intervencions de promoció de la salut”. Carta d’Ottawa 1986
 3. 3. RSC- Professionals
 4. 4. Comissió Promotora de la Salut Membres: Juana Flores i Montse Villatoro (Servei d’Endocrinologia i Nutrició), Ferran Escalada, Esther Duarte i Cristina Cervantes (Servei de Rehabilitació) Rocío Villar (Servei de Salut Laboral), Luis Miguel Martín i Mònica Astals (Servei de Salut Mental – INAD), Sergi Pascual (Servei de Pneumologia), Neus Badosa (Servei de Cardiologia) Xavier Castells (Epidemiologia i Avaluació), Rocío Ibáñez (Direcció Esperança-Fòrum), Vanesa Balcells (Comunicació), Alonso López (Servei de Salut Laboral) Comissió Permanent: Francesc Macià (Servei d’Epidemiologia i Avaluació), Consol Serra (Servei de Salut Laboral), Jesús Escribano (Formació Continuada) i Cristina Iniesta (Adjunta a Gerència). “ Referents reconeguts de la organització “
 5. 5. Eixos del programa • Programa integra els cinc eixos : 1- Activitat Física 2- Dieta Mediterrània 3- Monitorització factors de risc 4- Cessació tabàquica 5- Benestar emocional “Els eixos recomanats per la OMS”
 6. 6. Intervencions orientades Les intervencions s’orienten a:  Sensibilitzar amb l’objectiu de donar el coneixement necessari a tot el PSMAR en forma de píndoles informatives. Per exemple, anuncis a la Intranet, @mails, etc.  Donar informació més detallada d’allò que ofertem i com ho farem als interessats amb el programa.  Realitzar activitats proposades per cada línia d’intervenció. “Es basen en la millor evidència científica”
 7. 7. Els 5 eixos
 8. 8. Els 5 eixos
 9. 9. Jornada de presentació 31 maig/17
 10. 10. Jornada de presentació 31 maig/17
 11. 11. Qüestionari coneixements, actitud i motivació
 12. 12. Qüestionari coneixements, actitud i motivació  234 enquestes recollides  Resultats:........ “Enquesta d’agitació per a la reflexió”
 13. 13. Cicles d’activitats gratuïtes fora de l’horari laboral que es repetiran al llarg de l’any. Les sessions es realitzen en horaris diferents per a que puguin participar els diferents torns. Cicles de 4 sessions, 1 per setmana per cada activitat “Certificació de participació de formació interna”
 14. 14. Reportatge al Mar@laxarxa http://blocmaralaxarxa.parcdesalutmar.cat/?p =1687
 15. 15. Agenda 2018 • Elaboració del Calendari mensual de sensibilització en el espai intranet • Campanyes de sensibilització en els centres PSMAR • Dates rellevants: Educació Física (6 d’abril), Salut Laboral (28 d’abril), Sense fum (31 de Maig), Cor ( 29 de setembre), Salut Mental (10 d’octubre), Dieta Mediterrània (13 de novembre) • Edició de la segona Jornada del Programa La Mar de Saludable (finals de maig). En col·laboració amb partners de l’entorn. • Disseny de l’avaluació del programa: Enquesta de prevalença d'actituds i comportaments: Identificació dels paràmetres, de la mostra representativa i de la periodicitat per monitoritzar els canvis.
 16. 16. Factors d’èxit / fracàs ? • Programa integrador amb els cinc eixos de l’OMS que ofereix moltes oportunitats per la millora de la salut. Promogut pels “referents reconeguts de la organització” • Ha engrescat tant als prescriptors dels eixos del programa, com els que han interactuat en el programa o han participat en les activitats. Motivació de compromís amb els companys i satisfacció interna. • S’ha copsat la potencialitat del programa i hem recollit molts “podríem fer” amb generació de team-building • Programa de baix cost i bon impacte, no genera negativitat.
 17. 17. Factors d’èxit / fracas ? Escola de Salut:  Els participant s’ha motivat per continuar incorporant les activitats en la seva vida quotidiana.  El “Boca-orella” està funcionant  La limitació dels cicles en 4 setmanes ha estat positiva per que compromet i es factible l’assistència.  Cal intensificar els canals de comunicació per arribar a tots els torns. No només a la intranet, ajustar els horaris de les activitats per arribar al torn de nit. I a la resta de centres.  Encara ens queda molt camí per recórrer!!
 18. 18. Factors d’èxit / fracas ? • Repte organitzacional d’evolucionar des d’una cultura de treball segur a una cultura d’entorn de treball segur i saludable. • Repte d’empoderar individualment en coneixements i actituds per incorporar hàbits de vida saludable. • Repte de monitoritzar i avaluar els canvis en l’entorn. I retorn per tant de resultats per reforçar la motivació i visibilitat. • Grup de Bones Pràctiques HPH-Cat (SGSP, H. St. Rafael, H.Plató i Parc Taulí “Invertir en benestar en el entorn de treball, engresca i motiva!

×