Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Solidariteit in superdiversiteit

686 visualizaciones

Publicado el

Presentatie Stijn Oosterlynck - Socius Trefdag 'Solidariteit?!' (20 november 2014)

Vlaanderen wordt snel diverser. We krijgen allemaal te maken met meertaligheid en culturele verschillen: als buur, werkgever, werknemer, leerling, leraar, vrijwilliger, sportbeoefenaar, trainer, jeugdwerker, sociaal-cultureel werker en noem maar op. Die toenemende diversiteit zet druk op de solidariteit in onze samenleving. In die omstandigheden zoekt het onderzoeksconsortium ‘DieGem’ naar nieuwe vormen van solidariteit in diversiteit. Heel gericht op plaatsen waar mensen van diverse afkomst elkaar tegenkomen zoals de werkvloer, de woonomgeving, de school, het cursuslokaal, het jeugdhuis en het sportveld.

Prof. dr. Stijn Oosterlynck doceert o.a. stadssociologie aan de Universiteit Antwerpen. Hij is woordvoerder van de onderzoeksgroep OASeS, wat staat voor Centrum Ongelijkheid, Armoede, Sociale Uitsluiting en Stad, en voorzitter van het Antwerpse Urban Studies Institute.

Publicado en: Educación
  • Inicia sesión para ver los comentarios

×