Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Presentació del projecte“Noves formes d’organitzar el temps de Treball a empreses      ubicades a polígons de Catalun...
PresentacióL’actual context socioeconòmic en el que està immersa la societat-i Catalunya no n’és l’excepció- posa de manif...
I perquè ara?              Perquè prescriu un nou model productiu que fomenta laPerquè una i i i i   è  ...
Temps x TEMPS = noves formes d’organitzar el temps de treballTemps x TEMPS cerca t bT           trobar noves ff...
Beneficis  Q  Què aconsegueix la meva empresa        g         p  participant en aquesta iniciativa?  ...
OBJECTIU GENERALDesenvolupament del projecteContribuir a la transformació del model productiua través de la millora de la ...
El projecteAcompanyament a les empreses          DESCRIPCIÓ A1: Comprèn el conjunt d’accions(A1), en coordinació...
Requisits de participacióQuins són els requisits per a poder participar?     • Preferentment, ser una empresa amb un m...
Entitat promotora    Entitats associades   “Noves formes d’organitzar el temps de treball a empreses        ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Presentacio temps x temps a empreses gener 2011

1.337 visualizaciones

Publicado el

Temps a

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Presentacio temps x temps a empreses gener 2011

 1. 1. Presentació del projecte“Noves formes d’organitzar el temps de Treball a empreses ubicades a polígons de Catalunya”
 2. 2. PresentacióL’actual context socioeconòmic en el que està immersa la societat-i Catalunya no n’és l’excepció- posa de manifest la importància derepensar alguns dels fonaments de les estructures productives actuals.Cercar noves estratègies creatives i innovadores capaces de generarnous valors d competitivitat empresarial en el context d l l de titi it t i l l t t de laresponsabilitat social.A les empreses que participen en el projecte se’ls ofereix l’oportunitat de gaudird’acompanyament individualitzat i grupal, formació, networking off line/on line sense -2-cost per a l’empresa a càrrec de les consultories del més alt nivell.L’acompanyament a les empreses s’adreça a cercar i desenvolupar conjuntament noves fórmulesper estalviar costos, maximitzar l’eficiència i reflectir-se en el compte de resultats i a la vegadapropiciar millores en la qualitat de vida de les persones que treballen a les organitzacions.La proposta que es presenta us vol fer partícips en un projecte d’envergadura, subvencionat pelDepartament de Treball i el FSE, que assaja i implementa noves organitzacions del tempsde treball. Temps de les persones, com un dels recursos fonamentals dins de les organitzacions.
 3. 3. I perquè ara? Perquè prescriu un nou model productiu que fomenta laPerquè una i i i i è iniciativa innovació dels processos, dels recursos humans i de la processosinnovadora i als Polígons tecnologia cap a un model més adaptat a la societat actual.industrials? Perquè implementa arreu de Catalunya un model testat amb molt bons resultats per part de les empreses. Perquè la metodologia fomenta la cohesió social i la millora de les relacions entre empreses, administracions i representants sindicals. p -3- Perquè s’empra un model economètric que permet calcular l’impacte social i econòmic de les actuacions que es realitzen a les empreses. Perquè utilitza els avanços tecnològics que ofereixen les TIC per fer a les persones més lliures. Perquè una gran part de les empreses s’ubiquen en polígons industrials, territoris amb necessitats específiques.
 4. 4. Temps x TEMPS = noves formes d’organitzar el temps de treballTemps x TEMPS cerca t bT trobar noves fformes d’ d’organitzar el t it l temps l b laboral, més enllà d l l é llà de larigidesa de les jornades i de la permanència de les persones en que es basava el modelindustrial, amb la finalitat d’ajudar a trobar fórmules a les empreses per procedir a unaorganització més flexible del temps.Aquest procés, que es portarà a terme durant l’any 2011, permetrà adaptar el temps detreball als diferents temps vitals (laboral, personal i familiar) millorant la qualitat de vidade les persones, i a la vegada incidint en un augment de la competitivitat de les empreses, tal coms has’ha demostrat recentment al territori territori. -4- L’empresa guanya = la persona guanyaPer aquest motiu hem anomenat a aquest projecte “temps x TEMPS”.Fer una petita inversió en temps per part de l’empresa permetràaconseguir la optimització d’un recurs molt valuós que, a més a més,generarà riquesa: el temps.Temps a l’Emp esa pe a la Millo a de la P od cti itat i la l’Empresa per Millora ProductivitatSocietat (TEMPS )
 5. 5. Beneficis Q Què aconsegueix la meva empresa g p participant en aquesta iniciativa? I a més a més.•Identificar i implementar aquelles mesures p q Participar d’un projecte de g p p j gran envergadura a gper organitzar el temps de treball a la meva Catalunya que servirà per assentar les bases cap a un nouorganització que permetin: model de producció empresarial. Posar en valor el salari emocional. Formar part d’una iniciativa amb el recolzament i subvenció del Departament de Treball de la Generalitat de -5- Reduir l absentisme laboral l’absentisme laboral. Catalunya i el Fons Social Europeu. Reduir la rotació laboral. Rebre assessorament i acompanyament personalitzat Millorar el clima laboral. així com formació per part de diverses entitats i empreses consultores de primer nivell, expertes en l’organització del Atraure i captar el talent. Contribuir a la Temps d T b ll de f T de Treball, d forma t t l totalment subvencionada. t b i dmillora de la qualitat de vida de lespersones. Visibilització i reconeixement cap a la resta del teixit productiu i la societat en general Millorar la meva imatge d’empresa. Establiment d’aliances empresarials i foment del p Incrementar i la competitivitat competitivitat, networking i la cooperació amb diverses organitzacions deoptimitzant els recursos. la meva àrea d’influència i la resta del teixit productiu català.
 6. 6. OBJECTIU GENERALDesenvolupament del projecteContribuir a la transformació del model productiua través de la millora de la gestió del temps de treball é d l ill d l ió d l d b lla les organitzacionsdel territori català. 60 empreses p A1 Entre 7.000 i 9.000 Acompanyament persones a les empreses -6- 4 A2 PROVÍNCIES A3 CATALANES Model de medició TIC i foment de les de beneficis xarxes mitjançant portal on line i difusió.
 7. 7. El projecteAcompanyament a les empreses DESCRIPCIÓ A1: Comprèn el conjunt d’accions(A1), en coordinació amb les línies d’a d’ acompanyament, i di id l i grupal, que es t individual lA2 i A3. realitzaran a les empreses de diversos polígons industrials.Pla d’intervenció a les empreses d intervenció FASE 1. FASE 2. FASE 3. FASE 4. FASE 5. CONFIRMACIÓ RECOLLIDA IMPLEMENTACIÓ SEGUIMENT I AVALUACIÓ DE D’INFORMACIÓ DE LES MESURES FORMACIÓ L’IMPACTE -7- I DIAGNOSI DE GESTIÓ DEL TEMPS Participació de Confirmació Recollida d’informació l’empresa a les Recollida de la sobre Implementació sessions de informació per compromís de p qualitativa i de les mesures seguiment avaluar l’impacte l impacte participació. quantitativa a tit ti de gestió del individualitzades, econòmic i social l’empresa per temps, sessions de de les mesures la realització consensuades formació i implementades. del diagnòstic amb la direcció networking, sobre de l’emp e l’empresa. presencial i l l’Organització del Temps de i virtual. Treball.
 8. 8. Requisits de participacióQuins són els requisits per a poder participar? • Preferentment, ser una empresa amb un mínim de 10 persones treballadores, de qualsevol sector.. • Disposar de seu social a Catalunya, preferentment en polígons industrials. • Comprometre’s a participar en totes i cadascuna de les fases del projecte d inici a fi Comprometre s d’inici fi. • Gaudir d’una certa sensibilitat cap als conceptes de RSC, Igualtat d’oportunitats en el Treball i Organitzacions del temps de treball a l’empresa. • La selecció final es realitzarà per ordre d’inscripció. -8-Què ha de fer la meva empresa per a poder participar? • És necessari signar un document de compromís de participació.Comporta algun cost per a la meva empresa poder participar-hi? • La participació en aquesta iniciativa no representa cap cost econòmic per a l’empresa. Aquest projecte està subvencionat pel SOC i el FSE, d’acord amb el programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre, TRE/293/2010. j , g p , / /Per a més informació podeu contactar a GPF. Tel. 93 452 50 00 / e-mail iperez@gpf.cat
 9. 9. Entitat promotora Entitats associades “Noves formes d’organitzar el temps de treball a empreses g p p -9- ubicades a polígons de Catalunya” “Aquest projecte està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre TRE/293/2010”

×