Maahanmuutto ja vähemmistöt

3 de Sep de 2017
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
Maahanmuutto ja vähemmistöt
1 de 15

Más contenido relacionado

La actualidad más candente

JatkosotaJatkosota
JatkosotaMikko Siitonen
61 63. neuvostoliiton loppu61 63. neuvostoliiton loppu
61 63. neuvostoliiton loppuslidesharexi
TalvisotaTalvisota
TalvisotaMikko Siitonen
53. kylmän sodan kriisejä 53. kylmän sodan kriisejä
53. kylmän sodan kriisejä Mikko Siitonen
Parisuhde ja perhe pptParisuhde ja perhe ppt
Parisuhde ja perhe pptMikko Siitonen
Toinen maailmansota alkaaToinen maailmansota alkaa
Toinen maailmansota alkaaMikko Siitonen

Más de slidesharexi

1600 ja 1700-luvut1600 ja 1700-luvut
1600 ja 1700-luvutslidesharexi
5. perhe ja lapset5. perhe ja lapset
5. perhe ja lapsetslidesharexi
Tiede ja maailmankuvaTiede ja maailmankuva
Tiede ja maailmankuvaslidesharexi
Ii ia tulevaisuusIi ia tulevaisuus
Ii ia tulevaisuusslidesharexi
10 vuokra asuminen10 vuokra asuminen
10 vuokra asuminenslidesharexi
ArgumentaatioArgumentaatio
Argumentaatioslidesharexi

Maahanmuutto ja vähemmistöt

Notas del editor

 1. 1) MP (maahanmuuttaja) 2) MK (vähemmistöt) 3) Teht. 4 läksyksi tai pohdinta 4) Nettitehtävä???
 2. Ketkä voidaan laskea kuuluvaksi? Kieli? Etnisyys? Uskonto?
 3. 20 maata on sitoutunut ottamaan pakolaisia. Maahanmuuttovirasto. 15000-30000 henkeä vuosittain (n.15000 muuttaa pois). 1/3. Suomi sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin. Vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakijoille järjestetään välttämätön toimeentulo ja huolenpito. Heille järjestetään suomen tai ruotsin kielen opetusta ja muuta toimintaa.  1) Suomeen 2) Poliisille 3) Vastaanottokeskus 4) Selvitys ja haastattelu 4) Duplin periaate Maanosittain tarkasteltuna kaikista ulkomaalaistaustaisista 59 prosenttia oli taustaltaan eurooppalaisia. Aasialaistaustaisia oli 24 prosenttia ja afrikkalaistaustaisia 12 prosenttia, Tilastokeskus kertoo. Ulkomaalaistaustaisista selvästi suurin ryhmä olivat Tilastokeskuksen mukaan henkilöt, joiden taustamaa oli Venäjä tai entinen Neuvostoliitto. Heitä oli vuoden 2013 lopussa noin 74 200, mikä on neljäsosa kaikista ulkomaalaistaustaisista. Seuraavaksi suurimmat ryhmät olivat virolaistaustaiset, 40 990 henkilöä, somalialaistaustaiset, 15 723 henkilöä ja irakilaistaustaiset, 11 942 henkilöä.
 4. Neuvostoliiton romahdus -> Somaliasta. Turvapaikka + oleskelulupa. ¼ mamuista on Afrikasta & Lähi-Idästä Maahanmuuttajien pieni vähemmistö on pakolaisia. Suomesta on hitaasti tulossa entistä monikulttuurisempi yhteiskunta. Ulkomaalaisten määrä on kasvusta huolimatta kansainvälisesti vertailtuna edelleen hyvin pieni. Vuoden 2001 lopussa Suomessa asui vajaa 100 000 ulkomaan kansalaista. Ulkomailla syntyneitä oli noin 145 000 ja vieraskielisiä noin 110 000. Ulkomaalaisten osuus koko väestöstä, 1,9 prosenttia, on EU-maiden alhaisin. Esimerkiksi Ruotsissa on Eurostatin tietojen mukaan ulkomaalaisia lähes 6 prosenttia väestöstä ja Saksassa 9 prosenttia
 5. Kahtiajako. On tiukennettu (maat kilpailee siitä). Politiikka (oikeiston nousu). Duplin sääntö
 6. Sopeutuminen kestää: talvi yllättää autoilijat.
 7. Vieraanpelko (esim. lenkkeily). Rasismi opittua (en aio opettaa lapselleni). Kulttuuri Antiikin Kreikka ja barbaarit. Etelä-Afrikka. Hitler. Intiaanit. Ihon värin vaihtelu liittyy auringon säteilyyn. On alueellisia eroja, mutta liittyy ravintoon ja koulutukseen. 1800-luvulla syntyi rodun tieteellinen tarkastelu. Keskiajalla juutalaisia. Nykytiede on kumonnut rotuteoriat Ihmisrodun alkukoti Itä-Afrikassa hyvin pienestä yhteisöstä Tumma ihonväri ensisijainen -> eri variaatiot liittyvät auringon säteilyn suodattamiseen Elinympäristö vaikuttaa ihmisen ominaisuuksiin Fyysiset ominaisuudet -> Jamacalaiset juoksijat ÄO testi mittaa abstraktia älykkyyttä -> eli länsimaista elämäntapaa Älykkyys nousee koko ajan, Etelä-Afrikassa tummilla nopeammin
 8. Pakkoruotsin tilalle pakkovenäjä? Pakkoruotsi ei lue perustuslaissa vaan peruskoulu-uudistuksessa. Kaksikielisyys lukee kyllä perustuslaissa.
 9. ”Kantasuomalaiset” ja saamelaiset Suomen alueelle samaan aikaan. Muuttoliike työntänyt saamelaiset pohjoiseen. Imatra sana tarkoittaa saameksi Vuoksea / Koskea. Kurdeilla ei omaa valtiota (30 miljoonaa).
 10. Kurdeja 20 miljoonaa ei omaa maata.
 11. 1986 Aids-tukikeskus perustetaan. 1999 Kehotuskielto kumotaan. 1999 Hetero- ja homoseksuaalisen seksin suojaikärajat yhtenäistetään 2000 Uusi perustuslaki astuu voimaan. Lain 6 § sisältää yhdenvertaisuuden lain edessä sekä yleisen syrjintäkiellon. 2000 Tarja Halonen valitaan Suomen presidentiksi. Hän on maailman ensimmäinen presidentti, jonka ansioluetteloon kuuluu myös LHBT-järjestön puheenjohtajana toimiminen (Setan puheenjohtaja 1980-1981). 2001 Uudessa työsopimuslaissa kielletään eksplisiittisesti sukupuoliseen suuntautumiseen liittyvä syrjintä . 2007 Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli päättää yksimielisesti olla rankaisematta Liisa Huovista. Hänestä on tehty kanteluita hänen siunattuaan naisparin heidän rekisteröidessään parisuhteensa. Seuraavana vuonna Espoon hiippakunnan tuomiokapituli hylkää rovasti Liisa Tuovisesta samasta aiheesta tehdyt kantelut. 2007 Sosiaalinen vanhempi saa oikeuden vanhempainrahakauden käyttöön, jos hän on rekisteröidyssä parisuhteessa ja asuu yhdessä toisen vanhemman ja lapsen kanssa. 2008 Hallitus antaa esityksen lain rekisteröidystä parisuhteesta muuttamiseksi siten, että perheen sisäinen adoption mahdollistuisi samaa sukupuolta oleville pareille. Eduskunta käsittelee asiaa vuonna 2009.
 12. Nettisivujen esittely