Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Ganoderma lucidum (lingzhi ή reishi) βοτανοθεραπεία - ncbi βιβλιοθήκη

Όλες οι έρευνες γιά το μανιτάρι γανόδερμα

 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Ganoderma lucidum (lingzhi ή reishi) βοτανοθεραπεία - ncbi βιβλιοθήκη

 1. 1. NCBI Βιβλιοθήκη. Μια υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ιατρικής, Εθνικ ά Ινστιτούτα Υγείας. Benzie IFF, Βάχτελ-Galor S, συντάκτες. Βοτανοθεραπεία: Βιομοριακών και Κλινικές πτυχές. 2η έκδοση. Μπόκα Ρατόν (Φλόριντα): CRC Press / Taylor & Francis? 2011. Κεφάλαιο 9 Ganoderma lucidum (Lingzhi ή Reishi) Μια φαρμακευτικών μανιταριών Sissi Βάχτελ-Galor , John Yuen , John A. Buswell , και Iris FF Benzie . 9.1. ΕΙΣΑΓΩΓΉ Ganoderma lucidum, ένα ανατολίτικο μύκητα (Εικόνα 9.1 ), έχει μια μακρά ιστορία της χρήσης για την προαγωγή της υγείας και της μακροζωίας στην Κίνα, την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες. Είναι ένα μεγάλο, σκοτεινό μανιτάρι με ένα γυαλιστερό εξωτερικό και μια ξυλώδη υφή.Η λατινική λέξηlucidus σημαίνει «λαμπερός» ή «λαμπρή» και αναφέρεται στην λουστραρισμένο εμφάνιση της επιφάνειας του μανιταριού.Στην Κίνα, Γ lucidum ονομάζεται Lingzhi, ενώ στην Ιαπωνία το όνομα για την οικογένεια Ganodermataceae είναι Reishi ή mannentake. ΕΙΚΟΝΑ 9.1 (Βλέπε ένθετο χρώμα.)Το μανιτάρι Lingzhi ( Ganoderma lucidum). (Ευγενική προσφορά της Βόρειας Αμερικής Reishi / Nammex.) Στην κινεζική, το όνομα Lingzhi αντιπροσωπεύει ένα συνδυασμό πνευματική δύναμη και την ουσία της αθανασίας, και θεωρείται ως το «βότανο της πνευματικής ισχύος», που συμβολίζει την επιτυχία, την ευημερία, θεία δύναμη, και τη μακροζωία.Μεταξύ καλλιεργημένα μανιτάρια,Γ lucidum είναι μοναδικό στο ότι οι φαρμακευτικές του και όχι θρεπτική αξία είναι υψίστης σημασίας.Μία ποικιλία εμπορικών G. lucidum προϊόντα είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές, όπως σκόνες, συμπληρώματα διατροφής, και τσάι. Αυτές παράγονται από διαφορετικά μέρη του μανιταριού, συμπεριλαμβανομένων μυκήλια, σπόρια, και το σώμα φρούτα.Οι συγκεκριμένες εφαρμογές και να αποδοθούν οφέλη για την υγεία των Lingzhi περιλαμβάνουν τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, η διαμόρφωση του ανοσοποιητικού συστήματος, hepatoprotection, βακτηριόστασης, και πολλά άλλα.Οι διάφορες πεποιθήσεις σχετικά με τα οφέλη για την υγεία τουG. lucidum ( Σχήμα 9.2 ) βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ανεπίσημα στοιχεία, παραδοσιακή χρήση, και την πολιτιστική ήθη.Ωστόσο, πρόσφατες εκθέσεις παρέχουν επιστημονική υποστήριξη σε μερικά από τα αρχαία αξιώσεις από τα οφέλη για την υγεία του Lingzhi.
 2. 2. ΕΙΚΟΝΑ 9.2 Πασιφανείς οφέλη για την υγεία των Lingzhi (Ganoderma lucidum ). 9.2. ΙΣΤΟΡΙΑ: Lingzhi ΩΣ φαρμακευτικών μανιταριών Lingzhi έχει αναγνωριστεί ως φαρμακευτικό μανιτάρι για πάνω από 2000 χρόνια, και έχουν ισχυρές επιπτώσεις της έχουν τεκμηριωθεί σε αρχαία χειρόγραφα ( Wasser 2005 ). Ο πολλαπλασιασμός των G. lucidum εικόνες στην τέχνη ξεκίνησε το 1400 μ.Χ., και τα οποία σχετίζονται με τον Ταοϊσμό ( McMeekin 2005). Ωστόσο, G. lucidum εικόνες επεκταθεί πέρα από τη θρησκεία και εμφανίστηκε σε πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, έπιπλα και αξεσουάρ ακόμα και των γυναικών ( Wasser 2005 ). Το πρώτο βιβλίο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην περιγραφή των βοτάνων και ιατρική αξία τους ήτανShen Nong Ben Cao Jing, γραμμένο στην Ανατολική δυναστεία Han τηςΚίνας (25-220 μ.Χ.).Αυτό το βιβλίο είναι επίσης γνωστή ως "Classic της Materia Medica" ή "Shen-Nong Φυτικά Classics." Περιγράφει βοτανικής, ζωολογίας, και ανόργανες ουσίες, και γράφτηκε στο δεύτερο αιώνα κάτω από το ψευδώνυμο του Σεν-Nong ( «το ιερό αγρότης "?Zhu, 1998 ). Το βιβλίο, το οποίο έχει ενημερώνεται συνεχώς και να επεκταθεί, περιγράφει τις ευεργετικές επιδράσεις των διαφόρων μανιτάρια με μια αναφορά στο φαρμακευτικό μανιτάριΓ lucidum ( Zhu, 1998 ? Upton 2000? . Sanodiya et al 2009). Στο Συμπλήρωμα Classic της Materia Medica(502-536 μ.Χ.) και τον Ben Cao Gang Mu από Li Shin-Zhen, η οποία θεωρείται ότι είναι η πρώτη φαρμακοποιία της Κίνας (1590 μ.Χ.? Δυναστείας Μινγκ), το μανιτάρι αποδόθηκε με θεραπευτικές ιδιότητες, όπως tonifying αποτελέσματα, ενισχύοντας ζωτική ενέργεια, την ενίσχυση της καρδιακής λειτουργίας, την αύξηση της μνήμης, και αντιγήρανση επιδράσεις.Σύμφωνα με το κράτος φαρμακοποιία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας(2000) , Γ lucidum ενεργεί για να αναπληρωθούν Qi, διευκολύνει το μυαλό και την ανακούφιση του βήχα και του άσθματος, και συνιστάται για ζάλη, αϋπνία, αίσθημα παλμών και δύσπνοια. Άγρια Lingzhi είναι σπάνια, και στα χρόνια πριν από την καλλιεργηθεί, μόνο οι ευγενείς μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά. Πίστευαν ότι ο ιερός μύκητας αναπτύχθηκε στο σπίτι των αθανάτων στα «τρία κλίτη του μακάριων" στα ανοικτά των ακτών της Κίνας (McMeekin 2005). Ωστόσο, η φήμη του ως πανάκεια μπορεί να έχουν κερδίσει περισσότερα δυνάμει του ακανόνιστη κατανομή, σπανιότητα, και η χρήση του από τους πλούσιους και προνομιούχους μέλη της κινεζικής κοινωνίας από ό,
 3. 3. τι με τις πραγματικές επιπτώσεις της.Παρ 'όλα αυτά, οιGanodermaείδη εξακολουθούν να είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακή ιατρική στην Ασία και η χρήση τους αυξάνεται σε όλο τον κόσμο ( Βάχτελ-Galor, Buswell et al 2004. ? Lindequist, Niedermeyer, και Jülich 2005). 9.3. ΤΑΞΙΝΟΜΙΚΗ Η οικογένεια Ganodermataceae περιγράφει polypore basidiomycetous μύκητες έχουν ένα διπλό τοίχωμα basidiospore (Donk 1964 ). Συνολικά, 219 είδη μέσα στην οικογένεια έχουν ανατεθεί στο γένοςGanoderma, εκ των οποίων G. lucidum (W. Curt .: Fr.) P. Karsten είναι το είδος τύπου ( Moncalvo 2000). Βασιδιόκαρπα αυτού του γένους έχουν μια laccate (γυαλιστερό) επιφάνεια η οποία συνδέεται με την παρουσία του thickwalled pilocystidia ενσωματωμένα σε μια εξωκυτταρική μήτρα μελανίνης (Moncalvo 2000). GanodermaΤα είδη που βρέθηκαν σε όλο τον κόσμο, και διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως το σχήμα και το χρώμα ( κόκκινο, μαύρο, μπλε / πράσινο, λευκό, κίτρινο και μωβ) του σώματος φρούτα, εξειδίκευση ξενιστή, και της γεωγραφικής προέλευσης, χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση μεμονωμένων μελών του είδους (Zhao και Zhang 1994? Woo et al 1999.? Upton 2000). Δυστυχώς, τα μορφολογικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε μεταβολή που προκύπτει από, για παράδειγμα, διαφορές στην καλλιέργεια σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες υπό διάφορες κλιματικές συνθήκες και τη φυσική γενετική ανάπτυξης (π.χ., μετάλλαξη, ανασυνδυασμός) των επιμέρους ειδών. Κατά συνέπεια, η χρήση των μακροσκοπικών χαρακτηριστικών έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο αριθμό συνώνυμα και μια συγκεχυμένη, επικαλύψεις, και ασαφής ταξινόμηση για αυτό το μανιτάρι.Μερικοί επιστήμονες θεωρούν επίσης μακρομορφολογικές χαρακτηριστικά για να είναι περιορισμένης αξίας για την αναγνώριση τουGanodermaειδών λόγω της υψηλής φαινοτυπική πλαστικότητα του (Ryvarden 1994? Zhao και Zhang 1994 ). Πιο αξιόπιστη μορφολογικά χαρακτηριστικά για Ganodermaείναι είδη πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν το σχήμα των σπορίων και το μέγεθος, το χρώμα πλαίσιο και συνέπεια, και το ενώ υπήρξε από την κρούστα pilear. Παραγωγή χλαμυδοσπορίων και το σχήμα, ενζυματικές μελέτες και, σε μικρότερο βαθμό, το εύρος και βέλτιστα θερμοκρασιών ανάπτυξης έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τη διαφοροποίηση μορφολογικά παρόμοια είδη (Gottlieb, Saidman, και Wright 1998? Moncalvo 2.000? . Saltarelli κ.ά. 2009). Βιοχημικές, γενετικές και μοριακές προσεγγίσεις έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί σεGanodermaείδος ταξινομίας.Μοριακή με βάση τις μεθόδους που υιοθετήθηκαν για την ταυτοποίηση Ganodermaείδη περιλαμβάνουν ανασυνδυασμένο (rDNA) αλληλουχίας ( Moncalvo et al 1995.? Gottlieb, Ferref, και Wright 2000 ), τυχαία ενισχυμένου πολυμορφικού DNA-PCR (RAPD? PCR σημαίνει αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης), την εσωτερική μεταγραφή αποστάτη ακολουθίες (ITS) (Hseu et al 1996., ακολουθία που σχετίζονται με ενισχυμένο πολυμορφισμού (SRAP?). Sun et al 2006), εντεροβακτηριδιακής επαναλαμβανόμενες διαγονιδιακές συναίνεση
 4. 4. εντεροβακτηριδιακής επαναλαμβανόμενες διαγονιδιακές συναίνεση (ERIC) στοιχείων, και ενισχύεται μήκους θραύσματος πολυμορφισμού (AFLP? Zheng et al το 2009.). Άλλες προσεγγίσεις στο πρόβλημα τηςG. lucidum ταξινόμηση περιλαμβάνουν (NIR) μέθοδοι μη καταστροφική nearinfrared συνδυασμό με Χημειομετρία (Chen et al. 2008), πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR) -με βάση μεταβολισμική (Wen et al. 2010 ), και υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης (HPLC) για την παραγωγή χημικών δακτυλικών αποτυπωμάτων ( Su et al 2001.? Chen et al 2008. ? Shi, Zhang et al 2008.? . Chen et al 2010). 9.4. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, παγκόσμια χρήση, και η κατασκευή προϊόντων Λόγω ακανόνιστη κατανομή της στο φυσικό περιβάλλον και στην αυξανόμενη ζήτηση γιαG. lucidum ως φαρμακευτικό φυτό, έγιναν προσπάθειες για να καλλιεργήσουν το μανιτάρι (Chang και Buswell 2008 ). Διαφορετικά μέλη τουGanodermaγένους χρειάζονται διαφορετικές συνθήκες για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια ( Mayzumi, Okamoto, και Mizuno 1997). Επιπλέον, οι διαφορετικοί τύποι ευνοούνται σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Για παράδειγμα, στη Νότια Κίνα, μαύροΓ lucidum είναι δημοφιλές, ενώ το κόκκινο G. lucidum προτιμάται στην Ιαπωνία. G. lucidum ευδοκιμεί κάτω από θερμές και υγρές συνθήκες, και πολλές άγριες ποικιλίες βρίσκονται στις υποτροπικές περιοχές της Ανατολής. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, η καλλιέργεια της Γ lucidum έχει γίνει μια σημαντική πηγή του μανιταριού.Τεχνητή καλλιέργεια του Γ lucidum έχει επιτευχθεί χρησιμοποιώντας υποστρώματα, όπως κόκκους, πριονίδι, κορμοί ξύλου ( Chang και Buswell 1999? Wasser 2005 ? . Boh et al 2007), και τα υπολείμματα φελλού (Riu, Roig, και ο Σάντσο 1997). Δεδομένου ότι απαιτούνται αρκετοί μήνες για να τον πολιτισμό του σώματος καρποφορία τηςΓ lucidum , μυκήλια με βάση και τον πολιτισμό προϊόντα ζωμό που βασίζονται έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία λόγω των απαιτήσεων για την αύξηση της παραγωγής τον έλεγχο της ποιότητας και όλο το χρόνο ( Sanodiya et al. 2009). Οι διαδικασίες και οι διαφορετικές παραμέτρους ανάπτυξης (π.χ., θερμοκρασία, ρΗ) που συμμετέχουν στην βυθισμένη μυκηλιακή καλλιέργεια μπορεί εύκολα να τυποποιηθεί υπό ελεγχόμενες συνθήκες, και ο καθαρισμός και άλλες κατάντη επεξεργασία των δραστικών συστατικών όπως πολυσακχαρίτες απελευθερώνονται εντός του μέσου καλλιέργειας περιλαμβάνουν συνήθως σχετικά απλές διαδικασίες. Διαφορετικές συνθήκες καλλιέργειας και μεσαίου συνθέσεις έχουν επίσης αναφερθεί να επηρεάζουν σημαντικά μυκηλιακής ανάπτυξης και της παραγωγής βιοπολυμερών (π.χ. πολυσακχαρίτες) που εξωθούνται από το κύτταρο (εξωπολυσακχαριτών [EPSs]? Mayzumi, Okamoto, και Mizuno 1997? Chang και Buswell 1999? Habijanic και Berovic 2000? Fang και Zhong 2002 ? Boh et al 2007.? . Sanodiya et al 2009). Για παράδειγμα, Yang και Liau (1998)ανέφεραν ότι η παραγωγή πολυσακχαρίτη από ζυμωτήριο
 5. 5. που καλλιεργούνται μυκήλια τουΓ lucidum ήταν βέλτιστη στους 30 ° C- 35 ° C και ρΗ 4-4,5, και την προσθήκη των συμπληρωμάτων όπως λιπαρά οξέα βρέθηκε να επιταχύνουν μυκηλιακής ανάπτυξης και της παραγωγής βιοδραστικών συστατικών. Σε μια βυθισμένη καλλιέργεια της Γ lucidum , το βέλτιστο ρΗ για την ανάπτυξη των κυττάρων έχει δειχθεί ότι είναι χαμηλότερη από εκείνη για το σχηματισμό EPS.Μια στρατηγική έλεγχο του pH σε δύο στάδια, που αναπτύχθηκε για να μεγιστοποιήσουν μυκηλιακά βιομάζα και την παραγωγή EPS, αποκάλυψε ότι ο πολιτισμός ρΗ είχε σημαντική επίδραση στην απόδοση EPS, χημική σύνθεση και το μοριακό βάρος, και μυκηλίου μορφολογία ( Kim, το πάρκο, και Yun 2006). Η παραγωγική μυκηλιακό μορφολογική μορφή για την παραγωγή EPS ήταν διασκορπισμένη σφαιρίδιο (ελεγχόμενο ρΗ μετατόπιση από 3,0 6.0) από όχι ένα συμπαγές σφαιρίδιο με ένα πυκνό πυρήνα (ρΗ διατηρείται στο 4,5) ή ένα σφαιρίδιο που μοιάζουν με φτερά (ελεγχόμενο ρΗ μετατόπιση από 6,0 να 3.0).Τρεις διαφορετικές πολυσακχαρίτες ελήφθησαν σε κάθε κατάσταση του pH, και μοριακά τους βάρη και χημικές συνθέσεις ήταν σημαντικά διαφορετικές ( Kim, το πάρκο, και Yun 2006). Πιο πρόσφατα, μια νέα τριών σταδίων στρατηγική ακτινοβολία φωτός έχει αναπτυχθεί σε βυθισμένη καλλιέργειες G. lucidum για την αποτελεσματική παραγωγή πολυσακχαριτών και ένα από τα συστατικά τριτερπενίου, γανοδερικά οξύ ( Zhang και Tang 2008 ). Πριν από μια δεκαετία, πάνω από 90 μάρκες της Γ lucidum προϊόντα καταχωρούνται και διατίθενται στο εμπόριο διεθνώς (Lin 2000 ). Η παγκόσμια κατανάλωση εκτιμάται σήμερα σε αρκετές χιλιάδες τόνους, και η αγορά αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δημοσιεύονται πρόσφατα στοιχεία σχετικά με την συνολική αξία της παγκόσμιας αγοράς των προϊόντων ganoderma, το 1995, η συνολική εκτιμώμενη ετήσια αξία της αγοράς δίνεται από διάφορες εμπορικές πηγές ήταν US $ 1.628.000.000 (Chang και Buswell 1999). ΠολυάριθμεςΓ lucidum προϊόντα, που παρασκευάζονται από διαφορετικά μέρη του μανιταριού, είναι διαθέσιμα σήμερα στην αγορά ( Chang και Buswell 2008). Σε όρους παραγωγής, ο απλούστερος τύπος αποτελείται από ανέπαφα σώματα καρποφορίας έδαφος σε σκόνη και στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία σε μορφή κάψουλας ή ταμπλέτας.Άλλες "nonextracted" προϊόντα που παρασκευάζονται από τις ακόλουθες τρεις πηγές: (1) ξηραίνονται και κονιοποιημένο μυκήλια συλλέχθηκαν από βυθισμένα υγρές καλλιέργειες αναπτύχθηκαν σε δεξαμενές ζύμωσης?(2) αποξηραμένα και συνδυασμούς υποστρώματος, μυκήλια, και μανιτάρι primordia, μετά τον εμβολιασμό και επώαση ενός ημιστερεού μέσου με μυκητιασική μυκήλιο?και (3) άθικτα τα σπόρια των μυκήτων ή σπορίων που έχουν σπάσει με μηχανικά μέσα ή είχαν οι τοίχοι σπορίων αφαιρεθεί.Παρά το γεγονός ότι οι προετοιμασίες σπορίων έχουν ερευνηθεί και να προωθηθεί δυναμικά τα τελευταία χρόνια, έχει προστεθεί φαρμακευτικά αποτελέσματα οφείλεται στην αφαίρεση ή τη θραύση των τοίχων σπορίων, η οποία αντιπροσωπεύει ένα πρόσθετο και συχνά δαπανηρή βήμα στη διαδικασία παραγωγής,
 6. 6. ένα πρόσθετο και συχνά δαπανηρή βήμα στη διαδικασία παραγωγής, είναι ακόμα αμφιλεγόμενη.Άλλα προϊόντα που παρασκευάζονται με υλικά (π.χ., πολυσακχαρίτες, τριτερπένια) εκχυλίζεται, συνήθως με ζεστό νερό ή αιθανόλη, από καρποφόρα όργανα ή τα μυκήλια συλλέχθηκαν από βυθισμένα υγρές καλλιέργειες και στη συνέχεια εξατμίστηκε μέχρι ξηρού και πινακοποιούνται / ενθυλακωμένα είτε ξεχωριστά ή ενσωματωμένα μαζί σε καθορισμένο αναλογίες. Η υιοθέτηση της υπερκρίσιμο CO υγρού τεχνολογίες εξόρυξης έχει διευρυνθεί το φάσμα των εξάγεται ουσιών λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που απαιτείται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Αρκετά άλλα προϊόντα έχουν παρασκευαστεί όπως δυαδικό, τριαδικό ή πιο σύνθετα μείγματα σε σκόνη ganoderma και άλλα μανιτάρια (π.χ., edodes Lentinula, Agaricus brasiliensis, Grifola frondosa, Pleurotusspp., Και Flammulina velutipes), ακόμη και με άλλα φαρμακευτικά βότανα (π.χ., σπιρουλίνα σκόνη ή κόκκοι γύρης λουλουδιών). 9.5. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ βιοενεργών συστατικών Τα περισσότερα μανιτάρια πουαποτελείται από περίπου 90% νερό κατά βάρος. Το υπόλοιπο 10% αποτελείταιαπό 10-40% πρωτεΐνη, 2-8% λίπος, 3-28% υδατάνθρακες, 3-32% φυτικές ίνες, 8-10% τέφρας, και ορισμένες βιταμίνες και ανόργανα άλατα, με κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο , σελήνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου ορυκτό (Borchers et al. 1999). Σε μια μελέτη των μη πτητικών συστατικών του G. lucidum , διαπιστώθηκε ότι το μανιτάρι περιέχει 1,8% τέφρα, 26-28% υδατάνθρακες, 3-5% ακατέργαστες λιπαρές ουσίες, 59% ακατέργαστες ίνες και 7-8% ακατέργαστη πρωτεΐνη (Mau, Lin, και Chen 2001). Εκτός από αυτά, τα μανιτάρια περιέχουν μια ευρεία ποικιλία βιοδραστικών μορίων, όπως τερπενοειδή, στεροειδή, φαινόλες, τα νουκλεοτίδια και τα παράγωγά τους, γλυκοπρωτεΐνες και πολυσακχαρίτες.Πρωτεΐνες μανιτάρια περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λυσίνη και λευκίνη.Η χαμηλή συνολική περιεκτικότητα σε λίπος και υψηλό ποσοστό πολυακόρεστων λιπαρών οξέων σε σχέση με τα συνολικά λιπαρά οξέα του μανιτάρια θεωρούνται σημαντικές συνεισφέροντες στον αξία υγεία των μανιταριών ( Chang και Buswell 1.996? Borchers κ.ά. 1999.? Sanodiya κ.ά. 2.009. ). Πολυσακχαρίτες, πεπτιδογλυκάνες και τριτερπένια είναι τρεις μεγάλες φυσιολογικά ενεργών συστατικών στο G. lucidum ( . Boh et al 2007? Zhou et al 2007.). Ωστόσο, η ποσότητα και το ποσοστό του κάθε συστατικού μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές ως προς τα φυσικά και εμπορικά προϊόντα, όπως επεξηγείται από τα στοιχεία που δείχνονται στον Πίνακα 9.1 . Όταν 11 τυχαία επιλεγμένα δείγματα των εμπορικών προϊόντων Lingzhi αγοραστούν σε καταστήματα Χονγκ Κονγκ αξιολογήθηκαν για τις δύο μεγάλες δραστικά συστατικά, τριτερπένια 2
 7. 7. και πολυσακχαρίτες, διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα τριτερπενίου κυμαινόταν από μη ανιχνεύσιμα στο 7,8% και η περιεκτικότητα του πολυσακχαρίτη ποικίλη από 1.1-5.8% (Chang και Buswell 2008). Τέτοιες παραλλαγές μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των διαφορών στα είδη ή στελέχη μανιταριών που χρησιμοποιούνται και οι διαφορές στις μεθόδους παραγωγής. ΠΙΝΑΚΑΣ 9.1 Σύγκριση των τριτερπενίου και πολυσακχαρίτη Περιεχόμενο της 11ης Εμπορική Lingzhi (Γ lucidum ) Προϊόντα που διατίθενται σήμερα στην αγορά. 9.5.1. P και P Οι μύκητες είναι αξιοσημείωτο για την ποικιλία των υψηλού μοριακού βάρους δομές πολυσακχαρίτη που παράγουν, και τα βιοδραστικά πολυγλυκάνες βρεθούν σε όλατα μέρη του μανιταριού.Πολυσακχαρίτες αντιπροσωπεύουν δομικά διαφορετικών βιολογικών μακρομορίων με ευρεία φυσικοχημικές ιδιότητες (Zhou et al. 2007). Διάφορες πολυσακχαρίτες έχουν εξαχθεί από το σώμα φρούτα, σπόρους και μυκήλια των Lingzhi?παράγονται από μυκητιακές μυκήλια καλλιεργηθούν σε ζυμωτές και μπορεί να διαφέρουν σε ζάχαρη και πεπτίδιο συνθέσεις τους και το μοριακό βάρος (π.χ., ganoderans Α, Β, και C). Γ lucidum πολυσακχαρίτες (GL-PSS) ανέφεραν ότι εμφανίζουν ένα ευρύ φάσμα βιοδραστικότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντι- φλεγμονώδη, υπογλυκαιμική, κατά του έλκους, αντιογκογένεσης, και ανοσοδιεγερτικό επιδράσεις (Miyazaki και Νισιτζίμα 1981? . Hikino et al 1985 ? Tomoda et al 1986.? Bao et al 2001.? Βάχτελ-Galor, Buswell et al 2004. ). Οι πολυσακχαρίτες λαμβάνονται κανονικά από το μανιτάρι με εκχύλιση με θερμό νερό που ακολουθείται από καταβύθιση με αιθανόλη ή μεθανόλη, αλλά μπορούν επίσης να εκχυλίζεται με νερό και αλκάλια. Δομικές αναλύσεις της GL-PSS δείχνουν ότι η γλυκόζη είναι η κύρια συνιστώσα της ζάχαρης (Bao et al 2001.? Wang et al 2002.). Ωστόσο, GL-PSS είναι ετεροπολυμερή και μπορεί επίσης να περιέχει ξυλόζη, μαννόζη, γαλακτόζη, φουκόζη και σε διαφορετικές διαμορφώσεις, συμπεριλαμβανομένων 1-3, 1-4, και 1-6-συνδεδεμένη β και α-D (ή L) - substitutions (Lee, Lee, και ο Lee 1999? . Bao et al 2002). Οι διακλαδώσεις διάπλαση και τα χαρακτηριστικά διαλυτότητας είπε να επηρεάσουν τις αντιογκογένεσης ιδιότητες αυτών των πολυσακχαριτών ( Bao et al 2001.? Zhang, Zhang και Chen 2001). Το μανιτάρι αποτελείται επίσης από μία μήτρα του πολυσακχαρίτη χιτίνη, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό δύσπεπτα από το ανθρώπινο σώμα και είναι εν μέρει υπεύθυνη για τη φυσική σκληρότητα του μανιταριού (Upton 2000 ). Πολλές προετοιμασίες εξευγενισμένα πολυσακχαρίτης που εξάγεται από Γ lucidum τώρα στο εμπόριο ως over-the-counter θεραπεία για
 8. 8. χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και της ηπατικής νόσου (Gao et al. 2005). Διάφορα βιοδραστικών πεπτιδογλυκάνες έχουν επίσης απομονωθεί από G. lucidum , συμπεριλαμβανομένων των Γ lucidum πρωτεογλυκανών (GLPG? με αντιική δράση?Li, Liu και Zhao 2005), Γ lucidum ανοσορρυθμιστικά ουσία (GLIS? Ji et al 2007.), PGY (ένα υδατοδιαλυτό γλυκοπεπτιδίου κλασματικό διαχωρισμό και καθαρίζεται από τα υδατικά εκχυλίσματα τουG. lucidum φορείς φρούτα?Wu και Wang 2009 ), το πεπτίδιο GL-PS (GL-PP?Ho et al 2007.) και F3 (ένα κλάσμα γλυκοπρωτεΐνης φουκόζη που περιέχει? Chien et al 2004.). 9.5.2. Τ Τα τερπένια είναι μια τάξη φυσικά απαντώμενων ενώσεων των οποίων οι σκελετοί άνθρακα που αποτελείται από μία ή περισσότερες ισοπρενίου C μονάδες. Παραδείγματα τερπένια είναι μενθόλη (μονοτερπενίου) και β-καροτένιο (tetraterpene). Πολλοί είναι αλκένια, αν και ορισμένα περιέχουν άλλες λειτουργικές ομάδες, και πολλοί είναι κυκλικές. Αυτές οι ενώσεις διανέμονται ευρέως σε όλο τον κόσμο των φυτών και βρίσκονται σε προκαρυώτες όσο και ευκαρυώτες. Τερπένια έχουν επίσης βρεθεί να έχουν αντι-φλεγμονώδη, αντιογκογένεσης, και υπολιπιδαιμική δράση.Τερπένια σεGinkgo biloba , το δεντρολίβανο ( Rosemarinus officinalis), και ginseng (Panax ginsengείναι) που αναφέρθηκαν να συνεισφέρουν με τις επιπτώσεις που προάγουν την υγεία αυτών των βοτάνων ( Mahato και Sen 1997? Mashour, Lin, και Frishman 1998? Χαραλαμπίδης, Trojanowska και Osbourn 2002). Τριτερπένια είναι μια υποκατηγορία των τερπενίων και έχουν ένα βασικό σκελετό του C . Σε γενικές γραμμές, τριτερπενοειδή έχουν μοριακά βάρη κυμαίνεται από 400 έως 600 kDa και τη χημική τους δομή είναι πολύπλοκη και εξαιρετικά οξειδωμένη (Mahato και Sen 1997? Zhou et al 2007.). Πολλά είδη φυτών συνθέτουν τριτερπένια ως μέρος της κανονικής τους πρόγραμμα ανάπτυξης και εξέλιξης.Μερικά φυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες τριτερπένια στο λατέξ και ρητίνες τους, και αυτά πιστεύεται ότι συνεισφέρει στην αντοχή σε ασθένειες.Αν και έχουν εκατοντάδες τριτερπενίων έχουν απομονωθεί από διάφορα φυτά και τερπένια, ως κατηγορία έχει αποδειχθεί ότι έχουν πολλά δυνητικά ευεργετικά αποτελέσματα, υπάρχει μόνο περιορισμένη εφαρμογή των τριτερπενίων ως επιτυχής θεραπευτικοί παράγοντες μέχρι σήμερα.Σε γενικές γραμμές, πολύ λίγα είναι γνωστά για τα ένζυμα και βιοχημικές οδούς που εμπλέκονται στη βιοσύνθεση τους. Στην Γ lucidum , η χημική δομή των τριτερπενίων βασίζεται σε lanostane, η οποία είναι ένας μεταβολίτης της λανοστερόλης, η βιοσύνθεση των οποίων βασίζεται σε κυκλοποίηση σκουαλενίου ( Χαραλαμπίδης, Trojanowska, και Osbourn 2002). Εκχύλιση τριτερπενίων γίνεται συνήθως με τη βοήθεια μεθανόλης, αιθανόλης, 5 30
 9. 9. ακετόνης, χλωροφορμίου, αιθέρα ή ένα μείγμα αυτών των διαλυτών. Τα εκχυλίσματα μπορούν να καθαριστούν περαιτέρω με διάφορες μεθόδους διαχωρισμού, συμπεριλαμβανομένων κανονικής και αντίστροφης φάσης HPLC ( Chen et al 1999.? Su et al 2001.). Τα πρώτα τριτερπένια έχουν απομονωθεί από Γ lucidum είναι η γανοδερικά οξέα Α και Β, οι οποίες εντοπίστηκαν από Kubota et al.(1982) . Από τότε, έχουν πάνω από 100 τριτερπένια με γνωστές χημικές συνθέσεις και μοριακών διαμορφώσεων έχει αναφερθεί ότι εμφανίζονται σε G. lucidum . Μεταξύ αυτών, περισσότερο από 50 βρέθηκαν να είναι νέα και μοναδική σε αυτό το μύκητα. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι γανοδερικά και lucidenic οξέα, αλλά και άλλα τριτερπένια όπως ganoderals, ganoderiols και ganodermic οξέα έχουν επίσης εντοπιστεί (Nishitoba et al 1984.? Sato et al 1986. ? Budavari 1989? Gonzalez et al 1999.? Ma et al . 2002? . Akihisa et al 2007? . Zhou et al 2007? . Jiang et al 2008? Chen et al 2010. ). Παραδείγματα τριτερπενίων που φαίνεται στοΣχήμα 9.3 . ΕΙΚΟΝΑ 9.3 Χημική δομή της λανοστερόλης και τρία από τα πολλά τριτερπενίων που απομονώθηκαν από Ganoderma lucidum. (Από Kubota, Τ, Υ Asaka, Ι Miura, και H. Mori 1982..ΗβΙν Chim Acta 65: 611-9? Nishitoba, Τ, Η Sato, Τ Κασάι, Η Kawagishi, και S . Sakamura. (περισσότερα ...) G. lucidum είναι σαφώς πλούσιο σε τριτερπένια, και είναι αυτή η κατηγορία ενώσεων που δίνει το βότανο πικρή γεύση της και, όπως πιστεύεται, απονέμει διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως υπολιπιδαιμικά και αντιοξειδωτικές επιδράσεις.Ωστόσο, η περιεκτικότητα τριτερπενίου είναι διαφορετική σε διαφορετικά μέρη και στάδια ανάπτυξης του μανιταριού.Το προφίλ των διαφορετικών τριτερπένια σεG. lucidum μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακρίνει αυτό το φαρμακευτικό μύκητα από άλλα ταξινομικά συγγενών ειδών, και μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποδεικτικά στοιχεία για την ταξινόμηση.Το περιεχόμενο τριτερπενίου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο της ποιότητας των διαφόρων δειγμάτων Ganoderma (Chen et al 1999.? . Su et al 2001) 9.5.3. O λλες C Στοιχειακή ανάλυση των φορέων φρούτων log-καλλιεργείται απόΓ lucidum αποκάλυψε φώσφορος, πυρίτιο, θείο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και να είναι κύρια ανόργανα συστατικά τους. Σίδηρο, νάτριο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, στρόντιο και ανιχνεύθηκαν επίσης σε μικρότερες ποσότητες, όπως και τα βαρέα μέταλλα μόλυβδο, κάδμιο, υδράργυρος και ( Chen et al. 1998). Λυοφιλιμένος φορείς καρπός
 10. 10. αγνώστων Ganodermaspp. συλλέγονται από την άγρια αναφέρθηκαν να έχουν μια περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα του 10,2%, με το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ως τα κύρια συστατικά ( Chiu et al. 2000). Σημαντικά, καμία καδμίου ή υδραργύρου ανιχνεύθηκε σε αυτά τα δείγματα. G. lucidum μπορεί επίσης να περιέχει μέχρι και 72 μg / g ξηρού βάρους του σεληνίου (Se? Falandysz 2008) και μπορεί biotransform 20- 30% ανόργανου σεληνίου που υπάρχει στο υπόστρωμα ανάπτυξης σε πρωτεΐνες που περιέχουν σελήνιο ( Du et al 2008.). Κάποια προσοχή έχει δοθεί στο περιεχόμενο γερμανίου τουGanoderma spp. Γερμάνιο ήταν το πέμπτο υψηλότερο από την άποψη της συγκέντρωσης (489 μg / g) μεταξύ των ορυκτών ανιχνεύονται στο G. lucidum φορείς φρούτα που συλλέγονται από την άγρια ( Chiu et al. 2000 ). Το ορυκτό είναι επίσης παρούσα της τάξης των μερών ανά δισεκατομμύριο σε πολλά φυτικά τρόφιμα με βάση, συμπεριλαμβανομένων των ginseng, αλόη, και το σκόρδο ( Mino et al. 1980 ). Παρά το γεγονός ότι το γερμάνιο δεν αποτελεί ουσιώδες στοιχείο, σε χαμηλές δόσεις, έχει πιστωθεί με ανοσο, αντικαρκινική, αντιοξειδωτική και αντιμεταλλαξιγόνο δραστηριότητες (Kolesnikova, Tuzova και Kozlov 1997 ). Ωστόσο, αν και το περιεχόμενο γερμανίου της Γ lucidum έχει χρησιμοποιηθεί για την προώθηση τηςG. lucidum -με βάση προϊόντα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που συνδέει το στοιχείο αυτό με τις ειδικές οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το μανιτάρι. G. lucidum περιέχει ορισμένες άλλες ενώσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην αναφερόμενη φαρμακευτικό αποτέλεσμα, όπως πρωτεΐνες και λεκτίνες.Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη των ξηρών G. lucidum βρέθηκε να είναι περίπου 7-8%, η οποία είναι χαμηλότερη από εκείνη πολλών άλλων μανιταριών ( Chang και Buswell 1.996? Mau, Lin, και Chen 2001). Τα βιοενεργά πρωτεΐνες αναφερθεί να συμβάλει στις φαρμακευτικές ιδιότητες τουΓ lucidum , συμπεριλαμβανομένων LZ-8, ένα ανοσοκατασταλτικό πρωτεΐνη καθαρίζεται από τα μυκήλια (Van Der Hem et al 1995.)? ένα παρασκεύασμα πεπτίδιο (GLP) παρουσιάζουν hepatoprotective και αντιοξειδωτικές δραστηριότητες (Ήλιος, Ο, και Xie 2004 ?. Shi, Sun et al 2008)?και ένα 15-kDa πρωτεΐνη αντιμυκητιακό, ganodermin, η οποία απομονώνεται από Γ lucidum καρποφόρα όργανα ( Wang και Ng. 2006). Η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες αργού των αποξηραμένων μανιταριών εξετάστηκε και βρέθηκε να είναι 26-28% και 59%, αντίστοιχα (Mau, Lin, και Chen 2001). Οι λεκτίνες απομονώθηκαν επίσης από το σώμα φρούτα και μυκήλιο του μανιταριού (Kawagishi et al. 1997 ), συμπεριλαμβανομένου ενός νέου 114-kDa εξαμερή λεκτίνη, η οποία αποκαλύφθηκε ότι είναι μία γλυκοπρωτεΐνη που έχει 9,3% ουδέτερο σάκχαρο και δείχνοντας δραστηριότητα συγκόλλησης των ερυθρών αιμοσφαιρίων επί προνάση επεξεργασμένο ανθρώπινα ερυθροκύτταρα (Thakur et al. 2007). Λεκτίνες (από τη λατινική λέξη Legere , το οποίο σημαίνει να πάρει, να επιλέξει) είναι μη ενζυματική
 11. 11. πρωτεΐνες ή γλυκοπρωτεΐνες που δεσμεύουν υδατάνθρακες. Πολλά είδη ζώων, φυτών και μικροοργανισμών παράγουν λεκτίνες, και εμφανίζουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών. Στα ζώα, για παράδειγμα, οι λεκτίνες που εμπλέκονται σε μια ποικιλία κυτταρικών διεργασιών και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (Wang, Ng, και Οοί 1998). Άλλες ενώσεις που έχουν απομονωθεί από G. lucidum περιλαμβάνουν ένζυμα όπως μεταλλοπρωτεάσης, η οποία καθυστερεί την πήξη του χρόνου? εργοστερόλης (προβιταμίνη D )? νουκλεοσίδια?και νουκλεοτίδια (αδενοσίνη και γουανοσίνη?Wasser 2005 ? Paterson 2006 ). Kim και Nho (2004)περιγράφεται επίσης η απομόνωση και φυσικοχημικές ιδιότητες ενός ιδιαίτερα συγκεκριμένη και αποτελεσματική αναστρέψιμος αναστολέας της α-γλυκοσιδάσης, SKG-3, από G. lucidum φορείς φρούτα.Επιπλέον, G. lucidum σπόρια έχουν αναφερθεί να περιέχουν ένα μείγμα διαφόρων λιπαρών οξέων μακράς αλυσίδας που μπορεί να συμβάλλουν στην αντικαρκινική δράση του μανιταριού (Fukuzawa et al. 2008). 9.6. Θεραπευτικές εφαρμογές Ο συνδυασμός των παροχών χωρίς τοξικότητα αντιπροσωπεύει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπευτικών παρεμβάσεων. G. lucidum έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια ως την προαγωγή της υγείας και της στρατηγικής της θεραπείας?σήμερα υπάρχουν πολλές δημοσιευμένες μελέτες που βασίζονται σε ζωικά και cellculture μοντέλα και σε in vitro εκτίμηση των επιπτώσεων για την υγεία τουG. lucidum , και υπάρχουν επίσης κάποιες αναφορές για ανθρώπινες δοκιμές στο πεδίο.Ωστόσο, δεν υπάρχει συνεκτικό σώμα της έρευνας, καθώς και η αντικειμενική αξιολόγηση αυτής της παραδοσιακής θεραπείας από την άποψη της ανθρώπινης υγείας παραμένει να καθοριστεί με σαφήνεια. Σε τμήματα 9.6.1 έως 9.6.6 , οι μελέτες για τις ιδιότητες τουΓ lucidum σε σχέση με τον καρκίνο (που έχει προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον), ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις, διαβήτη, και ηπατική βλάβη συζητούνται. 9.6.1. C G. lucidum είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα που λαμβάνονται από υγιές άτομο να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και από ασθενείς με καρκίνο μαζί με συμβατικές θεραπείες.Στην ενότητα αυτή, οι επιστημονικές μελέτες τουG. lucidum στις αντικαρκινικές ιδιότητες του είναι συνοψίζονται. 9.6.1.1. Εισαγωγή Ο καρκίνος είναι μια παγκόσμια κύρια αιτία θανάτου, και παρά τις εκτεταμένες πρόοδοι στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου και τη χημειοθεραπεία, παραμένει μια σημαντική κλινική πρόκληση (WHO 2008 ). Ως μέρος της έρευνας για νέα χημειοαποτρεπτικοί και 2
 12. 12. χημειοθεραπευτικούς παράγοντες, εκατοντάδες είδη φυτών, συμπεριλαμβανομένων των μανιταριών, έχουν αξιολογηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση των χιλιάδων βιοδραστικών μορίων που αποδείχθηκε ότι έχει αντικαρκινική δραστικότητα από τα πολυάριθμα είδη μανιταριών, συμπεριλαμβανομένων Ganodermaείδη ( Wasser και Weis 1999 ? Borchers κ.ά. 2008.). Στην Γ lucidum , ένας μεγάλος αριθμός χημικών ενώσεων μπορεί να εξαχθεί από τα σώμα καρποφορίας, μυκήλια, ή σπόρια.Πολλοί πολυσακχαρίτες και τριτερπένια, οι δύο μεγάλες ομάδες συστατικών στο μανιτάρι, έκθεση χημειοπροληπτικές ή / και ογκοκτόνο συνέπειες, όπως αποδεικνύεται από πολυάριθμες μελέτες από πειράματα in vitro και των ζώων και του ανθρώπου in vivo μελέτες ( Yuen και Gohel 2005? Zaidman et al 2005.). Tumorimplanted ζωικά μοντέλα έχουν δείξει ανασταλτικές επιδράσεις στην αγγειογένεση και μετάσταση.Ωστόσο, στοιχεία από καλά σχεδιασμένες μελέτες σε ανθρώπους εξακολουθούν να σπανίζουν. 9.6.1.2. In Vitro Αντικαρκινικό ∆ραστηριότητες Tomasi et al.(2004) δοκιμάστηκε 58 Basidiomycetes μανιτάρια, εκ των οποίων G. lucidum φάνηκε να είναι η πιο αποτελεσματική για τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων. G. lucidum επαγόμενη διακοπή του κυτταρικού κύκλου και την απόπτωση σε διάφορα ανθρώπινα και τρωκτικών καρκινικά κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων λεμφοκυτταρική λευχαιμία ποντικού L1210 και καρκίνωμα πνεύμονος Lewis (LLC?Min et al 2.000. ? . Tomasi et al 2004), δικτυοερυθροκυττάρων σάρκωμα ποντικού L-ΙΙ ( Liu et al 2002.), σαρκώματος ποντικού Meth-A (Min et al 2.000. ? Gao, Min et al 2002.) και S180 ( Gao, Min et al 2002.? . Liu et al 2002 ), η ανθρώπινη λευχαιμία HL-60 (Muller et al. 2006? Kim et al 2007. ? Fukuzawa et al 2008.? Liu et al 2009.) και U937, Κ562, Blin-1, ΝθΙπί-6, RPMI8226 (Muller et al 2006.? . Shang et al 2009) , ανθρώπινου ηπατώματος PLC / PRF / 5, KB (Lin et al 2003.), HepG2 (Liu et al 2009.? Weng et al 2009.), Hep3B ( Chung et al 2001.), Huh-7 ( Lin et al. 2003? Li, Chan et al 2005), ανθρώπινα ηπατικά SMMC7721 όγκου (. Tang et al 2006. ), ανθρώπινου καρκίνου του μαστού MDA-MB-123 (Jiang et al 2.008. ? Liu et al 2.009.? . Zhao et al 2010) , MCF-7 (Jiang, Slivova και Sliva 2006 ? Liu et al 2009.? Shang et al 2009.), Τ-47D ( Gao, Min et al 2002. ) και ΜΤ-1 ( Wu et al 2006.? Xie et al. 2009), ο καρκίνος του ανθρώπινου προστάτη PC-3 (Jiang et al.2004 ? Evans et al.2009 ), τα ανθρώπινα τραχήλου της μήτρας όγκου Hela ( Liu et al 2002.? Tang et al 2006. ? . Shang et al 2009), ανθρώπινο καρκίνο των ωοθηκών SKOV4 ( Shang et al 2009.), Ανθρώπινο καρκίνο του παχέος εντέρου ΗΤ-29 ( Hong et al . 2004) και SW480 ( Xie et al 2006.), καρκίνωμα ανθρώπινου πνεύμονα PG ( Cao και Lin 2006? Cao, Lin, και Wang 2007 ) και 95-D ( Tang et al 2006.), ανθρώπινο καρκίνωμα μικρού κυττάρου του πνεύμονα NCI -H69 και πολυανθεκτικά στέλεχος VPA ( Sadava et al. 2009 ), lowgrade καρκίνο της ουροδόχου κύστης MTC-11 ( Lu et al. 2004), και την ανθρώπινη ουροεπιθηλιακά HUC-PC (Yuen, Gohel, και Au 2008
 13. 13. την ανθρώπινη ουροεπιθηλιακά HUC-PC (Yuen, Gohel, και Au 2008 κύτταρα). Μέσω της ρύθμισης της έκφρασης των διαφορετικών σημάτων, τα καρκινικά κύτταρα συνελήφθησαν απόG. lucidum σε διαφορετικά σημεία του κυτταρικού κύκλου, για παράδειγμα, του μαστού σε G0 / G1 φάση? πνεύμονα σε φάση G1?ήπατος σε G1 / G2 φάση?και της ουροδόχου κύστης, του προστάτη, και λευχαιμία σε φάση G2.Μια σελήνιο εμπλουτισμένο εκχύλισμαG. lucidum μυκήλια δείχθηκε ότι επάγει G1 / S φάσης σύλληψης σε ανθρώπινα ερυθροειδή κύτταρα χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας Κ562 (Shang et al. 2009). Μια άλλη προκαλούμενη εκχύλισμα G0 / σύλληψη G1 φάση σε κύτταρα που εξαρτώνται από οιστρογόνα μαστού MCF-7 μέσω της προς τα κάτω ρύθμιση των οιστρογόνων-α υποδοχέα και σερίνη / θρεονίνη-ειδική κινάση πρωτεΐνης Akt / πυρηνικός παράγων κΒ (ΝΡ-κΒ) σηματοδότησης ( Jiang, Slivova, και Sliva 2006). Σε διάφορες κυτταρικές σειρές ανθρώπινου καρκίνου, εκχυλίσματαG. lucidum αποδείχθηκε ότι καταστέλλει την πρόοδο της φάσης G1 του κυτταρικού κύκλου σε, και η απόπτωση επιβεβαιώθηκε με τη χρήση τερματικής δεοξυνουκλεοτιδυλοτρανσφεράσης dUTP nick και επισήμανση (TUNEL) δοκιμασίας (Liu et al. 2009). Πολλές από αυτές τις δραστηριότητες συνοδεύονται από απόπτωση.Cao και Lin (2006)απέδειξαν ότι ένα κλάσμα του GL-PP μειώθηκε αντιαποπτωτικού πρωτεΐνη έκφραση Bcl-2 και αύξησε το προαποπτωτικά έκφραση πρωτεΐνης Bax σε ανθρώπινο ομφάλιο λώρο αγγειακά ενδοθηλιακά κύτταρα (HUVECs).Μια triterpene πλούσιο σε εκχύλισμα απόΓ lucidum επάγεται προοδευτική απόπτωση στην κυτταρική σειρά προ-κακοήθη HUC-PC με την αύξηση του δείκτη απόπτωσης νωρίς αννεξίνης-ν μέσα σε 3 ώρες.Τα μισά τα κύτταρα χρωματίστηκαν θετικά για την 7-αμινο-ακτινομυκίνη D (που υποδεικνύει αργά απόπτωση) μετά από 8 ώρες.Όλα τα κύτταρα ήταν νεκρά σε 24 ώρες, και αυτό συνδέθηκε με την προς τα κάτω ρύθμιση της τελομεράσης (Yuen, Gohel, και Αυ 2008 ). Παρόμοιες αποπτωτικών δραστηριότητες αποδείχθηκαν επίσης σε άλλα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα ( Fukuzawa et al. 2008). Ένα εκχύλισμα αιθανόλης τουΖ lucidum μειώθηκε κυκλοοξυγενάσης 2 (COX) -2 ένζυμο έκφρασης και αυξημένη σύνθεση νιτρικού οξειδίου σε κύτταρα ΗΤ-29 κόλον ( Hong et al. 2004 ). Σε πνεύμονα 95-D καρκινικά κύτταρα, η καθαρή ένωση γανοδερικά οξύ Τ προκαλούνται μιτοχονδριακή δυσλειτουργία, η οποία προέκυψε από την προς τα πάνω ρύθμιση προαποπτωτικών ρ53 και έκφραση Bax (Tang et al. 2006). Επιπλέον, η χρήση ενός συνδυασμού G. lucidum και Duschesneaεκχυλίσματα ρυθμίζεται αυξητικά κυτοχρώματος c και Bax μετατόπιση για να προκαλέσει κασπάση-3 απόπτωση σε λευχαιμία κύτταρα HL-60 (Kim et al. 2007). Η ενεργοποίηση των κασπασών-7 και -9 από G. lucidum έχει αποδειχθεί σε μητρικό MCF-7 και των πνευμόνων Η69-SCLC καρκινικά κύτταρα, αντίστοιχα (Hu et al 2002.? Sadava κ.ά. 2.009.). Σε κύτταρα HepG2 ηπατώματος, ένα lucidenic οξύ πλούσιαG. lucidum εκχύλισμα δείχθηκε να καταστέλλει φωσφορυλίωση των ERK1 / 2 και της Akt σηματοδότηση,
 14. 14. να καταστέλλει φωσφορυλίωση των ERK1 / 2 και της Akt σηματοδότηση, η οποία ρυθμίζεται προς τα κάτω προς τα κάτω τις δραστηριότητές τους ΝΡ-κΒ και πρωτο-ογκοπρωτεΐνες (c-Jun και c-Fos), ευνοώντας την απόπτωση (Weng et al. 2009). Μια μάζα του όγκου απαιτεί μια συνεχή παροχή θρεπτικών συστατικών μέσω νέων αιμοφόρων αγγείων που σχηματίζονται από τη διαδικασία της αγγειογένεσης. Επεμβατική τα καρκινικά κύτταρα εξαπλωθεί σε απομακρυσμένες θέσεις μέσω του αίματος και λεμφικών αγγείων. Ως εκ τούτου, οι παράγοντες που αναστέλλουν την αγγειογένεση αναστέλλουν την ανάπτυξη του όγκου και την εξάπλωση.Οι πιθανές αντιαγγειογενετικές δραστηριότητες τηςΓ lucidum έχει αποδειχθεί σε ex vivo χοριοαλλαντοϊκή μεμβράνη εμβρύου κοτόπουλου (CAM) δοκιμασία (Cao και Lin 2004? Song et al 2004.). Πεπτίδιο πολυσακχαρίτη και το εκχύλισμα αιθανόλης απόΓ lucidum έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την μικροαγγείων γύρω από ένα δίσκο φίλτρου από μικροΐνες που περιέχει ένα έμβρυο με άθικτο κρόκους. Χρησιμοποιώντας μια κυτταρική σειρά καρκίνου του προστάτη, δύο αγγειογόνους παράγοντες, που είναι γνωστή ως παράγων αναπτύξεως αγγειακού ενδοθηλίου (VEGF) και αυξητικό παράγοντα μετασχηματισμού (TGF) -β1, είχαν κατασταλεί απόG. lucidum μονοπάτια μέσω της αναστολής του RAS / εξωκυτταρικό σήμα ρυθμιζόμενη κινάση (Erk1 / 2) και AKT σηματοδότησης (Johnston 2005? . Stanley et al 2005). Παρόμοια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν επίσης σε ανθρώπινες κυτταρικές σειρές καρκίνου του πνεύμονα υπό υποξικές συνθήκες μετά από έκθεση σε μία υψηλή δόση του GL-ΡΡ (Cao και Lin 2006). Κυτταρική προσκόλληση, εισβολή, και η μετανάστευση είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιθετικότητα του καρκίνου? ως εκ τούτου, τον έλεγχο της κινητικότητας των κυττάρων είναι αποτελεσματική για την αποφυγή της μετάστασης του καρκίνου. Ένα εκχύλισμα πολυσακχαριτών του G. lucidum μυκήλια ανέστειλε το σχηματισμό των ογκογόνων ras επαγόμενης μετασχηματισμένων εστιών σε ένα έμβρυο κυτταρική γραμμή ινωδοβλάστου R6 (Hsiao et al. 2004). Σπόρια και το σώμα καρποφορία τηςΓ lucidum φάνηκαν να αναστέλλουν τη ρυθμιστικές πρωτεΐνες φωσφατιδυλινοσιτόλη και NF- κΒ σε εξαιρετικά επεμβατικές μαστού και του προστάτη καρκινικά κύτταρα ( Sliva et al. 2002). Κυτταρικής προσκόλλησης, εισβολή, και σχηματισμό αποικίας των καρκινικών κυττάρων του μαστού αναστέλλεται σημαντικά κατά την έκθεση σεG. lucidum εκχυλίσματα ( Sliva 2004 ). Επιπλέον, Lu et al. (2004) απέδειξαν ότι το νερό και η αιθανόλη εκχυλίσματαG. lucidum διαμορφωμένου την αναλογία F / G- ακτίνη, η οποία, με τη σειρά του, μείωσε το σχηματισμό ινών στρες και εστιακή σύμπλοκα προσκόλληση των καρκινικών κυττάρων κύστης, γεγονός που υποδηλώνει το αναδιαμόρφωση ακτίνη συνδέθηκε με την αναστολή της επαγόμενης από καρκινογόνο κυτταρική μετανάστευση.Η αναστολή της επαγόμενης από μιτογόνο εισβολή των κυττάρων HepG2
 15. 15. καταδείχθηκε σε μια μελέτη με τη χρήση επικαλυμμένων με Matrigel δοκιμασία ένθετα φίλτρο ( Weng et al. 2009). 9.6.1.3. Μελέτες σε ζώα Μελέτες σε τρωκτικά των πιθανών αντιογκογένεσης αποτελέσματα της Γ lucidum μπορούν να αναχθούν στις αρχές του 1980.Δέκα ημέρες από ενδοπεριτοναϊκή (ip) ενέσεις ενός κλάσματος πολυσακχαρίτη (GL-1) από το σώμα φρούτο αναφέρθηκε ότι αναστέλλει (κατά 95-98%) την ανάπτυξη των μεταμοσχευμένων σαρκώματος 180 κυττάρων όγκου σε ποντικούς ( Miyazaki και Νισιτζίμα 1981). Ένα συγκρότημα από πολυσακχαρίτες και πρωτεΐνες από το μανιτάρι βρέθηκε επίσης να εμφανίζουν σημαντική δραστικότητα κατά του όγκου σε μια παρόμοια μελέτη που διεξήχθη από Kim et al. (1980) . Ένα ποσοστό αναστολής 88% αναφέρθηκε, και υπήρχε πλήρης υποχώρηση του όγκου στο ένα τρίτο των ζώων δοκιμής. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από Hyun, Choi και Kim (1990) , το οποίο χρησιμοποιείται ένα παρόμοιο πρωτόκολλο, αλλά χρησιμοποιούνται διάφορα έχουν εξαχθεί πολυσακχαρίτες, τα ποσοστά αναστολή 52-81% βρέθηκαν. Ένα εκχύλισμα ζεστού νερού (2 mg / ποντικό) χορηγούμενη ip για 3 ημέρες είχε ως αποτέλεσμα μια μέση 74% αναστολή της ανάπτυξης όγκου σε ποντικούς, με 3 από τα 10 ζώα που δείχνουν πλήρη υποχώρηση, και ένα από του στόματος χορήγηση (ημερησίως για 5 εβδομάδες) έδειξε 45 -63% αναστολή (Ohno et al. 1998 ). Παρόμοιες ανασταλτικές δράσεις εμφανίστηκαν με εμφυτευμένα σαρκώματος 180 κύτταρα μετά από πολυσακχαρίτη δόθηκε από του στόματος σε ποντικούς ( Zhang και Lin 1999). Ένα καθαρό β- (1 → 3) γλυκάνης δοκιμάστηκε παράλληλα με ακατέργαστη G. lucidum εκχυλίσματα, η οποία κατέληξε σε 90% αναστολή της ανάπτυξης του όγκου ( Ohno et al. 1998). Ένα παρασκεύασμα ξηράς κόνεως της antlered μορφήG. lucidum (γνωστή ως Deerhorn lingzhi λόγω της εμφάνισής του) αποδείχθηκε ότι αναστέλλει την ανάπτυξη του όγκου και την επιμήκυνση του χρόνου ζωής και στις δύο αλλογενή σάρκωμα-180 που φέρουν τα ποντίκια ddY και synergenic MM-46 μαστικού όγκου που φέρει C3H ποντίκια / He (Nonaka et al. 2006). G. lucidum είναι ένα σημαντικό συστατικό πολλών παραδοσιακών σκευασμάτων βοτανικής, όπως TBS-101, η οποία αποδείχθηκε ότι αναστέλλει την ανάπτυξη του όγκου και την εισβολή σε PC-3- εμφυτευμένα ποντίκια ( Evans et al. 2009). Yun (1999) ανέφεραν ότι 9 εβδομάδων από του στόματος χορήγηση της μυκηλιακής εκχύλισμα ανέστειλε σημαντικά το σχηματισμό αδενώματος του πνεύμονα σε ποντικούς. Η στοματική χορήγηση τριτερπενοειδείς κλασμάτων για 18 διαδοχικές ημέρες ανέστειλε Martigel επαγόμενη αγγειογένεση, η οποία μείωσε σημαντικά το βάρος του όγκου και τον αριθμό των αποικιών των κυττάρων του όγκου που είχε κάνει μετάσταση στο ήπαρ σε θηλυκά ποντίκια στελέχους C57BL / 6J με ενδοσπληνική εμφύτευση του Lewis καρκίνου του πνεύμονα κύτταρα (Kimura , Taniguchi και Baba 2002 ?
 16. 16. Wang et al 2007.). Σε αρσενικά ICR-ηυ / ηυ γυμνοί ποντικοί εγχύθηκαν με κύτταρα ηπατώματος HepG2, η ημερήσια χορήγηση του εκχυλίσματος lucidenic οξέος πλούσια για 68 ημέρες (800 mg / kg δόση) μείωσε τόσο τον αριθμό και το μέγεθος των όγκων με έως και 99%, και επίσης από του στόματος ο αριθμός των μεταστατικών όγκων που εμφανίζονται στο ήπαρ και πνεύμονα ( Weng et al. 2009). Ένα υδατικό εκχύλισμα (χορηγείται ίρ στα 10, 20, και 40 mg / ποντίκι) του σώματος φρούτων αυξήθηκε σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ποντικών εμφυτευμένων με κύτταρα καρκινώματος πνεύμονα Lewis. Ωστόσο, καμία επίδραση δόσης-απόκρισης παρατηρήθηκε ( Furusawa et al. 1992 ). Ένα πρόσθετο αποτέλεσμα φάνηκε όταν G. lucidum χορηγήθηκε σε συνδυασμό με κυτταροτοξικά αντινεοπλασματικά φάρμακα, και υπήρχε μια υπόδειξη μιας πιθανής συνεργιστική δράση με σισπλατίνη ( Furusawa et al. 1992). Σε μια άλλη μελέτη,G. lucidum βρέθηκε να παρατείνει επίσης τη διάρκεια ζωής των ποντικών με όγκους μεταμοσχεύτηκαν με την αναστολή της μετάστασης στον πνεύμονα ( Lee et al. 1995 ). Όταν χορηγείται 1 εβδομάδα πριν από τη χορήγηση του καρκινογόνου παράγοντα, ένα εκχύλισμα ζεστού νερού του συμπλόκου μυκηλίου / ανάπτυξη μέσου μείωσε την ανάπτυξη των μη-φυσιολογικών κρυπτικές εστίες (ACF) και προκαρκινικές βλάβες στο παχύ έντερο (Lu et al 2001. ? Lu et al . 2003). Δεν τοξικότητα ή παρενέργειες παρατηρήθηκαν στους αρουραίους, όταν το εκχύλισμα χορηγήθηκε για 3 μήνες. Όταν δοκιμάστηκε με θαλάμους όγκου εμφυτεύεται παχέος εντέρου ποντίκι, ένα μίγμα πολυσακχαρίτη που περιέχει άγλυκα ισοφλαβόνες από καλλιεργημένα Γ lucidum μυκήλια βρέθηκε να αναστέλλει την αγγειογένεση in vivo (Miura et al. 2002). Οι χημειοπροληπτικές δραστηριότητες του μανιταριού για τον καρκίνο του προστάτη αποδεικνύεται από τριτερπενοειδείς πλούσιο σε εκχύλισμαG. lucidum που κατέστειλε την ανάπτυξη του προστάτη κοιλιακό επάγεται από την τεστοστερόνη ( Liu et al. 2007a). Ganoderol Β αναγνωρίστηκε ως το δραστικό συστατικό που ήταν σε θέση να δεσμεύονται σε έναν υποδοχέα ανδρογόνων και αναστέλλουν 5α- αναγωγάσης, καταστολή ανδρογόνων που προκαλείται από την ανάπτυξη των κυττάρων LNCaP και προς τα κάτω ρύθμιση του ειδικού προστατικού αντιγόνου ( Liu et al. 2007b). 9.6.1.4. Ανθρώπινα Μελέτες Στους ανθρώπους, αν η αντικαρκινική δράση του lingzhi είναι άμεσος ή διαμεσολαβείται μέσω επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα βασικό ζήτημα για την αντιμετώπιση.G. lucidum είναι ένα από τα οκτώ συστατικά του ένα φυτικό μίγμα που ονομάζεται "καρκίνος του προστάτη-ελπίδα» (γνωστή ως PC-SEPS), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική στη θεραπεία των εξαρτώμενων από ανδρογόνα και ανεξάρτητη από τον καρκίνο του προστάτη (Gao και Zhou 2009). Ωστόσο, μόνο λίγες κλινικές μελέτες έχουν χρησιμοποιήσειG. lucidum
 17. 17. ως μονοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο ( Gao, Zhou et al 2002.? Gao, Zhou et al 2003.? Gao, Sai et al 2003.). Δύο τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες μελέτες έχουν διεξαχθεί χρησιμοποιώντας ένα εκχύλισμα GL-PS-πλούσιοι (μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας over-the- counter προϊόν, Ganopoly?Gao et al 2003.? Gao και Sai et al 2003.). Gao, Zhou et al.(2003) προσλαμβάνονται 134 ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του διαφορετικές τοποθεσίες και να συμπληρωθεί μεΓ lucidum κάψουλες σε δοσολογία 1800 mg / ημέρα για 12 εβδομάδες.Η κυτταρική ανοσία σε 80% αυτών των ασθενών ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με ιντερλευκίνης αυξημένα πλάσματος (IL) -2, IL-6, και γ ιντερφερόνη (IFN-γ) και τα επίπεδα δραστηριότητας φυσικών φονικών κυττάρων (ΝΚ). Σε μια άλλη μελέτη, το ίδιο πρωτόκολλο ακολουθήθηκε με 68 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ( Gao, Sai et al. 2003) στους οποίους ανοσολογικές παραμέτρους συμπεριλαμβανομένων των συνολικών κυττάρων Τ, κύτταρα ΝΚ, και αναλογία CD4 / CD8 ήταν σημαντικά ενισχυμένη σεG. lucidum-θεραπείαομάδα. Επιπλέον, η ποιότητα της ζωής από την άποψη της βαθμολογίας Karnofsky βελτιώθηκε σε περίπου 65% των ασθενών αυτών ( Gao, Sai et al. 2003). Ganopoly επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνουν την μιτογονική δραστικότητα και ΝΚ κυττάρων σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο σε ένα πριν και μετά από μελέτη σύγκρισης (Gao, Min et al. 2002). Τα αποτελέσματα αυτά παρέχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι αντικαρκινικές επιδράσεις τηςΓ lucidum διαμεσολαβούνται μέσω επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι μελέτες που διεξήχθησαν από την ίδια ερευνητική ομάδα και ότι τα άλλα άμεσα αποτελέσματα κατά των όγκων της Γ lucidum δεν έχουν ακόμη μελετηθεί σε ανθρώπους in vivo. 9.6.2. έχω Παράγοντες που αυξάνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του ξενιστή θα μπορούσε να αναμένεται να ενισχύσουν την υγεία όσον αφορά τη βελτίωση αντίστασης και, ως εκ τούτου, την απομάκρυνση των κακοηθών ή προκακοήθων κυττάρων. Πολλοί Γ lucidum τα προϊόντα στην αγορά που επισημαίνονται ή διαφημίζονται ως πράκτορες ανοσορρυθμιστικά. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για την υποστήριξη των ανοσοδιεγερτικών δραστηριότητες τουG. lucidum μέσω επαγωγής των κυτοκινών και την ενίσχυση των ανοσολογικών τελεστών ( Wang et al 1997. ? Zhu και Lin 2006). Διαφορετικά συστατικά από το Γ lucidum αποδείχθηκαν για να ενισχύσει τον πολλαπλασιασμό και την ωρίμανση των λεμφοκυττάρων Τ και Β, σπληνός μονοπύρηνα κύτταρα, κύτταρα ΝΚ, και δενδριτικά κύτταρα σε καλλιέργεια in vitro και σε μελέτες σε ζώα in vivo (Bao et al 2001.? Cao και Lin 2002? Zhu, Chen και Lin 2007 ? Ma et al 2008.). Σε φυσιολογικά ποντίκια BALB / c, ένας πολυσακχαρίτης πλούσιο εκχύλισμαG. lucidum προήγαγαν τον
 18. 18. πολλαπλασιασμό σπληνοκυττάρων και ενίσχυσε τις δραστηριότητες των μακροφάγων και κυττάρων ΝΚ, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της IL-6 και IFN-γ ( Chang et al. 2009). Παρά το γεγονός ότι ένα εμπορικό Γ lucidum εκχύλισμα δεν διέγειρε τον πολλαπλασιασμό των λεμφοκυττάρων, αυτό ενεργοποιείται το γονίδιο έκφραση της IL-1β, IL- 6, IL-10, και παράγοντα νέκρωσης όγκου (TNF) -α (Μαο et al. 1999). Ένα κλάσμα πολυσακχαρίτη (F3) δείχθηκε να ενισχύσει τόσο προσαρμοστικές και έμφυτη ασυλίες προκαλώντας την παραγωγή κυτοκινών IL-1, IL-6, IL-12, ΙΡΝ-γ, TNF-α, και παράγοντες διέγερσης αποικιών (CSF) από ποντικό σπληνοκύτταρα (Chen et al. 2004). Αναφέρθηκε επίσης ότι ο ΤΝΡ-α και IL-6 παραγωγή διεγέρθηκαν σε ανθρώπινα και μακροφάγα ποντικού με G. lucidum μυκήλια ( Kuo et al. 2006 ). Η επίδραση αυτή μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη σύνθεση του μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) που προκαλείται από β-D-γλυκάνη ( Ohno et al. 1998). Αυτοί οι πολυσακχαρίτες βρέθηκαν επίσης να είναι άκρως κατασταλτικό για πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων in vivo με παράλληλη ενίσχυση ανοσοαπόκρισης του ξενιστή (Οοί και Liu 2000 ). Wang et al. (1997) βρήκαν ότι ένας πολυσακχαρίτης εμπλουτισμένο κλάσμα απόG. lucidum ενεργοποιημένα καλλιεργημένα μακροφάγα και Τ λεμφοκύτταρα in vitro, η οποία οδήγησε σε αύξηση της IL-1β, ΤΝΡ-α, και IL-6 στο μέσο καλλιέργειας. Σε μια άλλη μελέτη (Zhang και Lin 1999 ), η επώαση των μακροφάγων και Τ-λεμφοκυττάρων με ένα πολυσακχαρίτη ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων του TNF-α και ΙΝΡ-γ στο μέσο καλλιέργειας. Αυτή η "ρυθμισμένο" μέσο καλλιέργειας βρέθηκε να αναστέλλει την ανάπτυξη των κυττάρων και επάγουν απόπτωση σε σάρκωμα 180 και HL-60 κύτταρα (Zhang και Lin 1999). Επιπλέον, ο ορός-ενσωματώνεται θεραπεία με ένα πολυσακχαρίτη πεπτίδιο κλάσμα απόG. lucidum ανέστειλε σημαντικά τον πολλαπλασιασμό κυττάρων καρκινώματος ανθρώπινου πνεύμονα (PG), ενώ το καθαρό κλάσμα από μόνη της δεν προκαλεί παρόμοια αποτελέσματα (Cao και Lin 2004). Εκτός από πολυσακχαρίτες, μια τριτερπενοειδείς lanostane, γανοδερικά οξύ Me, ανέστειλε την ανάπτυξη του όγκου και την μετάσταση του καρκινώματος του πνεύμονα Lewis σε "Τ βοηθητικών 1 αποκριτής" C57BL / 6 ποντίκια με την ενίσχυση ανοσοποιητική λειτουργία από την άποψη της IL-2 και ΙΡΝ-γ έκφραση και ΝΚ δραστηριότητα των κυττάρων ( Wang et al. 2007 ). Zhu και Lin (2006)χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα κυτοκίνη επαγόμενη φονείς (CIK) για να διερευνήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ GL-PSS και κυτοκίνες, οι οποίες με τη μεσολάβηση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων και αντικαρκινική δράση.Η κυτταροτοξικότητα των κυττάρων CIK συσχετίστηκε καλά με την έκφραση περφορίνης και γρανζύμου Β προκαλείται από IL-2 και αντι-CD3.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι GL-PSS ενισχύσει IL-2 και ΤΝΡ-α παραγωγής, καθώς και πρωτεΐνες και αγγελιοφόρο ριβονουκλεϊκό οξύ (mRNA) έκφραση του γρανζύμου Β και περφορίνης σε CIK κύτταρα καλλιέργειας, και
 19. 19. επομένως να μειώσουν τις δόσεις της IL-2 και αντι-CD3 χωρίς να επηρεάζει τη δολοφονία επιδράσεις στα κύτταρα μαστοκυτώματος Ρ815 ποντικού ΝΚ-ανθεκτικό και ΝΚ-ευαίσθητα κύτταρα λεμφώματος ποντικού YAC-1 ( Zhu και Λιν 2006). 9.6.3. L ως A Η κατανάλωση πλούσια σε αντιοξειδωτικά φυτά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων ( Collins 2005 ? Benzie και Βάχτελ-Galor 2009). Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κυτταρικά συστατικά από οξειδωτική βλάβη, η οποία είναι πιθανό να μειώσει τον κίνδυνο των μεταλλάξεων και την καρκινογένεση, αλλά και την προστασία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν το ανοσοποιητικό επιτήρησης και ανταπόκρισης.Διάφορα στοιχεία τηςG. lucidum , ιδίως πολυσακχαρίτες και τριτερπενοειδή, παρουσιάζουν αντιοξειδωτική δράση in vitro (Lee et al 2001. ? Mau, Lin, και Chen 2002? Shi et al 2002.? Βάχτελ-Galor, Choi, και Benzie 2005? Yuen και Gohel 2008? Saltarelli et al. 2009? Wu και Wang 2009 ). Όπως φαίνεται στοΣχήμα 9.4 , αντιοξειδωτικά από Lingzhi βρέθηκαν να απορροφάται γρήγορα μετά την κατάποση, με αποτέλεσμα την αύξηση στο πλάσμα ολική αντιοξειδωτική δραστικότητα των ανθρώπινων υποκειμένων ( Σχήμα 9.4 ? Wachtel-Galor, Szeto et al 2004. ). ΕΙΚΟΝΑ 9.4 Η μέση + SEM (τυπικό σφάλμα του μέσου όρου) μεταβολή στο πλάσμα της ολικής αντιοξειδωτικής ισχύος (ως τρισθενούς σιδήρου αναγωγική ικανότητα του πλάσματος [FRAP] αξία) στα 90 λεπτά postingestion του εικονικού φαρμάκου (κάθετες γραμμές), 1,1 gG. lucidum εκχύλισμα (οριζόντιες γραμμές), και 3,3 g (περισσότερα ...) Οοί και Liu (2000)ανέφεραν ότι πρωτεΐνη δεσμευμένη πολυσακχαρίτη (ΡΒΡ) και το πεπτίδιο πολυσακχαρίτη ήταν σε θέση να μιμηθεί την ενδογενή αντιοξειδωτική δισμουτάση υπεροξειδίου (SOD) στα ζώα του καρκίνου που φέρουν in vivo.Αυτοί οι πολυσακχαρίτες έχουν επίσης αναφερθεί για την προστασία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος από οξειδωτική βλάβη (Οοί και Lui 2000). Τα προστατευτικά αποτελέσματα τηςΓ lucidum σε σχάση κλώνου DNA που προκαλείται από ένα μέταλλο που καταλύεται αντίδραση Fenton, υπεριώδη ακτινοβολία, και ρίζα υδροξυλίου επίθεση φαίνονται στον ηλεκτροφόρηση σε πήκτωμα αγαρόζης in vitro (Lee et al. 2001). Hot εκχυλίσματα νερού τηςΓ lucidum σημαντικά προστατευμένη Raji
 20. 20. κύτταρα από το υπεροξείδιο του υδρογόνου (H O ) επαγόμενη βλάβη DNA ( Shi et al. 2002). Ζεστό νερό εκχυλίσματα προστατεύονται ανθρώπινου DNA των λεμφοκυττάρων μόνο σε χαμηλές (<0,001% w / v) συγκεντρώσεις και προκάλεσε H O μεσολάβηση βλάβη σε υψηλότερες συγκεντρώσεις (> 0.01% w / v) (Wachtel-Galor, Choi, και Benzie 2005). Δύο αντιοξειδωτικό εμπλουτισμένο με εκχυλίσματα απόΓ lucidum ενήργησε αντίθετα με προκαρκινικές HUC-PC κυττάρων υπό καρκινογόνες επίθεση (Yuen και Gohel 2008). Το υδατικό εκχύλισμα προστατεύεται κυτταρικό DNA από οξειδωτικές βλάβες, ενώ η αιθανολικό εκχύλισμα καταστραφεί κυτταρικό DNA, με αυξημένη H O παραγωγής και σημαντικές επιπτώσεις κυττάρων-θανάτωση που παρατηρήθηκε. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι διαφορετικά αποτελέσματα τουG. lucidum θα μπορούσε να εκτεθεί από διαφορετικές εκχυλίσιμες συστατικά σε χημειοπροφύλαξη της ουροδόχου κύστης. Εκχυλίσματα μεθανόληςΓ lucidum αναφέρθηκαν για την πρόληψη της βλάβης των νεφρών (που προκαλείται από τη σισπλατίνη αντικαρκινικών φαρμάκων) μέσω της αποκατάστασης του συστήματος νεφρική αντιοξειδωτική άμυνα (Sheena, Ajith, και Janardhanan 2003). Αντίθετα, ένα κλάσμα του τριτερπενίων Ganoderma (GTS) βρέθηκε να ενισχύσει τα ενδοκυτταρικά αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) -την παραγωγή επίδραση της δοξορουβικίνης (DOX) σε κύτταρα HeLa, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ζημιά του DNA και απόπτωση, ενώ τέτοια συνέργεια αναστάλθηκε από ένα ROS οδοκαθαριστής (Yue et al. 2008). Σε μια μελέτη σε ζώα (διαβητικούς αρουραίους), τα επίπεδα nonenzymic και ενζυμικών αντιοξειδωτικών αυξηθεί και τα επίπεδα λιπιδίων υπεροξείδωσης μειώθηκε με Γ lucidum θεραπεία (Jia et al. 2009). Ωστόσο, μια άμεση σύνδεση δεν έχει καθιερωθεί μεταξύ των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του Γ lucidum και ανοσοτροποποιητικές και αντικαρκινική αποτελέσματά της, και αν Lingzhi δρα ως αντιοξειδωτικό ή προ-οξειδωτικό μπορεί να εξαρτάται από τη συγκέντρωση και το περιβάλλον. 9.6.4. V και Β βακτηριακός εγώ Ο στόχος της έρευνας στη θεραπεία της ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις είναι η ανακάλυψη των παραγόντων που αναστέλλουν ειδικά ιογενείς και βακτηριακές πολλαπλασιασμός χωρίς να επηρεάζει τα φυσιολογικά κύτταρα.Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες των αντιβιοτικών και αντιιικών φαρμάκων και την εμφάνιση ανθεκτικών και μεταλλαγμένων στελεχών κάνει την ανάπτυξη νέων παραγόντων επείγουσα απαίτηση.Αυτό έχει οδηγήσει τους ερευνητές να διερευνήσουν την αντιβακτηριακές και αντι-ιική δράση των φαρμακευτικών φυτών και μυκήτων ( Wasser και Weis 1999 ? Zhong και Xiao 2009 ). Απομόνωση των διαφόρων νερού και μεθανόλης-διαλυτών, υψηλού μοριακού βάρους PBPs απόG. lucidum έδειξε ανασταλτικά αποτελέσματα επί ιό του απλού έρπητα τύπου 1 (HSV-1), ο ιός του απλού έρπητα τύπου 2 (HSV-2), και ιός φυσαλιδώδους στοματίτιδας (VSV) 2 2 2 2 2 2
 21. 21. στέλεχος New Jersey σε ένα σύστημα καλλιέργειας ιστού. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο μείωσης πλάκας, μία σημαντική ανασταλτική επίδραση παρατηρήθηκε σε δόσεις που δεν έδειξε κυτταροτοξικότητα ( Εο et al 1999.? Oh et al 2000.). Επιπλέον, υπήρχε μια σημαντική συνεργιστική δράση όταν PBP από την G. lucidum χρησιμοποιήθηκε σε καλλιέργεια ιστού σε συνδυασμό με αντί-ερπητική παράγοντες, ακυκλοβίρη ή βιδαραβίνη, και με IFN-α (Kim et al 2.000.? Oh et al 2000.). Παρόμοια αποτελέσματα φαίνονται στον HSV-1 και HSV- 2 με ένα GLPG απομονώνεται από τα μυκήλια τουG. lucidum ( Liu et al 2004. ? Li, Liu, και Zhao 2005).Τα κύτταρα υποβλήθηκαν σε αγωγή πριν, κατά και μετά τη μόλυνση, και ιικό τίτλο στο υπερκείμενο της κυτταρικής καλλιέργειας 48 ώρες μετά τη μόλυνση προσδιορίστηκε. Τα αντι-ιικά αποτελέσματα της GLPG ήταν πιο αξιοσημείωτη πριν ιική θεραπεία από μετά τη θεραπεία.Αν και ο μηχανισμός δεν ορίστηκε, οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι GLPG αναστέλλει ιική αντιγραφή παρεμβαίνοντας με πρώιμα γεγονότα του ιικού προσρόφησης (Li, Liu, και Zhao 2005). Μερικά τριτερπένια απόΓ lucidum έχουν επίσης αναφερθεί ότι έχουν ανασταλτική δράση έναντι τουιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) -1 πρωτεάσης δραστηριότητα, με IC τιμές που κυμαίνονται από 20 έως πάνω από 1000 μΜ?Ωστόσο, δεν είναι όλα τα εξετάστηκαν τριτερπενίων έδειξαν αντι-Ηΐν δραστικότητα ( El-Mekkawy κ.ά. 1998.? Min et al 1998.). Σε μια άλλη μελέτη, μια γανοδερικά οξύ που απομονώνεται από Γ lucidum έδειξε ανασταλτικά αποτελέσματα στον αναδιπλασιασμό του ιού της ηπατίτιδας Β (HBV) σε κύτταρα HepG2215 (HepG2- HBV-κυτταρική γραμμή που παράγει) επί 8 ημέρες.Παραγωγή HBV επιφανειακού αντιγόνου (HBsAg) και το αντιγόνο e του HBV (HBeAg) ήταν, αντίστοιχα, 20%και 44% των ελέγχων χωρίς θεραπεία γανοδερικά οξύ ( Li and Wang 2006 ). Μερικές μικρές μελέτες σε ανθρώπους ασθενείς έχουν αναφερθεί επίσης ευεργετικές επιδράσεις της πρόσληψης Lingzhi.Ένα αποξηραμένο εκχύλισμα ζεστό νερό τηςΓ lucidum λαμβάνονται από το στόμα (ισοδύναμη με 36 ή 72 g αποξηραμένων μανιταριών ανά ημέρα) χρησιμοποιήθηκε ως η μοναδική θεραπεία για μεθερπητική (ιός έρπητα ζωστήρα) νευραλγία σε 4 ηλικιωμένους ασθενείς.Αυτή η θεραπεία έχει αναφερθεί να μειώνεται δραματικά τον πόνο και προάγουν την επούλωση των αλλοιώσεων, χωρίς καμία τοξικότητα ακόμη και σε πολύ υψηλές δόσεις (Hijikata και Yamada 1998). Σε μια άλλη μελέτη, ένα μείγμα Ζ lucidum με άλλα βότανα βελτιωμένη χρόνο αποκατάστασης σε ασθενείς με έρπητα των γεννητικών οργάνων ( n = 15) και του έρπητα labiallis ( n = 13? Hijikata, Yamada, και Yasuhara 2007 ). Για την αξιολόγηση των αντιβακτηριακών αποτελεσμάτων του μανιταριού, αρκετές in vitro και in vivo μελέτες σε ζώα χρησιμοποιώντας G. lucidum πραγματοποιήθηκαν. Ποντικοί ενέθηκαν με G. lucidum εκχύλισμα (2 mg / ποντικό) 1 ημέρα πριν από την ένεση με 50
 22. 22. Escherichia coliέδειξαν σημαντικά βελτιωμένη ποσοστά επιβίωσης (> 80% σε σύγκριση με 33% στους ελέγχους?Ohno et al 1998.). Σε μια in vitro μελέτη που χρησιμοποίησε την δοκιμασία δίσκου ( Keypour et al. 2008 ), ένα εκχύλισμα χλωροφορμίου τουΓ lucidum ερευνήθηκε για αντιβακτηριακή δράση της επί gram-θετικά βακτήρια (Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis) και gram-αρνητικά βακτήρια (E. coli, Pseudomonas aeruginosa). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εκχύλισμα είχαν ανάπτυξη-ανασταλτικές επιδράσεις σε δύο από τα gram-θετικά βακτήρια με μια ελάχιστη ανασταλτική συγκέντρωση (MIC) των 8 mg / mL γιαS. aureus και B. subtilis . Σε μια άλλη μελέτη in vitro, το άμεσο αντιμικροβιακό αποτέλεσμα μιαςG. lucidum εκχύλισμα νερό εξετάστηκε κατά 15 είδη βακτηρίων μόνο και σε συνδυασμό με 4 είδη αντιβιοτικών ( Υοοη et al. 1994). G. lucidum βρέθηκε να είναι πιο αποτελεσματικό από τα αντιβιοτικά κατά E. coli, Micrococcus luteus, S. aureus, B. cereus, Proteus vulgaris, και Salmonella typhi, αλλά λιγότερο αποτελεσματικό ενάντια σε άλλα είδη που ελέγχθηκαν. Η αντιμικροβιακή συνδυασμός τουG. lucidum με τέσσερα κοινώς χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά ( Υοοη et al., 1994) είχε ως αποτέλεσμα μια προσθετική ή συνεργιστική δράση στις περισσότερες, αλλά όχι όλες, τις περιπτώσεις, με προφανή ανταγωνισμό έναντι κεφαζολίνη και αμπικιλλίνη αποτελέσματα επίP. vulgaris . Μέχρι σήμερα, οι αντιμικροβιακές συστατικά των εξετασθέντων ακατέργαστων εκχυλισμάτων δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αν και έχουν αντιμικροβιακή πολυσακχαρίτες έχουν ταυτοποιηθεί σε άλλους μύκητες και φυτικά τερπένια έχουν αναφερθεί ότι έχουν αντιμικροβιακή δράση ( Wasser και Weis 1999 ? Zhong και Xiao 2009). Επιπλέον, η βιοδιαθεσιμότητα του θεωρούμενου αντιμικροβιακών συστατικών του G. lucidum δεν έχει τεκμηριωθεί.Παρ 'όλα αυτά,G. lucidum προσφέρει μια δυνητικά αποτελεσματική θεραπεία.Υπάρχει επίσης η επίπτωση που η θεραπεία συνδυασμού μπορεί να είναι πιο ασφαλές και αποδοτικό, καθώς μικρότερες ποσότητες κυτταροτοξικών αντι-ιική και αντιβακτηριακή φάρμακα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με μια συνακόλουθη μείωση του κινδύνου παρενεργειών. Ωστόσο, αυτό χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση από την άποψη της in vitro μελέτες και καλά σχεδιασμένες κλινικές δοκιμές. 9.6.5. ∆ Μ Συνιστώσες τουΓ lucidum έχει αποδειχθεί να έχει μια υπογλυκαιμική δράση σε ζώα.Η χορήγηση ganoderans Α και Β (δόση των 100 mg / kg), δύο πολυσακχαρίτες που απομονώθηκαν από εκχυλίσματα νερό φρούτο- σώματος, με ένεση ίρ σε κανονικό και αλλοξάνη προκαλούμενη διαβητικών ποντικών μειώθηκε σημαντικά (μέχρι και 50%) των συγκεντρώσεων της γλυκόζης του πλάσματος , και η υπογλυκαιμική επίδραση ήταν ακόμη εμφανής μετά από 24 ώρες (Hikino et al. 1985). Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο ποντικού, ganoderan Β επίσης αναφερθεί

×