ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013

Shefqet Avdush Emini

ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk tTasholli 2013

Piktori nga Kosova pushton qendra botërore të
artit
22.10.2013 - 22:08
Home » Kultura » Piktori nga Kosova pushton qendra botërore të artit
Vetëm për pak muaj, piktori kosovar Shefqet Avdush Emini, me artin e tij, merr pjesë në tri
qendra botërore të artit, pa llogaritur pjesën tjetër të ekspozitave të mëparshme.
Piktori kosovar me qëndrim në Holandë, Shefqet Avdush Emini, tashmë është bërë një krijues
lëvizës nëpër botë, qoftë me pjesëmarrje në ekspozita të rëndësishme, qoftë me pjesëmarrje në
juri profesionale apo edhe në qëndrime krijuese. Këtë funvderë, ai ishte pjesëmarrës i
simpoziumit tradicional të pikturës në Penza të Rusisë, ku nga 400 artistë konkurrentë të 23
shteteve, u pranuan 73 prej tyre. Pas kthimit nga ky simpozium i rëndësishëm ku marrin pjesë
edhe strukturat e ndryshme politik e shtetërore, piktori ynë Shefqet Avdush Emini na
deklaroi:
Unë jam i ndarë shumë i kënaqur me organizimin, kushtet e qëndrimit, pritjen e tjera… Kam
qene shumë i lumtur, sepse puna ime artistike është vlerësuar shumë nga të gjithë. Respekti ka
qenë vërtet në nivel të lartë… Kam pasur fatin që jam takuar me shumë artistë të mëdhenj dhe
relacioni shoqëror e kulturor ka qenë shumë i mirë në mes nesh. Kam krijuar një urë të re me
shumë vende të tjera të botës dhe me artistë shumë të rëndësishëm e me struktura të ndryshme
krijuese. Punën të cilën e kemi krijuar, ajo do të mbetet në koleksionin e simpoziumit e nuk
preferohet të bëhet biznes me të ! Unë vërtet jam ndarë shumë i kënaqur në përgjithësi dhe do
ë isha i lumtur po qe se me ftojnë prapë. Pas përfundimit të këtij simpoziumi në jemi në
kontakt të përhershëm me shumë artistë të vendeve të ndryshme të botës. Pas përfundimit të
simpoziumit të Rusisë, kam vazhduar direkt fluturimin në Sarajevë, në Bosnje, në një
simpozium tjetër. Aty jam takuar me disa shokë të tjerë ku jam njohur në simpoziumet e tjera
nëpër botë, por edhe aty kam krijuar shokë të tjerë. Për disa ditë kemi vizituar pjesë të
ndryshme të Bosnjës. Po ashtu, sipas programit, kemi pikturuar dhe në fund, piktura e ime dhe
e tre piktorëve të tjerë nga Turqia mbetën për ’’ Muzeun e Alija Izetbegoviqit’’. Ky ishte një
satisfaksion për mua, që puna ime, te mbetet edhe në atë muze të rëndësishëm në Bosnje.
Tani pritet të marr pjesë sërish në nëntor në festivalin e pikturës në Egjipt, ku kam marrë
thirrje para një kohë të gjatë. Jam shumë i sigurt qe edhe këtu do të ndahem shumë i kënaqur
si herat e tjera… Egjipti tani më është bërë si shtëpi e dytë. Edhe këtu si në shumë vende të
botës kam krijuar një rreth të gjerë të shoqërisë, dhe kujtimet e mia përherë janë shumë të
mira.
Faruk TAShOLlI

Recomendados

Projekt 012 por
Projekt 012Projekt 012
Projekt 012aabbiiaa
358 vistas1 diapositiva
Dritarja online 2 por
Dritarja online 2Dritarja online 2
Dritarja online 2Shefqet Avdush Emini
29 vistas4 diapositivas
Shefqet Avdush Emini Publications por
Shefqet Avdush Emini PublicationsShefqet Avdush Emini Publications
Shefqet Avdush Emini PublicationsShefqet Avdush Emini
54 vistas79 diapositivas
Shefqet Avdush Emini por
Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
536 vistas79 diapositivas
Medical Practice Finance por
Medical Practice FinanceMedical Practice Finance
Medical Practice FinanceChris Coy
106 vistas1 diapositiva
ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI London por
ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI LondonARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI London
ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI LondonShefqet Avdush Emini
261 vistas6 diapositivas

Más contenido relacionado

Destacado

Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim) por
Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)
Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)Edwin Lim
261 vistas36 diapositivas
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班 por
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班cacao1980
437 vistas10 diapositivas
Success By Lavadewan por
Success By LavadewanSuccess By Lavadewan
Success By LavadewanZirakon Lavadewan
129 vistas2 diapositivas
Luis Fernando Heras Portillo: Elaboración de Vinos Tintos por
Luis Fernando Heras Portillo: Elaboración de Vinos TintosLuis Fernando Heras Portillo: Elaboración de Vinos Tintos
Luis Fernando Heras Portillo: Elaboración de Vinos TintosLuis Fernando Heras Portillo
146 vistas1 diapositiva
Grupos inteligentes !! por
Grupos inteligentes !!Grupos inteligentes !!
Grupos inteligentes !!Jenni1707
220 vistas4 diapositivas
VMZINC and Bricks por
VMZINC and BricksVMZINC and Bricks
VMZINC and BricksVMZINC
960 vistas20 diapositivas

Destacado(12)

Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim) por Edwin Lim
Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)
Liturgical Year (22 Nov 2015) (Edwin Lim)
Edwin Lim261 vistas
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班 por cacao1980
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班
【COLOR SIGNAL】NTTドコモ×Engadget電子工作部 1班
cacao1980437 vistas
Grupos inteligentes !! por Jenni1707
Grupos inteligentes !!Grupos inteligentes !!
Grupos inteligentes !!
Jenni1707220 vistas
VMZINC and Bricks por VMZINC
VMZINC and BricksVMZINC and Bricks
VMZINC and Bricks
VMZINC960 vistas
La rivoluzione francese por albersca
La rivoluzione franceseLa rivoluzione francese
La rivoluzione francese
albersca722 vistas
Andrei Prida: Uso de la madera en la fermentacion por AZ3 Oeno
Andrei Prida: Uso de la madera en la fermentacionAndrei Prida: Uso de la madera en la fermentacion
Andrei Prida: Uso de la madera en la fermentacion
AZ3 Oeno2.3K vistas
Traffic Offloading Solutions: Femto, WiFi and Integrated Femto-WiFi por Shristi Pradhan
Traffic Offloading Solutions: Femto, WiFi and Integrated Femto-WiFiTraffic Offloading Solutions: Femto, WiFi and Integrated Femto-WiFi
Traffic Offloading Solutions: Femto, WiFi and Integrated Femto-WiFi
Shristi Pradhan2.5K vistas

Similar a ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013

Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re... por
Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...
Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...Shefqet Avdush Emini
530 vistas21 diapositivas
Artist: Shefqet Avdush Emini por
 Artist: Shefqet Avdush Emini Artist: Shefqet Avdush Emini
Artist: Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
216 vistas11 diapositivas
1.teksti per mikun tim farukun por
1.teksti per mikun tim farukun1.teksti per mikun tim farukun
1.teksti per mikun tim farukunShefqet Avdush Emini
280 vistas11 diapositivas
bota sot 206 por
bota sot 206bota sot 206
bota sot 206Shefqet Avdush Emini
39 vistas1 diapositiva
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati- por
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-Shefqet Avdush Emini
48 vistas1 diapositiva
Remzi limani por
Remzi limaniRemzi limani
Remzi limaniShefqet Avdush Emini
28 vistas2 diapositivas

Similar a ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013(10)

Más de Shefqet Avdush Emini

Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla... por
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Shefqet Avdush Emini
42 vistas1 diapositiva
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands... por
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Shefqet Avdush Emini
30 vistas1 diapositiva
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e... por
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Shefqet Avdush Emini
24 vistas1 diapositiva
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020 por
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Shefqet Avdush Emini
31 vistas2 diapositivas
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda por
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaOpinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaShefqet Avdush Emini
27 vistas2 diapositivas
Tr art- por
Tr art- Tr art-
Tr art- Shefqet Avdush Emini
42 vistas5 diapositivas

Más de Shefqet Avdush Emini(20)

Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla... por Shefqet Avdush Emini
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands... por Shefqet Avdush Emini
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e... por Shefqet Avdush Emini
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020 por Shefqet Avdush Emini
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011 por Shefqet Avdush Emini
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ... por Shefqet Avdush Emini
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Joining your voice to expat artists in the netherlands por Shefqet Avdush Emini
Joining your voice to expat artists in the netherlands Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011 por Shefqet Avdush Emini
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ... por Shefqet Avdush Emini
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...

ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013

 • 1. Piktori nga Kosova pushton qendra botërore të artit 22.10.2013 - 22:08 Home » Kultura » Piktori nga Kosova pushton qendra botërore të artit Vetëm për pak muaj, piktori kosovar Shefqet Avdush Emini, me artin e tij, merr pjesë në tri qendra botërore të artit, pa llogaritur pjesën tjetër të ekspozitave të mëparshme. Piktori kosovar me qëndrim në Holandë, Shefqet Avdush Emini, tashmë është bërë një krijues lëvizës nëpër botë, qoftë me pjesëmarrje në ekspozita të rëndësishme, qoftë me pjesëmarrje në juri profesionale apo edhe në qëndrime krijuese. Këtë funvderë, ai ishte pjesëmarrës i simpoziumit tradicional të pikturës në Penza të Rusisë, ku nga 400 artistë konkurrentë të 23 shteteve, u pranuan 73 prej tyre. Pas kthimit nga ky simpozium i rëndësishëm ku marrin pjesë edhe strukturat e ndryshme politik e shtetërore, piktori ynë Shefqet Avdush Emini na deklaroi: Unë jam i ndarë shumë i kënaqur me organizimin, kushtet e qëndrimit, pritjen e tjera… Kam qene shumë i lumtur, sepse puna ime artistike është vlerësuar shumë nga të gjithë. Respekti ka qenë vërtet në nivel të lartë… Kam pasur fatin që jam takuar me shumë artistë të mëdhenj dhe relacioni shoqëror e kulturor ka qenë shumë i mirë në mes nesh. Kam krijuar një urë të re me
 • 2. shumë vende të tjera të botës dhe me artistë shumë të rëndësishëm e me struktura të ndryshme krijuese. Punën të cilën e kemi krijuar, ajo do të mbetet në koleksionin e simpoziumit e nuk preferohet të bëhet biznes me të ! Unë vërtet jam ndarë shumë i kënaqur në përgjithësi dhe do ë isha i lumtur po qe se me ftojnë prapë. Pas përfundimit të këtij simpoziumi në jemi në kontakt të përhershëm me shumë artistë të vendeve të ndryshme të botës. Pas përfundimit të simpoziumit të Rusisë, kam vazhduar direkt fluturimin në Sarajevë, në Bosnje, në një simpozium tjetër. Aty jam takuar me disa shokë të tjerë ku jam njohur në simpoziumet e tjera nëpër botë, por edhe aty kam krijuar shokë të tjerë. Për disa ditë kemi vizituar pjesë të ndryshme të Bosnjës. Po ashtu, sipas programit, kemi pikturuar dhe në fund, piktura e ime dhe e tre piktorëve të tjerë nga Turqia mbetën për ’’ Muzeun e Alija Izetbegoviqit’’. Ky ishte një satisfaksion për mua, që puna ime, te mbetet edhe në atë muze të rëndësishëm në Bosnje. Tani pritet të marr pjesë sërish në nëntor në festivalin e pikturës në Egjipt, ku kam marrë thirrje para një kohë të gjatë. Jam shumë i sigurt qe edhe këtu do të ndahem shumë i kënaqur si herat e tjera… Egjipti tani më është bërë si shtëpi e dytë. Edhe këtu si në shumë vende të botës kam krijuar një rreth të gjerë të shoqërisë, dhe kujtimet e mia përherë janë shumë të mira. Faruk TAShOLlI