Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Градински охлюв

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
тип ресничести
тип ресничести
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 11 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Anuncio

Más reciente (20)

Градински охлюв

 1. 1. Градински охлюв Презентация за деца
 2. 2. Той е едно от най-древните животни. Има свидетелства, че охлюви са съществували още преди 600 млн. Години. Днес те са на второ място след насекомите по брой.
 3. 3. Охлювите живеят колкото една котка - около 15 години. Някои учени дори допускат, че максималната им възраст може да достигне до 25 години.
 4. 4. Излюпват се от яйца, които са бели или леко кремави на цвят, по около 30 бр. в торбичка. Охлювите снасят яйцата си под гниещи трупи и места, където са защитени от изсъхване.
 5. 5. Охлювите не са нито момиченца, нито момченца, а са едновременно момиченце и момченце.
 6. 6. Техен роднина е голият охлюв – Плужекът. Единствената разлика между тях е, че плужекът няма черупка.
 7. 7. Максималната скорост, с която могат да се промъкнат в лехата ви, е 55 м/ч. Охлювът няма слух и има слабо зрение. Ориентира се със силното си обоняние и допир.
 8. 8. Според науката охлювът има 28 000 зъба - това са подутинки, с които смила храната и си я прави на кашичка. Той е тревопасен и се храни основно със зелени листа.
 9. 9. Най-големият охлюв откриван досега: дължина от 38 см. и тегло от 900 гр.
 10. 10. Тези мекотели обичат тъмнината и влагата. Влагата и слузта, която отделят, им помагат да се придвижват без да се наранят, защото се хлъзгат с единствения си крак (мускул), който е и тяхното тяло.
 11. 11. Слузта им се използва и в козметиката, тя помага на кожата да изглежда по-млада и да лекува наранявания, затова козметичните фирми я използват в кремовете си.

×