Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad

Морска Костенурка.pptx

  1. Морска Костенурка
  2. морските костенурки се характеризират с общите си черти, като наличието на плоска опростена широка и заоблена черупка и почти подобни на гребло плавници за предните крайници. Те са единствените морски костенурки, които имат по- силни предни крайници от задните крайници.
  3. Храненето на костенурка с неправилен вид храна може да доведе до проблем с обмяната на веществата, проблем с храносмилането и вътрешните органи. Спрямо това, с което се хранят костенурките, се поделят на три групи. Всяка една от групите съответства на съотношението животинска и растителна храна, която трябва те да получават.
  4. Всички костенурки дишат през белите дробове, независимо дали са морски, сухоземни или сладководни костенурки. Избягвайте да обръщате костенурките, като поставите черупката им на земята, тъй като белите им дробове са слети с черупката, дишането им се променя
  5. Как се определя пола при костенурките? Дали бебета костенурки ще се излюпят мъжки или женски, зависи от това каква е температурата на гнездото им. Ако температурите са по- високи от 28–29ºC, костенурката ще бъде женска. Ако е по студено, мъжка.
  6. Бебета костенурки се сблъскват с препятствие от хищници Животът на бебетата на морската костенурка не е лесен. Те се излюпват на брега от своите гнезда, след което се забързват към водата. На брега на океана, между тях и водата, гъмжи от раци, птици, гущери и други гладни създания. Но това е само началото. Малките костенурки знаят, че са в опасност, затова веднъж достигнали водата, те плуват колкото се може по- бързо и по- далеч от брега дни наред. Никак не е зле, като за първо гмуркане.
  7. Морските костенурки говорят помежду си преди да се излюпят Хората си мислят, че костенурките не произвеждат звуци. Но това не е вярно – морските костенурки говорят помежду си още преди да се излюпят. Още когато се намират в своите собствени яйца, костенурките си говорят чрез звуци. Учените твърдят, че така те координират времето на излюпването си.
  8. Автори: Лазар М. Чолаков Едуард В. Терзийски Димитър К. Никлин
Publicidad