Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

MAKINA EKOLOGJIKE

1.802 visualizaciones

Publicado el

OK

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

MAKINA EKOLOGJIKE

  1. 1. 9 KESHILLA TE ARTA PER TE KURSYER LENDEN DJEGESE TE MAKINES 1- Mirembajtja dhe kontrolli i rregullt i vajit te makines! Makinat qe I nenshtrohen kontrollit dhe mirembajtjes se rregullt mund te funksionojne ne menyre me efikase dhe sigurisht ndihmojne ne reduktimin e çlirimit te CO2. 2- Kontrollo presionin e gomave te pakten nje here ne muaj! Kontrollo qe gomat e makines te mos jene shfryre, pasi keshtu konsumimi i karburantit mund te rritet deri ne 4%. 3- Mos ngarko bagazhin apo sediljet e makines! Sa me shume te ngarkohet bagazhi apo dhe sediljet e makines, aq me shumedo te rendohet makina, ndaj edhe motorri do te punoj me nje force me te madheqe do te sjelle si rrjedhoje me i madh do te jete konsumi i karburantit. 4- Mbylli dritaret, sidomos kur je me shpejtesi, dhe hiqe portabagazhin e siperm nese nuk po e perdorni duke evituar keshtu çdo lloj aksesori qe mund te penalizojne aerodinamiken e makines. Ne kete menyre, duke reduktuar reziztencen e ajrit, konsumi i karburantit dhe çlirimi i CO2 mund te reduktohen deri ne 10%.
  2. 2. 5- Perdorimi i kondicionerit te behet vetem nese i nevojshem dhe ne menyre korrekte! Menyra me korrekte e perdorimit te kondicionerit eshte duke mbajtur dyer dhe dritare te mbyllura gjate venies ne pune te tij. Keqperdorimi i kondicionerit mund te rrise 5% konsumin e karburantit dhe çlirimin e Co2. 6- Evito nxehjen e motorrit kur makina eshte e ndalur! Nese makina eshte e ndaluar prej me shume se 1 minute me mire fikeni, per te evituar nxehjen e kote te motorrit. Motoria e makinave moderne bejne te mundur perdorimin e makines menjehere pas ndezjes se saj, duke ndihmuar ne kete menyre ne reduktimin e konsumit te karburantit. 7- Ruaj nje shpejtesi te moderuar ne autostrade! Ne shpejtesi shume te larta, motorri perdor me shume karburant e si rrjedhoje çlirohet me shume CO2. 8- Vendos marshin me te larte sapo te jete e nevojshme! Marshet e larta lejojne konsumin me te ulet te karburantit. 9- Kini vemendjen kur jeni ne trafik! Duke qene i perqendruar ne trafikun qe ndodhet perpara jush mund te evitoni ndalesen dhe rinisjen e makines, e cila kerkon nje konsum te larte tekarburantit.
  3. 3. Makine e vogël ekologjike Makina “Volpe” e gjërë vetëm një gjysmë metri dhe e gjatë 1.5 metra me peshën 350 kilogram. Ajo mundet që të futet në rrugë pa problem por më shumë se kaq të hyjëbrenda ndërtesës, brendaashe nsorit dhe të ju dërgojë deri tek tavolina e punës. Kjo makinë përveq se ju dërgon deri te karrigia ku do uleni, është makinë ekologjike, gjë e cila është e kundërt te automjetet e tjera. Mjaftojnë vetëm paratë dhe ju nuk do rrini më në këmbë as në ambientet e mbyllura, madje as në ashensor.
  4. 4. Disa burime alternative per automjetet tona? Ne tashme e kemi teknologjine e duhur per ti’u kthyer burimeve alternative. Automjetet hibride qe perdorin kombinim elektriciteti dhe benzine po ndertohen ne sasi te medha.Automjetet qe shfrytezojne energji elektrike te paster do te ishin hapi tjeter drejt nje burimi energjie me te paster. Zgjedhja tjeter mund te jene “qelizat e karburantit”–pisje qe nxjerrin elektricitet, nxehtesi dhe uje. Gjithesesi qe automjetet elektrike apo edhe automjetet me “qelize karburanti” , te jene te realizueshme , nevojitet nje infrastrukture e pershtatshme .
  5. 5. Më në fund u zgjidh dhe problemi i parkimit të makinave, kështu që qeveritë le të marrin ose jo masa kundrejt vendeve të parkimit.Më në fund nuk ka më ankth apo stres lidhur me parkimet. Tani ti urojmë mirseardhjen makinës së re elektrike e cila paloset dhe bëhet e vogël kur ju do ta. Bëhet fjalë për një makinë elektrike, e cila ka një të veçantë, paloset automatikisht gjatë parkimit! Sigurisht që nuk përbën më kuriozitet fakti që ka makina që qarkullojnë me korrent, pasi prodhimi i tyre po shtohet me ritme të mëdha.Pra, makina automatikisht bëhet akoma më e vogël nga ç’është.
  6. 6. Prodhimi i automjeteve të testit është 20 tashmë, dhe më vonë këtë vit do të jenë në proçes në qytete të tilla si Bilbao, Spanjë, Malmo, Suedi, dhe Boston.Hiriko është mundësuar nga katër motorët në-timon elektrik.Tashmë, disa qytete kanë treguar interesim, sipas Hiriko, duke përfshirëBerlin, Barcelona, San Francisko dhe Hong Kong. Bisedimet janë në proces me Paris, Londër, Boston, Dubai dhe Bruksel. Nëse ju dëshironi të parkoni një Hiriko në garazhin tuaj, çmimi i parashikuar i shitjes do të jetë rreth 16.500 $.

×