Shefqet Avdush Emini Publications

Shefqet Avdush Emini

Shefqet Avdush Emini Publications

-III- Publications:
Shefqet Avdush Emini Publications
Symposium in Istanbul Turkey 2014
KULTURA
BALLINA / KULTURA / KULTURA
Arti kosovar pëlqehet në Egjipt
Enver SadikuPublikuar: 06.04.2014 - 08:57
Komente (0)Publiko në:
Avni Behluli, skulptor i njohur kosovar, ka qenë pjesë e “ART in Cairo 2014”
(Participate international artists residency), të mbajtur në kryeqytetin e Egjiptit
në Kajro, përkrah artistëve nga tre kontinente, Azia, Afrika dhe Evropa, e cila
është përfaqësuar nga tri shtete, Kosova, Sllovakia dhe Holanda e që
përfaqësues nga Holanda ishte artisti me prejardhje shqiptare Shefqet Avdush
Emini.
Behluli, ka thënë se për një muaj është bërë një punë e madhe artistike në disa
fusha, janë organizuar punëtori, janë vizituar galeri dhe muze të Kajros dhe ka
pasur bashkëpunim të ngushtë me artistë vendas.
Punimet e artistëve janë prezantuar në Qendrën Kulturore të Kajros e më pas
do të prezantohen edhe në Vjenë e Sllovaki.
“Vizita e Kajros ka qenë shumë e frytshme dhe me interes reciprok, sepse jemi
njohur me zhvillimet e artit pamor në të gjitha fazat e zhvillimit të Egjiptit, por
edhe me kulturën, lashtësinë, arkitekturën egjiptiane”, ka thënë Behluli. A ka
treguar se kishte prezantuar si është më së miri artin kosovar para egjiptianëve
dhe artistëve të tjerë me qasjen e punës, teknikën, motivet dhe llojllojshmërinë
kreative.
“Nga ky aktivitet janë bërë ura lidhëse mes Kosovës, Egjiptit dhe shteteve të
tjera pjesëmarrëse. Unë personalisht kam marrë një eksperiencë nga ky
aktivitet, por edhe kam dhënë shumë, duke vlerësuar artin tim në një formë
ambasadori dhe shpesh edhe me flamurin e Kosovës”, tha Avni Behluli.
Edhe piktori shqiptar, që përfaqësoi Holandën, Shefqet Emini Emini dëshmoi
se gëzon respekt të madh në Egjipt dhe me punën e tij krijuese është i njohur jo
vetëm në Egjipt, por edhe më gjerë. Për artistët u bënë ftesa që edhe në
ardhmen të marrin pjesë nëpër ekspozita, punëtori e simpoziume, ngase ata
dëshmuan se arti kosovar nuk mbetet mbrapa botës.
http://www.zeri.info/artikulli/30670/arti-kosovar-pelqehet-ne-egjipt
Symposium in Istanbul ,Turkey 2014
Art In Resydence, Cairo, Egypt 2014
Shefqet Avdush Emini Publications
Artist: Shefqet Avdush Emini
"PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA" Pegasus "ALBANIA
http://kosova.info/kultura/piktori-nga-kosova-pushton-qendra-boterore-te-artit/
http://www.ambassadevancreativiteit.nl/profiles/blogs/faruk-tasholli-piktori-nga-kosova-
pushton-qendra-bot-rore-t-artit
Konya.Turke 2013
Review: Erjola Azizlolli Expres 2013
http://www.ex-press.al/index.php?option=com_content&view=article&id=2248%3Ashefqet-
avdush-emini-piktori-nga-kosova-qe-po-pushton-galerit-e-
botes&catid=106%3Aart&Itemid=151
Publicaition: Nga: Erjola Azizlolli Expres 2013
http://www.ex-press.106%3Aart&Itemid=151al/index.php?option=com...
2012 Katerina Theofili Book: Art of the world ''
Review Faruk Tasholli
2012 Bota Sot
http://www.botasot.info/def.php?gjuha=0&category=65&id=154671
Review Faruk Tasholli
2012 Webfaqeja e Agim Gashit
http://agim.poeticforum.com/t19579-faruk-tashollinga-kosova-ne-atdheun-e-rembrandtit-e-
prej-aty-ne-galerite-me-me-nam-te-botes#25489
2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte
http://www.almasar.co.il/art.php?ID=5708
2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte
http://www3.youm7.com/News.asp?NewsID=560961&SecID=94&IssueID=0#.TveDOa0dM
zC.facebook
2011. Festival Sharm El Sheikh,Egypte
http://nogoom.akhbarway.com/news.asp?c=2&id=123481
Shefqet Avdush Emini Publications
2011,Review Ina Eskes MA of Art history
Vilheme Vranari Haxhiraj famous writer My paintings on the cover of the book
bookhttp://www.voal-online.ch/index.php?mod=article&cat=ARTKULTUR%C…
1.Review from Mieke Mooije kiend 2011
2.Review from Mieke Mooije kiend 2011
3.Review from Mieke Mooije kiend 2011
4.Review from Mieke Mooije kiend 2011
5.Review from Mieke Mooije kiend 2011
Shefqet Avdush Emini Publications
6.Review from Mieke Mooije kiend 2011
7.Review from Mieke Mooije kiend 2011
Shefqet Avdush Emini Publications
8.Review from Mieke Mooije kiend 2011
1.Leonie van Walstijn 2011
2.Leonie van Walstijn 2011
3.Leonie van Walstijn 2011
http://www.mastersoftoday.com/mot/artists.htm
Book
The permanent collection
Museu de Arte Contemporânea MAC
The permanent collection
Museu de Arte Contemporânea MAC
London Kennington station for 2 weeks, between 11th-25th April.
Shefqet Avdush Emini is the first artist to represent BOA on posters,
currently in London. The Kosovan born artist, now lives in Holland
and works as a lecturer between painting his ‘figurative abstract
expressionism.’ Shefqet has exhibited his beautiful oil-on-canvas
masterpieces all over the world, including the Musée du Louvre, Paris.
Shefqet Avdush Emini Publications
http://www.bodyofart.com/the-canvas/shefqetemini-18/
Shefqet Avdush Emini Publications
Shefqet Avdush Emini Publications
Shefqet Avdush Emini Publications
Shefqet Avdush Emini Publications
Shefqet Avdush Emini Publications
Egyptian Art critic:Talaat Abdul Aziz 2010
Italians Art critic Giovanni Cardone
http://www.michele-andree-unblugged.com/shefqet-avdush-
Interview: Michele Andree 2010
http://www.zemrashqiptare.net/article/Personalitete/18700/
Review from Remzi Limani 2010
http://www.gazetakritika.net/Forumi/?itemid=3433
Review from Remzi Limani 2010
Shefqet Avdush Emini Publications
Publication Selin Aktan
Publication Selin 2010
http://www.expatica.com/nl/lifestyle_leisure/expat_voices/Expat-Art…
Interview: Natasha Gunn 2010
http://www.expatica.com/nl/lifestyle_leisure/expat_voices/Expat-Art…
Interview: Natasha Gunn 2010
Publication Rexhep Rifati 2010
Dr. Helmut Orpel 2010
Catalog: 2009 Biennale Of Chianciano Chianciano Art Museum
2009. Genius Book
http://blogen.meseon.net/archives/33-Interview-Shefqet-Avdush-Emini…
Interview
Publicaties 2008 Danimark
Publicatie van Rexhep Rifati
Publicaties and critic
Critic from Jack Vreeke Op de hoogte april 2003
Critic from Henk Simons 2003
2006 December newspaper Bota Sot diasporaCritic and publication from
Critic from Arsim Kajtazi
Publication from Nicole Smolenaers
Publication from Arsim Kajtazi
Critic from Arsim Kajtazi
Stichting Kunstcentrum Weert Album Artium 2003
Publication Rexhep Rifati
Kale takken zingen om groen Book Tineke Prins
Musa R.Mehmeti Book Drite ne Ilirikum 1994
Publication from Arsim Kajtazi
Zëri Diaspora 2006
Publicaties van Rexhep Rifati Bota sot Diaspora 2006
Publication Arsim Kajtazi
Zëri Diaspora 29 mej
Critic from Arsim Kajtazi
Publicatie,Arsim Kajtazi 26 mei 2006, Gazeta Lajmi
Bota sot Diaspora 31 mej Publicatie van Rexhep Rifati
2006 December newspaper Infopres
Publicatie van Burim Qela
Publicaties van Ali Sutaj Rilindja 1982
Critic from Skender Boshnjaku(Shenime per Bienalin VII te vizatimit) Rilindja
21.03.1987
Shefqet Avdush Emini Publications
Publication from Vesta Nura Rilindja 1990
Publication Zeri i rinis 1982
Simposium Tepecik Turkay 2010

Más contenido relacionado

Más de Shefqet Avdush Emini(20)

Tr art- Tr art-
Tr art-
Shefqet Avdush Emini42 vistas
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin AlijajShefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini33 vistas
Shefqet Avdush Emini, from GustaveShefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini27 vistas
Shefqet Avdush Emini BiographyShefqet Avdush Emini Biography
Shefqet Avdush Emini Biography
Shefqet Avdush Emini73 vistas
Samuel news - Shefqet Avdush EminiSamuel news - Shefqet Avdush Emini
Samuel news - Shefqet Avdush Emini
Shefqet Avdush Emini86 vistas
Jjury lied internationale expositie in omanJjury lied internationale expositie in oman
Jjury lied internationale expositie in oman
Shefqet Avdush Emini32 vistas
Genius shefqet avdush emini 1-pageGenius shefqet avdush emini 1-page
Genius shefqet avdush emini 1-page
Shefqet Avdush Emini28 vistas
Gazeta2008danimarkGazeta2008danimark
Gazeta2008danimark
Shefqet Avdush Emini46 vistas

Shefqet Avdush Emini Publications