Se ha denunciado esta presentación.

Más Contenido Relacionado

Libros relacionados

Gratis con una prueba de 30 días de Scribd

Ver todo

Audiolibros relacionados

Gratis con una prueba de 30 días de Scribd

Ver todo

Ecosistemes

 1. 1. ELS ECOSISTEMES
 2. 2. Un ecosistema és un conjunt format per éssers vius i el medi físic en que viuen. Poden ser xicotets (per exemple un toll) o molt grans (com pot ser l’oceà). El major ecosistema que existeix és el format per la Terra i els éssers vius que habitem en ella. Aquest ecosistema rep el nom de biosfera.
 3. 3. Components dels ecosistemes éssers vius medi físic plantes animals temperatura humitat Tipus d’aigua Tipus de sòl
 4. 4. Tipus d’ecosistemes TERRESTRES AQUÀTICS MIXTES
 5. 5. Les cadenes alimentàries
 6. 6. LA COMPETÈNCIA LA COOPERACIÓ
 7. 7. El medi ambient d’ un ésser viu està format per tot allò que li afecta. Per exemple el medi ambient d'una alzina són: el sòl on es troba, l'aire, el clima, els herbívors que mengen les seues fulles, els paràsits, les persones... El medi ambient de les persones és tot allò que afecta a la nostra vida: l'atmosfera, les aigües, el clima, els altres éssers vius... Com vivim per tota la terra, el planeta sencer amb els seus éssers vius formen part del nostre medi ambient.
 8. 8. Les persones modifiquem el medi ambient amb les nostres activitats. Ja siga talant arbres, cremant combustible, conreant la terra... Aquestes modificacions poden afectar de manera negativa als ecosistemes. Per sort, en els últims anys ens estem fent més conscients de la importància que té el conservar el nostre medi ambient.
 9. 9. ELS PROBLEMES DEL MEDI AMBIENT CONTAMINACIÓ DESFORESTACIÓ SOBREEXPLOTACIÓ CALFAMENT GLOBAL
 10. 10. Espais protegits a la Comunitat Valenciana Parc Natural del Penyal d’Ifach - Calp Parc Natural de la Font Roja - Alcoi Parc Natural de les Gorges del Cabriol Parc Natural de l’Albufera- València Parc Natural de les Salines de Torrevieja
 11. 11. RESPONSABILITATS DELS CIUTADANS Hem de protegir el medi ambient, doncs així protegim la natura i ens protegim a nosaltres mateixos. Cada ciutadà pot realitzar accions que afavoreixen la conservació del medi ambient. Estalviar aigua Estalviar combustible Estalviar electricitat Dipositar fem i residus en llocs adequats Respectar els animals i plantes

×