Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Cara Menjahit Tudung

3.377 visualizaciones

Publicado el

Bagaimana untuk menjahit tudung sendiri? Semuanya diterangkan dengan lengkap beserta gambar-gambarnya di sini.

Publicado en: Estilo de vida
 • Inicia sesión para ver los comentarios

Cara Menjahit Tudung

 1. 1. Disediakan oleh : Mohd Shafrizal Bin Azmi Untuk mendapatkan panduan menjahit baju kurung, jubah dan baju Melayu, sila layari : www.PanduanBajuKurung.com
 2. 2. CARA MENJAHIT TUDUNG AWNING DAN BERLAPIK DAGU Tudung : Tudung ada bermacam gaya. Ada yang murah dan mahal. Tudung pendek, tudung bulat dan tiga segi 4 segi. Tudung bawal, tudung fareeda tudung awning yang di pelbagaikan. Wanita juga sentiasa inginkan gaya yang baru. Ada yang nak tudung pendek, tudung bawal, tudung awning berlapik dagu dan macam-macam lagi. Jika anda berminat nak jimat ke, nak belajar jahit tudung sendiri ke, untuk bisnes ke, anda bolehlah cuba cara ini, Insya-Allah di permudahkan. Apa pun niat anda moga semuanya tak lari dari kerana Allah. Tudung ini saya menggunakan kain leycra. 1 meter1/2 kalau nak labuh, sebab selalunya mereka yang nak tudung ada lapik dagu nak tudung labuh saiz xxl bagi orang dewasa. Jadi kalau nak saiz kecil 1 meter pun boleh.
 3. 3. Cara-caranya: Pertama - Ini bahagian tudung. Kain dilipat dua dan gunting mengikut ukuran yang anda kehendaki. Selalunya saya menjadikan kain tudung saya yang dah siap tekap di atas kain dan gunting mengikut ukuran. Kedua – Ini bahagian awning.
 4. 4. Ketiga - Awning yang anda gunting tadi. Dah di seterika pengeras. Keempat - Ini bahagian lapik dagu.
 5. 5. Kelima - Lapik dagu di jahit ke muka tudung ( bahagian dagu) Keenam - Awning dan lapik dijahit keliling
 6. 6. Ketujuh - Jahit jelujur awning dengan lapik dagu di bahagian muka tudung. Kelapan - Jahit dengan mesin.
 7. 7. Kesembilan - Nampak dah mula jadi. Ke sepuluh - Jahit tepi.
 8. 8. Ke sebelas: Sudah siap pun sehelai tudung hasil jahitan anda. Inilah gambaran dari tepi.
 9. 9. Akhir sekali inilah mukanya. Inilah gambaran tudung yang anda jahit setelah siap.
 10. 10. Saya harap cara menjahit tudung awning berlapik dagu ini dapat membantu anda menambah ilmu dalam bidang jahitan dan sekali gus mungkin menambah pendapatan anda setelah membacanya. Jangan malu, cuba saja. Dan kalau gagal, jangan putus asa. Practice makes perfect! Penghargaan : Angie Farhana di atas kesudiannya memberi tips-tips dan meminjamkan gambar-gambar di atas. UNTUK MENDAPATKAN PANDUAN PAKAR MENJAHIT BAJU KURUNG, JUBAH DAN BAJU MELAYU, SILA LAYARI : WWW.PANDUANBAJUKURUNG.COM

×